Religion og livssyn

josef777

biblen tull eller fakta?

For meg blir den bare mer , og mer levende, å den skjuler koder, å det virker som alt er lagt ned i den, planen det hele, gud våker over bibelen å sitt ord , så når tida er der , taler han til noen så de skal bli slik som der står skrevet, Maria får budskapet, du skal fødde en sønn, skrevet i mosebøkene, å profetene om det, dagen komme det skjer, Israel skulle bli land igjen , de blir det, nå taler han om ende tid, 666, om å komme tilbake , til meg, gud har et behov for å si det til noen før det hende, Maria, moses, alle disse åpenbarte gud seg å sa planen videre til, så for meg blir det fakta,

andre mener nok noe annet

1
286 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Tull.. Og det er dokumtert og konsensus i fagmiljøet av bibelforskere.. Moderne sådann, ikke forkynner jesus blanke lete etter jesus overse fakta folket.

1
yardsale Tull.. Og det er dokumtert og konsensus i fagmiljøet av bibelforskere.. Moderne sådann, ikke forkynner jesus blanke lete etter jesus overse fakta folket.

HA HA,de såkalte fagmiljøene og andre påståere vil komme til skamme en dag.

Første Korinterbrev 1.

Guds og menneskers visdom <a id="ref1_4_18link" name="18" ref1_4_18link="">18</a> For ordet om korset er dårskap for dem som går fortapt, men for oss som blir frelst, er det Guds kraft. <a id="ref1_4_19link" name="19" ref1_4_19link="">19</a> Det står jo skrevet: Jeg vil ødelegge de vises visdom, og de klokes klokskap vil jeg gjøre til intet. <a id="ref1_4_20link" name="20" ref1_4_20link="">20</a> Hvor er da de vise, hvor er de skriftlærde, hvor er denne verdens kloke hoder? Har ikke Gud vist at verdens visdom er dårskap? <a id="ref1_4_21link" name="21" ref1_4_21link="">21</a> For da verden ikke brukte visdommen til å kjenne Gud i hans visdom, besluttet Gud å frelse dem som tror, ved den dårskapen som vi forkynner. <a id="ref1_4_22link" name="22" ref1_4_22link="">22</a> For jøder spør etter tegn, og grekere søker visdom, <a id="ref1_4_23link" name="23" ref1_4_23link="">23</a> men vi forkynner en korsfestet Kristus. Han er en snublestein for jøder og dårskap for hedninger, <a id="ref1_4_24link" name="24" ref1_4_24link="">24</a> men for dem som er kalt, både jøder og grekere, er Kristus Guds kraft og Guds visdom. 25 For Guds dårskap er visere enn menneskene, og Guds svakhet er sterkere enn menneskene. <a id="ref1_4_26link" name="26" ref1_4_26link="">26</a> Se på dere selv, søsken, dere som ble kalt: ikke mange vise etter menneskelige mål og ikke mange med makt eller av fornem slekt. <a id="ref1_4_27link" name="27" ref1_4_27link="">27</a> Men det som i verdens øyne er dårskap, det utvalgte Gud for å gjøre de vise til skamme, og det som i verdens øyne er svakt, det utvalgte Gud for å gjøre det sterke til skamme. 28 Ja, det som i verdens øyne står lavt, det som blir foraktet, det som ikke er noe, det utvalgte Gud for å gjøre til intet det som er noe, <a id="ref1_4_29link" name="29" ref1_4_29link="">29</a> for at ingen mennesker skal ha noe å være stolt av overfor Gud. <a id="ref1_4_30link" name="30" ref1_4_30link="">30</a> Dere er hans verk i Kristus Jesus, han som er blitt vår visdom fra Gud, vår rettferdighet, helliggjørelse og forløsning, <a id="ref1_4_31link" name="31" ref1_4_31link="">31</a> for at den som er stolt, skal være stolt av Herren, slik det står skrevet.

