Religion og livssyn

alchemy2012

Nevrokirurg hevder han var vært i himmelen

Veldig intreressant å lese;

Hva beviser dette?

Utdrag fra artikkelen;

"I den nye boken «Himmelen finnes» skriver han dette om det første stedet han ankom i sin komatøse tilstand:

Språk, emosjoner, logikk: alle disse begrepene var borte, det var som om jeg hadde beveget meg bakover til en slags tilstand av væren fra selve livets begynnelse, kanskje så langt som tilbake som den primitive bakterien som – og dette var helt ukjent for meg – hadde overtatt hjernen min og avstengt den. Hvor lenge holdt jeg til i denne verdenen. Jeg har ingen anelse.

En åpning. Jeg kikket ikke lenger på det langsomt virvlende lyset i det hele tatt, jeg så gjennom det. I det øyeblikket jeg forsto jeg dette, begynte jeg å bevege meg oppover. Raskt. Det kom en susende lyd, og i et glimt fór jeg gjennom åpningen og befant meg i en fullstendig ny verden. Den forunderligste, vakreste verden jeg noensinne hadde sett."

1
65 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Mennesker av kjøtt og blod kan aldri komme dit.

Men hjernen kan drømme mye rart under påkjenninger.

1
Ræveåte Mennesker av kjøtt og blod kan aldri komme dit. Men hjernen kan drømme mye rart under påkjenninger.

Men hjernen kan drømme mye rart under påkjenninger.

Det er faktisk også motsatt - at uten ytre stimuli (syn, hørsel, lukt, sensibilitet...) kan hjernen virkelig produsere sine egne fantastiske "drømmer". Dette er kjente fenomener under inntak av droger som blokkerer sanseinntrykk inn til hjernen - som f.eks. LSD, meskalin ol.

1
Sabell Da tar du heldigvis feil.

nei.

Neste gang vi vil befatte oss med han vil bli når DETTE skjer.

(2. Tessaloniker 1:6-9) 6 Her tas i betraktning at det er rettferdig fra Guds side å gi dem som volder dere trengsel, trengsel til gjengjeld,

7 men å gi dere som lider trengsel, lindring sammen med oss under Herren Jesu åpenbarelse fra himmelen med sine mektige engler

8 i en flammende ild, når han bringer hevn over dem som ikke kjenner Gud, og dem som ikke adlyder det gode budskap om vår Herre Jesus. 9 Nettopp disse skal lide rettslig straff i form av evig tilintetgjørelse. . .

Da bør vi alle være blandt dem som er lydige og som gjør det han har sagt vi skal gjøre..

1
alchemy2012 Hva tror du han opplevde da? Han sier jo at hans hjerne ble ødelagt av en infeksjon..dette burde da veie noe siden han er nevrokirurg?

Jeg tror han forteller sannheten. Men at hjernen ble ødelagt (ikke fullstendig ettersom han lever), veier ikke tyngre for hans påstand.

Det er veldig lite vi kan ta med videre her, ettersom dette er bare en personlig erfaring. Vi kan verken teste og re-teste selve erfaringen. Vi vet at folk drømmer slike drømmer, og dette foregår i deres hjerne.

Å legge til noe overnaturlig har aldri vært en god forklaring på noe. Ser heller ikke nødvendigheten av å tillegge den forklaringen i dette tilfellet.

Og; hva med folk som ser mennesker som IKKE er her? Disse symptomer betrakter vi som sinnsykdom.

1

"I den nye boken «Himmelen finnes» skriver han dette om det første stedet han ankom i sin komatøse tilstand:

Når man drømmer så er logikksenteret i hjernen slått av.

1
TouchForFree Jeg tror han forteller sannheten. Men at hjernen ble ødelagt (ikke fullstendig ettersom han lever), veier ikke tyngre for hans påstand. Det er veldig lite vi kan ta med videre her,...

Å legge til noe overnaturlig har aldri vært en god forklaring på noe. Ser heller ikke nødvendigheten av å tillegge den forklaringen i dette tilfellet.

Og; hva med folk som ser mennesker som IKKE er her? Disse symptomer betrakter vi som sinnsykdom.

Første avsnitt; Hvorfor betraktes himmelen som noe overnaturlig?

Andre del; Hvem er det som betrakter alt som er utenfor normen som sinnsykdom, og hva for man igjen for en slik trangsynt holdning? Til slutt er det ingen som tør å være seg selv fordi ingen jo egentlig er som normen. Alle er unike, og veldig mange har opplevelser som, ifølge dine ord, ville gjort at de ble betraktet som sinnsyke.

Det er meget uheldig

2

Lignende innlegg

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
3
5 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar
Laster...