Religion og livssyn

Viracocha

Jeg har ofte lurt på...

...hva som er årsaken til at kristne OFTE overser det åpenbare.

Om vi spør Johannes om Jesus dømmer noen, hvilke svar får vi da?

Får vi ja eller nei, eller begge deler?

1
36 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Jesus dømte hele verden da han hang på korset. Men Gud skulle frelse verden ved ham. Og det gikk dårlig kan man si. Hadde han fått leve så kanskje verden ville vært frelst. Og nå var det jo frelsen han egentlig kom for. Så allerede hadde han vel dømt de ufrelste. Mens det allikevel står at Gud dømmer ingen. Jesus og Gud går i konflikt med hverandre støtt og stadig etter min mening i hvertfall.

1

Det var vel kanskje en lysets engel da, som det står skrevet om, som vil gjøre seg lik sin Gud. Å være Gud. Å påstå at han var uten synd å døde for våre synder. For så å lede oss videre i troen på ham og ikke på Gud. For det står jo at man ikke skal ha andre Guder også. Og om Jesus blir Gud da er Gud plutselig to Guder. Da driver man avgudsdyrkelse i tilegg. Jeg orker ihvertfall ikke å ha to Guder. Det får holde med Gud;)

1

Om vi spør Johannes om Jesus dømmer noen, hvilke svar får vi da?

Har du lest disse skriftstedene.

Joh 12, 47 - 48 «Og dersom nogen hører mine ord og ikke tar vare på dem, så dømmer ikke jeg ham; for jeg er ikke kommet for å dømme verden, men for å frelse verden; 48 den som forkaster mig og ikke tar imot mine ord, har den som dømmer ham: det ord jeg har talt, det skal dømme ham på den ytterste dag.» Det blir din siste dag!

1

Får vi ja eller nei, eller begge deler?

Menneske er allerede dømt til døden, den Adamittiske, som vi alle går og venter på.

Den som ikke tror er jo allerede dømt til døden Joh 3 18. Den som ikke tror er fortapt Joh 3,16. Det var det Jesus Kristus kom for og frelse menneske fra, Døden.

Joh 8, 51 Sannelig, sannelig sier jeg eder: Om nogen holder mitt ord, skal han aldri i evighet se døden.

1

Hva var det ord han talte, Joh 3,16. Den som ikke tror er fortapt det er det som dømmer menneske på sin siste dag.

Joh 12, 48 den som forkaster mig og ikke tar imot mine ord, har den som dømmer ham: det ord jeg har talt, det skal dømme ham på den ytterste dag.

1

Hva vil det si og gå fortapt?

En forblir i sin grav til evig tid, ingen oppstandelse, ingen evig pine.

Herren, Herren er en barmhjertig og nådig Gud, langmodig og rik på miskunnhet og sannhet;

1
Slettet-HH-JHG

Jeg tviler sterkt på at et flertall av kristne vet hva Johannes skrev og ikke skrev.

De fleste kristne jeg kjenner leser ikke bøker i det hele tatt, og definitivt ikke en som er så tykk som bibelen.

De er kristne fordi de snakker med Jesus på rommet sitt om kvelden, og føler i hjertet sitt at de vil møte Jesus i himmelen når de dør.

De overser med andre ord det åpenbare fordi det ikke er åpenbart for dem.

1
samsu88 kristenheten og muslimer er antikrist Mine barn, nå er det den siste tid. Dere har hørt at Antikrist skal komme og mange antikrister har alt stått fram. Derfor vet vi at den siste...

Derfor vet vi at den siste tid er kommet. ( 1. Joh 2:18 )

NÅR var den siste tid (allerede) kommet, venn?

ALLE skriftsteder om "den siste tid"; "ende-tiden", "de siste dager", mm., knyttes uløselig fast til apostel-generasjonen i NT.

ER det mulig å overse dette faktum?

Det var massevis av mot-kristelige krefter og mot-kristuser den gang, endog kom "selve styggen" i form av Romas villdyr-keiser.

Men uansett: NT sin identifikasjon av ende-tiden som apostel-generasjonen er udiskutabel, egentlig.

