Religion og livssyn

Messier33

Grunner for å lese bibelen

Alt for mange ganger får jeg bare høre "les bibelen" eller "hvis du hadde lest bibelen" når jeg diskuterer med kristne folk.

Da lurer jeg på hvorfor jeg skulle bruke mangfoldige timer på å gjøre det? bibelen er en ganske stor bok om jeg ikke husker helt feil, minimum 800 sider. Jeg er en privatist student på halvårsbasis og har 2 andre bøker i tillegg til det. Så har rett og slett ikke tid til å lese bibelen. Hvorfor blir jeg henvist til en hel stor bok på bakgrunn av noen få standpunkter? Kan ikke kristne folk tale for sin sak, uten å måtte henvise til bibelen hele tiden?

1
171 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Vakna Hva slags argumenter da?

Generelt, hver gang man prøver å diskutere logikken i kristendommen, historien, hva kirken står for, utviklingen. Rett og slett alt som er relevant med kristendommen. Det eneste man får høre er "les bibelen". Er det umulig å bruke egne ord istedenfor bibelvers når man taler for sin kristne trosretning?

1

Alt for mange ganger får jeg bare høre "les bibelen" eller "hvis du hadde lest bibelen" når jeg diskuterer med kristne folk.

Vel, bibelen er en fantastisk fortelling med litterære kvaliteter fullt på høyde med Ringenes Herre og Harry Potter. Bibelen er i samme sjanger som Homers Iliaden og Odysseen, fra omtrent samme tid.

Bare husk på at dette er fiksjonsfortellinger.

2
Messier33 Siden dette gjelder bibelen så er det vel bare en Gud, den kristne Guden. Eller er det flere, noen jeg ikke vet om? Eller er dette bare et forsøk på å kverulere?

Neda, vil ikke kverulere men det var greitt å få vite hvilken gud han jeg kommenterte mente.

Men siden du tar den opp så kan jeg berolige deg med at jeg vet at du snakker om Bibelen og dermed mener jeg også at svaret sier seg selv.

Det er i Bibelen det står om Gud, Jesus og det som er fundamentet for vår tro. Syntes spørsmålet var litt unødvendig, men for all del:)

Poenget med den første kommentaren min var å vise nettopp dette, at tar du bort Bibelen er også fundamentet borte.

Derfor spurte jeg "hvilken sak?".

:)

1

Kan ikke kristne folk tale for sin sak, uten å måtte henvise til bibelen hele tiden?

Det er fordi alt de tenker og tror er å finne i denne samlingen av 66 selvstendige bøker.

1
Vakna Hvis du skal argumentere ut fra sak tyr du vel gjerne til kildehenvisninger og her på nett ber du oss gjerne om å lese linker du henviser til?

Det er en viss forskjell på å lese en link på en side eller to - på å bli bedt om: "les bibelen" - en bok på 1202 / 1290 / 1398 sider! (mine 3 utgaver fra hhv. 1867, 1957 og 1986).

Men jeg ser jo at det er en del her som ikke er i stand til å formulere en klar problemstilling - eller svare konkret på hvor i bibelen man finner svar på det som er tema.

2
aicat Det er en viss forskjell på å lese en link på en side eller to - på å bli bedt om: "les bibelen" - en bok på 1202 / 1290 / 1398 sider! (mine 3 utgaver fra hhv. 1867, 1957 og 1986)....

Da bruker man en sånn!

Eller lager en selv. Det går fint an å komme gjennom Bibelen på et år.

Men utover det så er det jo ikke enkelt å få tak i hele Bibelens gjennom å lese et vers eller to. Tror likevel ikke dette er så stort et problem.

Uansett, et kapittel eller to greier man fint å lese for dag?

1
Vakna Da bruker man en sånn! Eller lager en selv. Det går fint an å komme gjennom Bibelen på et år. Men utover det så er det jo ikke enkelt å få tak i hele Bibelens gjennom å lese et ver...

Da bruker man en sånn!

Nei, det gjør man helst ikke - for det å henvise til hele boken slik du gjør her - er noe helt annet enn å formulere seg konkret om hvilket skriftsted man snakker om.

Kan det være så vanskelig å skrive 1. mos 35, 10-11 f.eks. - om man skal dokumentere hvem som fikk landløftet av Gud?

1
aicat [sitat…] Nei, det gjør man helst ikke - for det å henvise til hele boken slik du gjør her - er noe helt annet enn å formulere seg konkret om hvilket skriftsted man snakker om. Kan...

Jeg vil anta at man får skriftstedet oppgitt der man ber om det. På en annen side kan det bli mange vers.

Jeg har prøvd mange ganger å bekrefte hva jeg sier med vers fra Bibelen men som regel, hvis det blir en del vers...så får man høre at man må kunne debattere uten å måtte ty til bibelvers.

Tror du dette er så enkelt?

1

Kan ikke kristne folk tale for sin sak, uten å måtte henvise til bibelen hele tiden?

Nei det er umulig.

Ha en fin dag:)

1
Messier33 Akkurat det jeg ville frem til :)

Har du som studerer astrobiologi - funnet en måte å finne tilbake til hvor du nå hadde det og det forelesing-notatet?

Når jeg leser bøker som jeg vet jeg har bruk for en kildehenvisning til senere bruk lagrer jeg kilden i et enkelt xl-ark slik:

Kolonne 1 = emne, 2 = tema, 3 = henvisning

For å ta et eksempel fra bibelen kan du lagre det slik

Emne tema henvisning

Dusker Gjøre dusker på klær 5. mos 22. 12

Dyr Dyr som kan etes / ikke etes 3. mos 11, -

Enkelt og greit - spesielt her på VGD - eller for deg - før eksamen!

Eller fra NG kan det se slik ut:

Geografisk omr / Emne / tema / henv

Afrika / Dyr / Elefantenes lavfrekvente språk / 89-8

2
aicat Har du som studerer astrobiologi - funnet en måte å finne tilbake til hvor du nå hadde det og det forelesing-notatet? Når jeg leser bøker som jeg vet jeg har bruk for en kildehenvi...

Har du som studerer astrobiologi - funnet en måte å finne tilbake til hvor du nå hadde det og det forelesing-notatet? Når jeg leser bøker som jeg vet jeg har bruk for en kildehenvisning til senere bruk lagrer jeg kilden i et enkelt xl-ark slik: Kolonne 1 = emne, 2 = tema, 3 = henvisning

Jupp. Har en egen mappe hvor jeg kun lagrer temaer og kilder slik som du beskrev det. Men det er noe jeg burde bli flinkere til da jeg noen ganger stoler litt for mye på hukommelsen min. Men bruker det mest når jeg skal henvise kilder til andre som har spørsmål. Synes det er enklere enn å sitte å gjenskrive kildene for hånd, selv om man da kan få en bekreftelse på at man i virkeligheten kan fagstoffet sitt godt nok.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
3
4 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
15 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...