Religion og livssyn

Messagefromtime

Allehelgens dag

Vi feirer snart den eldgamle festen for de døde. Bedre kjent som Halloween nå.

Dagen er 40 dager etter høstjevndøgn og en av årets 4 "cross" quarter days. Alle 40 dager etter sitt respektive solverv eller jevndøgn.

Tro ikke at bibelens gjengivelse av 40 tidsenheter er tilfeldig.

Det handler alltid om de 40 dagene ventetid til disse 4 festdagene.

Noen mener at Halloween er en satans fest, men ordet Hallow betyr hellig og er en viktig dag i kristenheten for å minnes alle døde sjeler ( all saints day )

http://en.wikipedia.org/wiki/Hallow

Feirer Jehovas vitner halloween. ? De er jo opptatt av å følge tekstene og er sikkert veldig observante på de 40 dagene som opptrer i bibelen ganske så ofte med diverse historier rundt seg.

Festen for de døde skjer altså når solen er påbegynnende sitt svakeste og laveste og er en dødens fest, motsatt mayday som er assosiert med Jesu mor og lyset når solen er på vei mot sitt høyeste.

Hvor mange forstår hva halloween er og hvor viktig den er i kristendommen.

2
13 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Halloween, eller Alle Helgens Dag, kan spores tilbake til en gang i begynnelsen av 600 tallet men hadde ingen fast feiringsdato. Det er sagt at Pave Gregorius IV på 800-tallet tidfestet festivalen til den 31. Oktober. Om det var for å fase ut den gamle galliske festivalen for sommerens slutt eller om det er bare en tilfeldighet er det noe usikkerhet om.

Men det ville ikke overrasket meg da det samme ble gjort med Julen når Skandinavia stod for tur til å bli kristnet.

1
JTHammer Halloween, eller Alle Helgens Dag, kan spores tilbake til en gang i begynnelsen av 600 tallet men hadde ingen fast feiringsdato. Det er sagt at Pave Gregorius IV på 800-tallet tidf...

Halloween, eller Alle Helgens Dag, kan spores tilbake til en gang i begynnelsen av 600 tallet men hadde ingen fast feiringsdato. Det er sagt at Pave Gregorius IV på 800-tallet tidfestet festivalen til den 31. Oktober. Om det var for å fase ut den gamle galliske festivalen for sommerens slutt eller om det er bare en tilfeldighet er det noe usikkerhet om.

Den er mye eldre enn det men da bare kjent som de dødes fest.

Katolikkene flyttet sine fester rundt som det passet men fant tilslutt ut av det. De feiret blant annet dette en gang i mai i den første katolske tiden.

Celtene var de første som vi kjenner som hadde samme tro som landene i midtøsten.

http://www.russellcottrell.com/celticDate/

Se det engelske flagget i de 8 dagene.

2
shaukat23B Sow'in var det opprinnelige Halloween og før der igjen Yule.

Mener du Samain tro...

Festen har i gammel tid alltid vært 40 dager etter høstjevndøgn og Celtene navngav festen som Samhain.

Yule er det nordiske navnet på det 8 taggede hjulet som egentlig kommer fra Midtøsten. Årets hjul.

http://paganwiccan.about.com/od/wiccaandpaganismbasics/tp/The-Eight-Pagan-Sabbats.htm

I navet kunne det stå et Pentagram eller pentacle som delte inn sirkelen i 5x72 for å symbolisere det andre store hjulet som beveget seg 1 grad på 72 år. The great year.

http://s204.photobucket.com/user/celestialgaurdianfox/media/WheelOfTheYear_AvD.gif.html

I like pentagram ;-) Det er nøkkelen til hele mysteriet og forståelsen.

1

Lignende innlegg

Aktuelt frode57 Siste svar

Ukraina vinner!

I følge propaganda så vinner Ukraina. Russerne skyter mot kjernekraftverk som de kontrollerer. Så sier også EU i sin kommentar. Livet har blitt litt farligere. Da er det godt media tier mer om Ukrain...
2
8 svar

Mye å lære for mange . . . . .

Kan dette være med å øke temperaturen i havet, og ikke minst Co2 innholdet i havet ? Kanskje (ukjent) naturfenomen (/ -katastrofer som dette er mye av årsaken til klimaendringene vi ser . . . . . . K...
Bilde

Et nytt felt med skorsteiner på havets bunn er oppdaget i Stillehavet

Thibaut Barreyre ved Universitetet i Bergen deltok i en ekspedisjon for å forske på vulkanutbrudd, da han og teamet oppdaget de svarte skorsteinene.


Bilde www.msn.com
1
45 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Støre er TVUNGET av opposisjonen . . . .

Hvorfor skriver Dagbladet "Støre kaller inn til strøm-hastemøte på Stortinget" . . .. ? Når det vitterlig er slik at Støre er TVUNGET av opposisjonen til et hastemøte. Det var iflg Støre IKKE aktuelt...
Bilde

Støre kaller inn til strøm-hastemøte på Stortinget

Statsminister Jonas Gahr Støre har kalt inn de parlamentariske lederne på Stortinget til et hastemøte om strømsituasjonen mandag klokken 8.30.


Bilde www.msn.com
1
8 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Matvareprisene stuper

Så er forsyningslinjene oppe og går igjen . I Danmark struper folk inn kjøpene sine. Internasjonalt så er det stup i matvarepriser . Les Jyllandsposten og Bloomberg. Det er lysere tider i møte.
1
3 svar

Nytt forslag om strøm . . . . .

Etter mange idiotiske uttalelser om strøm og priser har jeg et nytt forslag . . . . Øystein Olsen (tidligere sjef for Norges Bank) sier: "Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi" - j...
Bilde

Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi

Tidligere sentralbanksjef Øystein Olsen mener vi bare kan glemme å få billigere strømpriser i fremtiden.


Bilde www.msn.com
2
0 svar
Laster...