BHB

1

Han sa jo Jeg og faderen er ett også. Og at før Abraham var han.

Og mange tilba han som sin Herre og Gud også. I følge bibelen. Og at han sier han er den eneste veien til Gud hva gjør det med oss mennesker da? Og vi skal gå rundt å tro på at han kommer tilbake i tilegg?

1
Sabell Jesus dømte hele verden da han hang på korset. Men Gud skulle frelse verden ved ham. Og det gikk dårlig kan man si. Hadde han fått leve så kanskje verden ville vært frelst. Og nå v...

Jesus dømte hele verden da han hang på korset. Men Gud skulle frelse verden ved ham. Og det gikk dårlig kan man si. Hadde han fått leve så kanskje verden ville vært frelst. Og nå var det jo frelsen han egentlig kom for

Du må lære deg om Guds forskjellige roller Han går inn i -

for sin evige hensikts og kjærlighets skyld.

Selvsagt viste Gud at Han ville bli forstøtt ved å komme som et menneske. DET lå da klart i de kort fader Adam hadde spilt ut med sitt liv.

DERFOR er jeg kommet, sa Jesus; for å revne forhenget for menneskene inn til Guds innerste rom, det aller helligste;

forhenget som måtte nedrives var Menneskets Ego-liv; DET som drepte Guds Menneskeliv, Jesus.

Det geniale var jo at derved ble fordømmelse drept, siden menneskene ved Jesu død blir regnet som døde for seg selv -

altså i forhold til sitt ego-liv!

Guds kjærlighet fungerer slik i et reelt levd liv, Jesus.

Demonstrasjons-effekten er også upåklagelig.

Ved at vi knyttes med livs-og døds-bånd til Jesus, så lærer vi DEN kjærlighets-dybde å kjenne som er i Gud -

DEN som går i graven for sine elskede.

Noe mindre blir gjerne mentalt hjerne-lureri.

BHB

1
Jenji [sitat…] Har du lest disse skriftstedene. Joh 12, 47 - 48 «Og dersom nogen hører mine ord og ikke tar vare på dem, så dømmer ikke jeg ham; for jeg er ikke kommet for å dømme verden...

Har du lest disse skriftstedene.

Ja, og det er da problemet oppstår.

Johannes 3 17 for Gud sendte ikke sin Sønn til verden for å dømme verden, men forat verden skulde bli frelst ved ham.

***Her dømmes det ikke.

Johannes 5 22 For Faderen dømmer heller ikke nogen, men har gitt Sønnen hele dommen,

***Her dømmes det ikke.

27 og han har gitt ham makt til å holde dom, fordi han er en menneskesønn.

***Her dømmes det.

30 Jeg kan ikke gjøre noget av mig selv; som jeg hører, så dømmer jeg, og min dom er rettferdig; for jeg søker ikke min vilje, men hans vilje som har sendt mig.

***Her dømmes det.

Johannes 8 15 I dømmer efter kjødet; jeg dømmer ingen.

***Her dømmes det ikke.

16 Men om jeg også dømmer, da er min dom rett; for jeg er ikke alene, men jeg og Faderen, som har sendt mig;

***Her dømmes det.

Johannes 9 39 Og Jesus sa: Til dom er jeg kommet til denne verden, forat de som ikke ser, skal se, og de som ser, skal bli blinde.

***Her dømmes det.

Johannes 12 47 Og dersom nogen hører mine ord og ikke tar vare på dem, så dømmer ikke jeg ham; for jeg er ikke kommet for å dømme verden, men for å frelse verden;

***Her dømmes det ikke.

Er det rart man undrer over at så snart man vender en bibelside tårner motsigelsene seg opp over en - vel og merke om man LESER det som står der.

2

Kan man legge til at når man påviser DET som er ÅPENBART for alle, som virkelig KAN lese forsvinner kristninger fortere enn fluer fra et oppspist kadaver.

Menighetspakk har jeg lyst til å si, men siden jeg er dannet og høflig vil jeg ikke si det.

1
Viracocha [sitat…] Ja, og det er da problemet oppstår. Johannes 3 17 for Gud sendte ikke sin Sønn til verden for å dømme verden, men forat verden skulde bli frelst ved ham. ***Her dømmes det...