1
Jobs HA HA,de såkalte fagmiljøene og andre påståere vil komme til skamme en dag. Første Korinterbrev 1. Guds og menneskers visdom <a id="ref1_4_18link" name="18" ref1_4_18link="">18</a>...

HA HA,de såkalte fagmiljøene og andre påståere vil komme til skamme en dag.

De religiøse fagmiljøene ( teologer ) og andre religiøse påståere er allerede til skamme.

Den religiøse verden ramler i sammen akkurat nå men det vil ta litt lengre tid.

Den religiøse verdens harmageddon har startet. Og gud vil vinne.

Ref... gud som i 1 mosebok vs Slangen som lærte de religiøse om kunnskapen om godt og ondt.

1

Verd å vite om Bibelen:

► «Det foreligger ingen originalmanuskripter til Bibelens tekster. Enhver tekstutgave, selv på grunnspråkene, er en møysommelig rekonstruksjon av en mest mulig opprinnelig tekst. Dette arbeidet, såkalt tekstkritikk, baserer seg på lesning og sammenligning av en rekke gamle bibelhåndskrifter hvorav de eldste bare foreligger som tekstfragmenter.

Ved siden av selve bibelteksten kan håndskrifter ha tegn eller kommentarer i margen som kan gi verdifull informasjon om tekstens tidlige bruk og tolkning. Håndskriftene har også ulike former for leseangivelser og markering av tekstavsnitt.

I tillegg til håndskrifter på grunnspråkene hebraisk og gresk finnes også oversettelser som er så gamle at de har betydning i bestemmelsen av grunntekstens ordlyd.

<a name="menuitem0"></a>Hebraiske håndskrifter: De tidligste fragmenter til Det gamle testamente stammer fra de sensasjonelle funnene som er gjort siden 1947 av de såkalte Dødehavsrullene i huler omkring Khirbet Qumran ved Dødehavet. Dødehavsrullene er fra ca.150 f.Kr.–ca. 130 e.Kr., og er større eller mindre deler av skriftruller. Man mener å ha identifisert biter fra alle gammeltestamentlige skrifter med unntak av Esters bok. Arbeidet med å kartlegge tekstene er langt fra avsluttet, men har allerede hatt stor betydning for vår kunnskap om den hebraiske tekst og kanonprosess.

► Det eldste bevarte manuskript til hele Det gamle testamente på hebraisk er i denne sammenheng ganske ungt, fra ca. 1000 e.Kr., mens noe eldre håndskrifter av mindre omfang belegger stort sett samme tekst.

Som skrivemateriale brukte jødene i gammel tid fortrinnsvis ruller av sammensydde lærstrimler hvor teksten ble skrevet på rullens innside i loddrette kolonner av varierende bredde.

Jødiske lærde fra 400–900-tallet, masoretene, utstyrte den hebraiske konsonantskriften med vokaltegn, såkalt masoretisk tekst. Mest kjent er tradisjonen fra byen Tiberias ved Genesaretsjøen, som var et jødisk kultursentrum»!

KILDE: Store Norske Leksikon:

http://www.snl.no/Bibelen/bibelh%C3%A5ndskrifter_og_bibelutgaver

1
Jobs HA HA,de såkalte fagmiljøene og andre påståere vil komme til skamme en dag. Første Korinterbrev 1. Guds og menneskers visdom <a id="ref1_4_18link" name="18" ref1_4_18link="">18</a>...

Første Korinterbrev 1.

Du kan ikke forsvare vår bibelkritikk med mer bibeltekst.

Skjønner du vel.

Det blir bare mer å kritisere.

Eller som å gå på elgjakt og skyte på en furu slik at den faller og slår ihjel elgen...

Bedre å skyte rett på elgen vel.

Kom med noen egne meninger.... noe fakta,,, noe interessant.

