Religion og livssyn

montyfus

Dåp, overgrep mot babyer ?

Kan en ikke få en lov mot dåp av babyer, det begås ofte av uvitende foreldre og indoktrinerte prester. I tillegg forstår de fleste lite av hele rituale og gir ikke barna en kristen oppdragelse som de lover under dåpen.

1
39 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Er selv døpt, og klarer ikke for alt i verden å se det som et overgrep. Kan du argumentere for hvordan dåp i ditt syn et overgrep?

1

Kan en ikke få en lov mot dåp av babyer, det begås ofte av uvitende foreldre

Kan man ikke få en lov mot foreldres påvirkning i det hele tatt?

Nå er det vel nesten det som i praksis skjer - hvor Mor & Far Staten overtar overalt.

1
MagneSt [sitat…] Kan man ikke få en lov mot foreldres påvirkning i det hele tatt? Nå er det vel nesten det som i praksis skjer - hvor Mor & Far Staten overtar overalt.

Nå er det vel nesten det som i praksis skjer - hvor Mor & Far Staten overtar overalt.

jeg vet at dette er enda verre hos muslimer, jøder og jehovas vitner, men like fullt bestemmer vi noe for våre barn hvorfor, hva er det vi er redd skjer om vi ikke døper barna ?

1

Kan en ikke få en lov mot dåp av babyer, det begås ofte av uvitende foreldre og indoktrinerte prester.

Jeg er ikke kirkemedlem, men vil forsvare religionsfriheten. Foreldre tar til fornuft, sakte men sikkert, uten noe forbud. Dåpsprosenten går stadig nedover og er nå nede i 63,7.

1

Kan en ikke få en lov mot dåp av babyer

Hvis vi forutsetter at Gud finnes og krsitendommene r riktig valg, så er barnedåp problematisk. På den positive siden får de en grei introduksjon til kristendommen når de fortelles at de er døpt, samtidig så er det en utbredt misforståelse at er en barnedøpt så er en sikra plass i Himmelen - noe som selvfølgelig er tull fra ende til annen. For det første så er det håpet en i beste fall kan ha om noe slikt avhengig av ens bevisste, personlige forhold til Gud, for det andre er unger opp til den alderen der de kan holdes ansvarlige for sine handlinger så klart under Guds Nåde - døpt eller ikke.

1

Et spedbarn kan ikke bli indoktrinert, men med barnedåp følger foreldres ansvar om å oppdra i kristen tro. Dersom dette følges vil barnet naturligvis bli påvirket av det.

Mine barn skal få lære om religion fra et nøytralt standpunkt, og ta sine egne valg uten tidlig påvirkning fra sine foreldre eller andre (i den grad det lar seg gjøre). Dette er jo selvsagt bare mine tanker, og hvordan jeg vil gjøre det med mine barn.

1

Lignende innlegg

Løgnene fra SP og AP

Tidenes løgn er avslørt og bekreftet av løgnerne selv, SP og AP i Posisjon - som nå bekrefter at norsk kommuneøkonomi er svært solid. De fleste av oss har ennå vondt i hodet av gneldringen til rævglef...
Bilde

Norske kommunar er sinte for koronapengar som vart borte

Regjeringa vert skulda for løftebrot om koronakompensasjon. – Økonomien i kommunane er god, seier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp).


Bilde www.nrk.no
1
11 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar
Aktuelt silas Siste svar

70% inflasjon i Tyrkia

Mange land sliter nå med skyhøy inflasjon. Sudan på topp med utrolige 260%, Venezuela på andreplass med 222%, Estland med 18,8%, Russland med 17,8% og Ukraina med 16,4%. Nato-landet Tyrkia har hele 70...
2
2 svar

NATO

Tyrkias opposisjon mot nordisk utvidelse skyldes Islams manglende respekt for regler som ikke er religiøst sanksjonert. Tyrkia er i en økonomisk krise, og på bazarvis (manglende respekt for prisregel)...
2
0 svar
Laster...