Er det rart man undrer over at så snart man vender en bibelside tårner motsigelsene seg opp over en - vel og merke om man LESER det som står der.

Jahve er en mangfoldig og uransakelig gud, vet du. Vi mennesker er ment å forstå stykkevis og delt.

Ikke noe rart det, når man tenker på at Jahve består av alle stammehøvdinger hist og pist, noen egyptiske konger, et par persiske sådanne og litt annet overmot.

1
ZonkTheBear At frelsingen av verden gikk dårlig avfeier jo automatisk påstandene om Guds allmektighet og allvitenhet... Når det gjelder treenigheten så minner den meget sterkt om en gud som li...

Personlighetsspalting Ja du kan jo få sagt det, for det har mye med hjernen å gjøre;) 'Men Nå hadde jo jesus en del overnaturlige evner da, som gjorde til at han kunne bruke hjernen temmelig godt I sammen med ånden ved hjelp av Gud;)

At jesus tok på seg all verdens synd er jo ikke en uasannhet forså vidt. Men det skjedde ikke et mirakel av den grunn. At verden ble frelst med ham. Som han kanskje trodde selv. Fordi påkjennelsene hans var såpass sterke til at han trodde det. Han var jo tross ikke Gud. Og han sa jo selv da han hang der at Gud hadde forlatt ham. Hvorfor har du forlatt meg? Noe der.

1

Er man i ett med Gud så er man i ett med altet. Og da kan man jo bare tenke på hvilke innvirkeninger det vil få for ett menneske, men om det virkelig lar seg gjøre eller om det kun er en tro er jo en annen sak. Men jesus var det lidende mennesket som ønsket å frelse verden. Og med det gikk han til graven for vår skyld. Og da at hans historie kan hjelpe oss å forstå hvor mye galt vi gjør når han og det eneste han omtrent gjorde var godt, men som allikevel ble hengt på korset som en synder. . Det er mye å lære igjennom Jesus.

1
Sabell Personlighetsspalting Ja du kan jo få sagt det, for det har mye med hjernen å gjøre;) 'Men Nå hadde jo jesus en del overnaturlige evner da, som gjorde til at han kunne bruke hjerne...

Nå var jo min tanke at Gud, Jesus og DHÅ var tre ulike personligheter i hjernen til en enkelt gud, i dette tilfellet Gud som beskrevet i bibelen.

Om dette ikke er tilfelle, kan du - med egne ord - være snill og forklare treenigheten for meg, for jeg har aldri begrepet hvordan den en ment å fungere?

1
Sabell Jesus dømte hele verden da han hang på korset. Men Gud skulle frelse verden ved ham. Og det gikk dårlig kan man si. Hadde han fått leve så kanskje verden ville vært frelst. Og nå v...

Men Gud skulle frelse verden ved ham. Og det gikk dårlig kan man si. Hadde han fått leve så kanskje verden ville vært frelst

Gud har aldri hatt til hensikt å spare hele verdens onde menensker.

Men han har åpnet en mulighet for NOEN FÅ enkeltmennesker å bli spart.

HVIS de tror på Jesus evangelium og er LYDIGE mot det.

1
Ræveåte [sitat…] Gud har aldri hatt til hensikt å spare hele verdens onde menensker. Men han har åpnet en mulighet for NOEN FÅ enkeltmennesker å bli spart. HVIS de tror på Jesus evangelium...

Det er bare apartheid-nissene som tror på eventyret om Jesus, som innbiller seg at bare noen få skal bli berget!

Gud Herren Vil Gripe Inn, og det er jøder og Jesus-tilbedere som vil bli utyddet først, slik at alle hedninger og gudsfornektere skal få en sjanse til vende om!

Forhåpentligvis er det ikke så mange overbeviste Jesus-tilbedere og jøder, at ikke FLERTALLET vil åpne øynene for Gud Herrens Gjerning og Ord, og straks begynne å lytte til Hans ENESTE talerør i disse Aller siste dager: Meg!

Spire Elias, Herrens rettferdige SPIRE!

1

Lignende innlegg

Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
14 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
1
3 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...