Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Om man tenker seg fire grønne baller i en hatt og at man henter opp en ball fra hatten, så er det logisk at denne ballen er grønn. Dette betyr imidlertid ikke at ballene eller hatten eksisterer i virkeligheten.

1

Det vet vi på grunn av det Jehova sa til Adam etter at han hadde konfrontert ham med hans ulydighet. Han sa: Du vender tilbake til jorden, for av den ble du tatt. For støv er du og til støv skal du vende tilbake. Jehova Gud hadde skapt Adam av jordens støv. Før det eksisterte ikke Adam. Så da Jehova sa at Adam skulle vende tilbake til ikke-eksistens. Støvet han var skapt av, var livløst og han skulle altså bli like livløs.

Adam og Eva kunne ha levd i dag, men de døde fordi de valgte å være ulydige mot Gud og dermed syndet. Årsaken til at vi dør, er at Adams syndige tilstand og også døden ble overført til alle hans etterkommere. ( Rom 5: 12 )

Synden er om en forderdelig, arvelig sykdom som ingen kan unngå. Følgen av den, døden er en forbannelse. Døden er en fiende, ikke en venn. Vi kan virkelig være takknemlig for at Jehova skaffet til veie den nødvendige løsepenge ( Jesus ), så vi kan bli reddet fra denne fryktelige fienden.

1
A_Øivind [sitat…] Hvorfor kan man ikke synde dersom man er perfekt, mener du?

For i det du synder, så er du ikke perfekt. En som er perfekt skapt, vil for alltid beholde sin perfekte-egenskap. Hvis den finnes en eller annen smutthull å komme utenom dette, så har Gud aldri i utgangspunktet skapt et perfekt menneske, nettopp av den grunn at mennesket klarer å gjøre seg selv ikke-perfekt.

Et perfekt menneske vil aldri kunne være i stand til å fatte en beslutning som ikke samsvarer med sin perfekte-egenskap.

1
samsu88 Det vet vi på grunn av det Jehova sa til Adam etter at han hadde konfrontert ham med hans ulydighet. Han sa: Du vender tilbake til jorden, for av den ble du tatt. For støv er du og...

Vi kan virkelig være takknemlig for at Jehova skaffet til veie den nødvendige løsepenge ( Jesus ), så vi kan bli reddet fra denne fryktelige fienden.

Du takker Jehova for å unnslippe fienden, til tross for at Jehova skapte fienden sjølv.

Litt som at jeg skulle takke en kidnapper for at han slipper meg fri etter 10 år i mørk fangenskap.

1
TouchForFree [sitat…] Du takker Jehova for å unnslippe fienden, til tross for at Jehova skapte fienden sjølv. Litt som at jeg skulle takke en kidnapper for at han slipper meg fri etter 10 år i...

Litt som at jeg skulle takke en kidnapper for at han slipper meg fri etter 10 år i mørk

Det er som regel slik at en gave er spesiellt verdifull når giveren har ofret noe for eksempel tid, krefter eller penger for å kunne gi den. Vi blir varm om hjertet når vi ser at en gave er et uttrykk for hvor glad giveren er i oss. Gjenløsningen er den mest dyrebare av alle gaver for Gud brakte det aller største offer da han gav oss denne gaven: Gud elsket verden så høyt at han gav sin enbårne sønn.( 1.Joh 3:16 )

Gjenløsningen er det tydeligste beviset for at Jehova elsker oss. Den er også et bevis for at Jesus elsker oss for han gav villig sitt liv for oss. Gjenløsningen er derfor en gave som burde overbevise oss om at Jehova og hans sønn elsker hver og en av oss. ( Gal 2: 20 )

1

Gud forbød frukten, som slangen fristet menneskene til å spise. Så når menneskene går i mot Gud og prøver å være Guder da har vi syndet. Og blir Guds feil. fordi vi ikke lytter til det ufeilbarelige;) Sånn er det med den saken.

1
Sabell Gud forbød frukten, som slangen fristet menneskene til å spise. Så når menneskene går i mot Gud og prøver å være Guder da har vi syndet. Og blir Guds feil. fordi vi ikke lytter til...

1. Så når Gud skapte slangen, så begikk han en grotesk feil.

2. Et feilfritt menneske, synder ikke.

3. Gjelder ikke bare mennesket, dyrene og: Naturen er full av vold og nådeløshet, se på rovdyrene. Haiene. Katten som sadistisk leker med musen før den fortærer byttet. Etc. Gud skapte dette.

1
samsu88 [sitat…] Det er som regel slik at en gave er spesiellt verdifull når giveren har ofret noe for eksempel tid, krefter eller penger for å kunne gi den. Vi blir varm om hjertet når vi...

Gud elsket verden så høyt at han gav sin enbårne sønn

... for at hver den som tror på ham ikke skal fortapes men ha evig liv.

