Religion og livssyn

VESTMAN

Teori: DNT ble skrevet av romerne

Joseph Atwill snakket i britisk offentligheten for første gang i London den 19. oktober for å presentere en kontroversiell ny oppdagelse: gamle bekjennelser som nylig ble avdekket vil nå bevise, ifølge Atwill, at Det nye testamentet ble skrevet av første- århundre romerske aristokrater og at de fabrikkert hele historien om Jesus Kristus"

"Jesus kan være den eneste rollefiguren som i litteraturen som hele livshistorien kan spores tilbake til andre kilder"

1
165 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Det nye testamentet ble skrevet av første- århundre romerske aristokrater og at de fabrikkert hele historien om Jesus Kristus

Høres noe søkt ut... Mens det nok kan stemme at enkelte deler av NT (ikke minst utplukkingen av skrifter NT består av) kan føres tilbake til det romerske maktapparatet (dog ikke i det første århundre), virker ideen om at hele historien er "funnet opp" av romerne litt for usannsynlig.

Selvfølgelig, det kan hende at Atwill har funnet "beviset" - men jeg tror det er mer sannsynlig at han har kommet over et "hint" som er tolket alt for vidt...

1

Ja, det finnes en rekke klare bevis på at NT er et rent diktverk, nesten utelukkende fra en romersk bastard ved navn Saulus, senere Paulus, som diktet eventyret om Jesus og hans apostler, utifra noen jødiske hellige tekster han hadde fått kloa i og delvis oversatt, samt evigvarende rykter om at en eller annen messias-figur hadde stått frem og utført noen mirakler!

Den Q som skriftforskerne mener Evangeliene er basert på, er utvilsomt Saulus-Paulus, som diktet opp både Matteus, Markus, Lukas og Johannes, for å øke troverdigheten på bløffen! Om det ikke er Paulus selv som har skrevet dem, er de diktet helt i hans stil og ånd av senere luringer!

Det ultimate beviset på at hele historien om Jesus er fantasy og fiction, finner vi i Apostlenes gjerninger, kapittel 3, hvor Paulus prøver å overbevise om at han har hatt kontakt med apostelen Peter og noen andre apostler i Jerusalem, og at de her holder samling og gjør mirakler i SALOMONS SØYLEHALL!

En bygningsstruktur som var en del av Det første tempelet, bygd av kong Salomon.

Og fullstendig tilintetgjort og utraderert av kong Nebukadnezzar nesten 600 år FØR dette eventyret ble diktet!

Utifra dette kan vi trygt slå fast at Paulus neppe noensinne hadde vært inne i Det nye templet, sannsynligvis heller aldri i Jerusalem, og helt usannsynlig: Hatt kontakt med noen Jesus-menighet der!

Dette var nok hovedårsaken til at jødene i Diasporaen IKKE trodde på disse eventyrene fra Paulus(som hele tiden var ute etter å tigge penger til denne ikke-eksisterende menigheten i Jerusalem!), ettersom disse jo visste at Salomons søylehall var ødelagt 6 århundrer tidligere!

Men eventyret solgte jo bra til hedningene og ble en skikkelig lønnsomt makt- og pengeforetak da den romerske keiseren fikk streamlinet skrulleriene til en Bibel og gjort skattebetaling til en hellig plikt!

Spire

1

Det nye testamentet ble skrevet av første- århundre romerske aristokrater og at de fabrikkert hele historien om Jesus Kristus"

NT er hvert fall IKKE skrevet av romerske aristokrater !

Derfor stiller jeg meg tvilende til dette. Men det er klart - mannen skal få lov til å utdype hva han mener.

1
LangNese [sitat…] NT er hvert fall IKKE skrevet av romerske aristokrater ! Derfor stiller jeg meg tvilende til dette. Men det er klart - mannen skal få lov til å utdype hva han mener.

NT er hvert fall IKKE skrevet av romerske aristokrater !

Roma hadde kontroll over Grekenland og Tyrkia også så han er ikke langt fra sannheten.

NT er Mithras og Solinvictus inspirert i store deler av teksten og det var denne troen som var størst på 200-300 tallet.

Nikeamøtet flettet glatt inn både mithras og solinvictus i den religionen som skulle bli statsreligionen. Uten en blend så hadde ikke møtet blitt avgjort.

Det som var opprøret mot religion blant filosofene ble hijacket og istedet brukt mot dem i en ny større og mer herskende voldelig religion enn verden noen gang har sett.

Han er ikke enestående forresten.

