Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Hvilke kjønn tror du Gud har?

Etter det jeg forstår har guder ukjønnet formering. De bare ER, lizm.

1

Tidligere skrifter viser at YHWH - den kristne Gud - mest sannsynligvis ble tilbedt på lik linje med en hunnkjønn Gud, Asherah.

Asherah fungerte som en Gudinne og tilbedt som "Queen of Heaven" i tidlige Israel - før monoteisme slo til fullstendig.

1

Det kan komme som et sjokk på de fleste men det er helt sant.

Dem hadde jo guder for absolutt alt. Guden som skaper fred, Guden som skaper beskyttelse, Guden som vinner kriger etc etc.

1
TouchForFree [sitat…] Dem hadde jo guder for absolutt alt. Guden som skaper fred, Guden som skaper beskyttelse, Guden som vinner kriger etc etc.

Ja det var mye rart i den dokumentaren, men også spennende å se hva folk har trodd på og til del fortsatt tror på mange steder i verden. Hvis man først skal tro på Gud så tenker jeg det er greit å ha balansen..med både kvinnelig og mannelig Guddom..eller blir det skjevt og verden havner i ubalanse slik den vestlig verden i stor grad er med sitt uendelig jag ette vekst og utvidelse.

Jeg tror det er krefter i oss mennesker som vi enn å ikke har forstått, som mange får kanalisert gjennom sin tro på guder eller Gud. Et menneske som er fri for tvil kan uttrette stor ting, et menneske som ikke lenger frykter døden kan klare det umulige.

1

Gud er nok mann. Det er derfor han heter Gud!

Hadde Gud vært kvinne hadde hun hett Gudrun! ;)

2
Paalegget [sitat…] Lag på lag..

Noe langt bak i hodet hvisker ett eller annet om en hr. Gynt fra Gudbrandsdalen omtalt av en herre ved navn Henrik fra Bergenskanten, men jeg klarer ikke riktig å oppfatte hva det er - kan det være at en gud har tatt bolig i hr. Gynt?

"Bukk fra oven; bukk fra bunden

stangedes i samme stunden!"

(jah! - kanskje det var slik det skjedde?)

Mvh

BE

1

Lignende innlegg

Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
14 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
8 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...