2
CasinoRoyale [sitat…] ...logikk, kunnskap og henvisninger til relevant skriftmateriale, forstår du vel. Å forvirre noen med fakta er direkte ufint, erklærer CasRex rytmisk, men bestemt

logikk, kunnskap og henvisninger til relevant skriftmateriale,

viser at bibelen, og historiene om jesus i dem, er ren fiksjon. Det er ikke historiske hendelser som har hendt.Det har selvfølgelig noe ekte i seg, slikt som stedsnavn ol ubetydlige ting, men historiene har aldri hent..

Og det var aldri ment av forfatterne av bøkene å gjenngi historie..

Er du uenig får du ta det med ekspertene på dette, som feks Bart Ehrman..

1
deF0RD [sitat…] Oups...

Oups..

Hehe.. Les innlegg over, så ser du jeg har nevnt dette..

Det beviser ikke eventyrene i nt som fakta eller historiske..

Man kan ha lagd eventyr rundt en historisk person, mytologiske biografier var veldig vanlig på tiden vi snakker om, Men nt Historiene er fortsatt fiksjon

1
MartinwetlesM f.eks det er to versjoner av jesus fødsel. En i Nazareth og en i Betlehem. Mister litt validitet der. Vi har mirakel historiene... meeest sannsynlig fikasjon kanskje..hmmm??

Vi har mirakel historiene... meeest sannsynlig fikasjon kanskje..hmmm??

Holder du muligheten åpen for en deist? Mange ateister gjør faktisk det...

Hvis en først godtar det - så er vel litt vannvandring, instant vin-making og re-arrangering av materie egentlig bare barnematen?

Men du aviser kanskje alle tanker - både teistiske og deistiske?

Likevel så burde en kunne enes om at f.eks kvantefysikken har vist oss at ordet umulig egentlig burde være umulig å bruke :o)

1
yardsale Nei, "jesus" i evangeliene er fiksjon, selv om denne fiksjonen er bygget rundt en ekte mann. Det har aldri vært noen jakt og slakt av alle guttebarn, moonwalking på vann, mirkaler...

Nei, "jesus" i evangeliene er fiksjon

Det som er vekselvis ufrivillig komisk og irriterende ved deg og Messy er at dere er mer påståelige enn sjøl den mest hjernevaska, indoktrinerte blod-religiøse muslim med vekkerklokka i lomma og C4 i vesten! :o)

1

Lignende innlegg

Løgnene fra SP og AP

Tidenes løgn er avslørt og bekreftet av løgnerne selv, SP og AP i Posisjon - som nå bekrefter at norsk kommuneøkonomi er svært solid. De fleste av oss har ennå vondt i hodet av gneldringen til rævglef...
Bilde

Norske kommunar er sinte for koronapengar som vart borte

Regjeringa vert skulda for løftebrot om koronakompensasjon. – Økonomien i kommunane er god, seier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp).


Bilde www.nrk.no
1
11 svar
Aktuelt silas Siste svar

70% inflasjon i Tyrkia

Mange land sliter nå med skyhøy inflasjon. Sudan på topp med utrolige 260%, Venezuela på andreplass med 222%, Estland med 18,8%, Russland med 17,8% og Ukraina med 16,4%. Nato-landet Tyrkia har hele 70...
2
2 svar

Stortinget og dagligvarer . . . . . .

Stortinget tar (latterlige grep) og mener nå de skal få ned matvareprisene. Og eieren av den største kjeden som består av ASKO, Kiwi, Meny, Spar, Joker . . . . . og medeier i Bama og Nortura (sammen...
Bilde

Dagligvarekaos på Stortinget: Ap og Sp ble parkert tross «svært liten» uenighet

SV brøt ut av forhandlingene og dannet flertall med Høyre og andre partier selv om det var svært liten uenighet mellom dem og regjeringen. – Høyre er ikke er ærlige om hvorfor Sp og Ap ikke er en del...


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Aktuelt silas Publisert

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
0 svar
Laster...