Det er fler og kommer fler slike frem.

Når jeg leste dette så tenkte jeg, jøss... når ble dette en hemmelighet å fremme som nyvinnende kunnskap.

1
Messagefromtime [sitat…] Roma hadde kontroll over Grekenland og Tyrkia også så han er ikke langt fra sannheten. NT er Mithras og Solinvictus inspirert i store deler av teksten og det var denne tro...

Roma hadde kontroll over Grekenland og Tyrkia også så han er ikke langt fra sannheten. NT er Mithras og Solinvictus inspirert i store deler av teksten og det var denne troen som var størst på 200-300 tallet.

Mener du det er sannsynlig at romerske aristokrater skulle skrive på gresk til et hebraisk publikum?

Hvordan skulle det overbevise målgruppen?

2

"Atwill asserts that Christianity did not really begin as a religion, but a sophisticated government project, a kind of propaganda exercise used to pacify the subjects of the Roman Empire. "Jewish sects in Palestine at the time, who were waiting for a prophesied warrior Messiah, were a constant source of violent insurrection during the first century," he explains. "When the Romans had exhausted conventional means of quashing rebellion, they switched to psychological warfare."

Hvordan mener Atwill at en fiktiv romersk korsfestelse av jødenes Messias - i Jerusalem - skulle virke passivisere på jødene?

Dette henger ikke på greip !

2
LangNese "Atwill asserts that Christianity did not really begin as a religion, but a sophisticated government project, a kind of propaganda exercise used to pacify the subjects of the Roman...

Hvordan mener Atwill at en fiktiv romersk korsfestelse av jødenes Messias - i Jerusalem - skulle virke passivisere på jødene? Dette henger ikke på greip

Du vet da godt at jødene ikke lenger var noen sak for romerne etter år 70, ettersom samtlige av dem i Judea-Samaria enten var drept eller solgt som slaver til de ytterste provinser.

Jesus-kulten basert på Paulus eventyr om denne fiktive messias, fikk ikke vann på mølla før den bysantinske keiseren fikk noen av de eksisterende eventyr-variantene streamlinet og satt dem sammen med hebraiske tekster som var stjålet fra de drepte/solgte jødene, til den boken vi kjenner som Bibelen!

Spire

1
alberts [sitat…] Du vet da godt at jødene ikke lenger var noen sak for romerne etter år 70, ettersom samtlige av dem i Judea-Samaria enten var drept eller solgt som slaver til de ytterste...

Jesus-kulten basert på Paulus eventyr om denne fiktive messias, fikk ikke vann på mølla før den bysantinske keiseren fikk noen av de eksisterende eventyr-variantene streamlinet og satt dem sammen med hebraiske tekster som var stjålet fra de drepte/solgte jødene, til den boken vi kjenner som Bibelen!

Det er ikke dette Atwill sier.

1
alberts Vel, han sier jo selv at han først henvendte seg til de gresktalende jødene i Diasporaen, og henvendte seg først til hedninger etter at han var avvist av disse. Men som den løgnhal...

Vel, han sier jo selv at han først henvendte seg til de gresktalende jødene i Diasporaen, og henvendte seg først til hedninger etter at han var avvist av disse.

Paulus henvender seg først og fremst til bøker i Tanakh. Galaterbrevet er skrevet til 2. mosebok !

1
alberts Hva mener du med dette tullpratet? Hente fra betyr ikke det samme som å henvende seg til! Bruker DU å snakke eller skrive brev til bøkene dine? Spire

He he, jeg visste dette kom til å provosere. Nei, jeg skriver ikke brev til bøker :-)

Men vi snakker altså om en helt annen tid, med en helt annen virkelighetsoppfatning.

Paulus er David(Saulus er Saul) som skriver til de andre "menighetene" i Tanakh om venligst å holde seg til den riktige troen.

2. mosebok skapte derfor mye bry. Menigheten i 2. mosebok(Galatia) hadde jo fått Jesus Kristus malt for øynene som den korsfestede, men hadde tatt til seg et nytt evangelium. Fra kapittel 24 og utover er det moselovene som skrives inn. "Paulus" ønsker at galaterne skal se bort fra dette - "selv om en engel fra himmelen skulle forkynne et annet evangelium".

Søtt :-)

1

gamle bekjennelser som nylig ble avdekket vil nå bevise, ifølge Atwill, at Det nye testamentet ble skrevet av første- århundre romerske aristokrater og at de fabrikkert hele historien om Jesus Kristus"

[Slettet]

2
Messagefromtime Nei, ikke helt. Jesus har aldri levd. Men han har kanskje ikke alt korrekt. Vi skal klare bedre enn ham tror jeg, det virker som han tror han har et helt nytt konsept og gjør en ny...