De fire understrekne ord, gjør guden tvilsom.

Han var ihvertfall svært glad i de som viet ham nok oppmerksomhet...

1

Det går an å reklamere på den, og evt. få pengene tilbake, så klart.

På samme måte får vi klandre Gud for å ha gjort slett arbe.

Hvilt for mye på den 7de dagen, f.eks.

Gått til Gudesofaen etter halvendt arbe.

1

Den beste måte å lære på er jo å feile, så hvorfor dette skal være et problem skjønner jeg ikke?

Er det feil når man lærer noe av det? Blir klokere, flinkere, bedre og mer skikket?

1

Hvor er logikken i å mene at det å ha fri vilje er å være skapt med feil? Det er jo hva som gjør det perfekt.

2
SimplyTheBeast 1. Så når Gud skapte slangen, så begikk han en grotesk feil. 2. Et feilfritt menneske, synder ikke. 3. Gjelder ikke bare mennesket, dyrene og: Naturen er full av vold og nådeløshet...

Slangen var allerede til stede i Guds paradis;) Men Gud hadde kontroll på den...

EN som vet det gjør feil, og allikevel gjør det. Synder.

Vi koker visse dyr levende. Men det gjorde ikke Gud;) Det er ikke engang sikkert at alle rovdyrene hører til I guds paradis, men at det var vi som skapte de med synden. Samtidig må vi huske på at de ikke lyttet til Gud. Og at med det førte den ene med seg den andre. Men de hadde ikke allvitenhet som Gud. Gud skapte de og så at det var godt. Han bad de ikke om at de skulle ha annen Gud han bad de ikke spise av treet om godt og ondt som saten ledet de til å spise av. Og med det ble deres øyne åpnet. Og de visste at de hadde syndet. De visste ikke hva synden var før det.

1

Logikken til et menneske som ikke er bevisst er ikke alltid logisk...å kalle frihet for en feil er ikke logisk i min logikk.

1
alchemy2012 Den beste måte å lære på er jo å feile, så hvorfor dette skal være et problem skjønner jeg ikke? Er det feil når man lærer noe av det? Blir klokere, flinkere, bedre og mer skikket?

Den beste måte å lære på er jo å feile, så hvorfor dette skal være et problem skjønner jeg ikke?

Da stemmer det at Gud er feilbarlig da :)

"Å dæven, der kom jeg i skade for å skape krig og elendighet. Men jeg lærer av mine feil, til neste gang jeg skal snekre i hop en klode, da".

1
A_Øivind Om man tenker seg fire grønne baller i en hatt og at man henter opp en ball fra hatten, så er det logisk at denne ballen er grønn. Dette betyr imidlertid ikke at ballene eller hatt...

Nei det er klart. Det man tenker seg, det tenker man seg og det betyr først og fremst det man tenker seg og ikke at det eksisterer i virkeligheten. Slik som guder for eksempel...Men grønne baller og hatter finnes jo så dem slipper man å bare tenke seg om man heller vi se dem in natura.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Mye å lære for mange . . . . .

Kan dette være med å øke temperaturen i havet, og ikke minst Co2 innholdet i havet ? Kanskje (ukjent) naturfenomen (/ -katastrofer som dette er mye av årsaken til klimaendringene vi ser . . . . . . K...
Bilde

Et nytt felt med skorsteiner på havets bunn er oppdaget i Stillehavet

Thibaut Barreyre ved Universitetet i Bergen deltok i en ekspedisjon for å forske på vulkanutbrudd, da han og teamet oppdaget de svarte skorsteinene.


Bilde www.msn.com
1
57 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Nytt forslag om strøm . . . . .

Etter mange idiotiske uttalelser om strøm og priser har jeg et nytt forslag . . . . Øystein Olsen (tidligere sjef for Norges Bank) sier: "Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi" - j...
Bilde

Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi

Tidligere sentralbanksjef Øystein Olsen mener vi bare kan glemme å få billigere strømpriser i fremtiden.


Bilde www.msn.com
2
2 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Den enes brød . . . .

I et uttrykk heter det; Den enes død er andres brød. Med de høye strømregningene vi vil få til vinteren, vil dette kanskje bli en bitter "pille" a svelge for noen strømsjefer. Får vi en vinter tempera...
1
2 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Helt enig med Ap og Sp

Den forrige Regjeringen gikk jo på et «knusende nederlag» og ble instruert av Stortinget til å opprettholde fødetilbudet i AP bastionen Kristiansund til nytt sentralsykehus for regionen står klart. St...
Bilde

Ledelsen ved Sykehuset Nordmøre og Romsdal trekker seg: – Det totale kaos

Tre ledere for sykehusene i Molde og Kristiansund trekker seg på dagen grunnet bemanningsproblemene på fødeavdelingen i Kristiansund.


Bilde www.vg.no
1
3 svar
Laster...