Jesus har aldri levd.

Vel, som sagt:

Hans samtidige fiender var ikke det minste i tvil om at Han hadde levd.

Mens du, fra stolen foran pc'en din, i en helt annen del av verden og sånn ca 2000 år på etterskudd, med den største selvfølgelighet føler at du skråsikkert og helt uten omsvøp kan påstå det motsatte.

Du forstår sikker at jeg har problemer med å ta dette seriøst, gjør du ikke..?

undrer CR håpefullt..

2
CasinoRoyale [sitat…] Vel, som sagt: Hans samtidige fiender var ikke det minste i tvil om at Han hadde levd. Mens du, fra stolen foran pc'en din, i en helt annen del av verden og sånn ca 2000 å...

Du forstår sikker at jeg har problemer med å ta dette seriøst, gjør du ikke..?

undrer CR håpefullt..

Nei, jeg forstår det ikke men aksepterer ditt standpunkt.

Gå igjennom hva du har av SAMTIDS skriblerier og se hvor mange de er.

Eventyret i seg selv beviser at mannen ikke har levd men at han er Mithras karikatur og Sol Invivtus med en litt ny og mer moderne vri.

Constantin var smart. 300 år etter Jesu historien.

1
Messagefromtime [sitat…] Nei, jeg forstår det ikke men aksepterer ditt standpunkt. Gå igjennom hva du har av SAMTIDS skriblerier og se hvor mange de er. Eventyret i seg selv beviser at mannen ikke...

Mithras karikatur og Sol Invivtus med en litt ny og mer moderne vri.

Men Message, da.. Du vet at Mithra-kulten fra rett før 100-tallet videre et århundre eller to etter dette, er en høyst etter-kristen blandingsreligion, og således kopierer kristendommen m.fl i stedet for motsatt, vet du ikke?

Og at den således ikke hadde alt for mye til felles med den opprinnelige persiske Mithra-kulten? De få, sparsomme beskrivelser vi har, er dessuten knapt egnet til å dokumentere noe som helst med over middels våre sikkerhet mtp innholdet i kulten.

Men assosiasjoner til moderne frimurerlosjer virker kanskje ikke bare for søkte?

Utover dette, har du et, kan jeg si forfriskende fritt og ubundet syn på historie som fag. Du lar deg ikke akkurat forvirre eller stanse av fakta på veien mot vindmøllene ;)

mvh CR

2

gamle bekjennelser som nylig ble avdekket vil nå bevise, ifølge Atwill, at Det nye testamentet ble skrevet av første- århundre romerske aristokrater og at

Atwill kan ikke taes særlig seriøst mener jeg. Hvis ikke han har noe banbrytende å komme med, så er han ikke mye å bruke tid på.'

Han har blitt ganske så godt satt på plass av andre seriøse historikere for metoder han bruker..

Og da mener jeg ikke teologer med jesus glans i øynene, men seriøse som blant annet Carrier, som du vet også er en som også i disse dager prøver å lage en solid , godt dokumenter sak for at Jesus aldri har levd.

Men får se hva han kommer med, regner ikke med det store..

http://freethoughtblogs.com/carrier/archives/4664

Carrier har nå ute en god bok hvor han tar for seg temaet om den historiske jesus, hvor han legger grunnlaget for hvorfor metoder brukt av kristne i dag er feil etter sin søken etter jesus.

http://www.amazon.com/Proving-History-Bayess-Theorem-Historical/dp/1616145595/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1381441877&sr=8-2&keywords=carrier+richard

Kommer snart med en oppfølger til denne,On the Historicity of Jesus, hvor han bruker bayess theorem for å demonstrere jesus myte teorien. Og dette er ikke noe kristne kan fjase vekk med kvasi forfatter tullball.

Boken er allerede gått gjennom peer review i akademisk miljø, og han bruker kun godt dokumenter og solide kilder for å lage en sak for jesus myten, og holder seg helt unna de spekulative.

Forrøvrig en god bok alle burde lese for å forså hvorfor NT er fiksjon og ikke fakta er denne..

http://www.amazon.com/Gospel-Fictions-Randel-Helms/dp/0879754648/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1381442680&sr=8-1&keywords=gospel+fiction

1

Lignende innlegg

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
3
5 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
15 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar
Laster...