Religion og livssyn

Messagefromtime

Amos 8 :4-10

Til dem som trenger ytterligere bekreftelse på at jehova er månen.

4 Hør dette, I som higer efter å opsluke den fattige og gjøre ende på de saktmodige i landet, 5 I som sier: Når er NYMÅNEDAGEN slutt, så vi kan selge korn, og sabbaten, så vi kan åpne kornbodene og gjøre efaen liten og sekelen stor og forfalske vekten 6 og kjøpe de ringe for penger og den fattige for et par sko og selge avfall av korn? 7 Herren har svoret ved Jakobs stolthet: Jeg skal aldri glemme alt det de har gjort. 8 Må ikke derfor jorden skjelve, og alle som bor på den, sørge? Må ikke hele jorden heve sig som Nilen, stige og falle som Egyptens elv? 9 Og det skal skje på den dag, sier Herren, Israels Gud, at "JEG" vil la solen gå ned om middagen og gjøre det mørkt på jorden ved høilys dag. 10 Og jeg vil omskifte eders høitider til sorg og alle eders sanger til klage, jeg vil legge sekk om alle lender og la hvert hode bli skallet; jeg vil gjøre det så som når en sørger over sin eneste sønn, og la enden bli som en ulykkens dag.

Dette er altså skrevet i AMOS, og det er denne solformørkelsen Månen står for her.

http://eclipse.gsfc.nasa.gov/SEhistory/SEplot/SE-0762Jun15T.pdf

I 762 BCE

legg merke til at Nymånedagene var hellige og alt stod stille da man ikke kunne se månen, noe vi aldri gjør ved nymåne. Da stod alt stille i fraværet av GUD.

2
9 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Nei

Jehova Gud forbød Israels folk å praktisere avgudsdyrkelse

2.Mos 20: 4-5 : Du skal ikke gjøre deg noe utskåret bilde eller noen avbildning av det som er oppe i himmelen eller det som er nede på jorden eller av det som er i vannet nedenfor jorden. Du skal ikke tilbe dem og ikke tjene dem.

1
Messagefromtime [sitat…] Men når de mener månen er gud så er jo ikke den en avgud. Derimot bilder man tilber er jo på sett og vis det.

Men når de mener månen er gud så er jo ikke den en avgud.

Jo

Navnet Amos betyr som er en byrde eller som bærer en byrde. Samtidig som han har tunge budskaper om ve over israel og juda og også over en rekke hedenske folkeslag, har han også et trøsterikt budskap om gjenopprettelse for Jehovas folk.

Det var gode grunner til å forkynne et tungt budskap med veer i israel. Folk levde et liv som var preget av materiell velstand og overflod og tøylesløshet. De hadde glemt Jehovas lov. Deres tilsynelatende velstand gjorde dem blinde for den kjensgjerning at de i likhet med overmoden frukt allerede var i ferd med å gå i forråtnelse og bli ødelagt.

1
samsu88 [sitat…] Jo Navnet Amos betyr som er en byrde eller som bærer en byrde. Samtidig som han har tunge budskaper om ve over israel og juda og også over en rekke hedenske folkeslag, har...

Navnet Amos betyr som er en byrde eller som bærer en byrde.

AMOS er nevnt bare for at dere skal vite hvor det er hentet fra som sagt.

Vi snakker om en solformørkelse der herren selv formørker solen ved nymåne.

Solformørkelser skjer kun ved nymåne.

Gud sier at JEG skal formørke solen midt på dagen. Denne skjedde kl 14 lokal tid og er den aktuelle solformørkelsen man omtaler her.

1
samsu88 [sitat…] Jo Navnet Amos betyr som er en byrde eller som bærer en byrde. Samtidig som han har tunge budskaper om ve over israel og juda og også over en rekke hedenske folkeslag, har...

Jo

nei.

Avguder er billeder laget for å forestille gud, man skulle kun tilbe den ekte i himmelen.

Som prestene tolket frem.

Mye likt i dag men nå har vi bare avguder og intet reelt himmelobjekt vi tilber.

Vel, som dere er klar over....

La oss se litt mer på moses.

1

Er ikke noe bekreftelse for dette her. Hvorfor kalte de det nymånens dag...og ikke jehovas om månen skulle være jehova?

1
EnraNetsu Ja det er nok skaperen og opprettholderen som er årsaken til solformørkelser også. Som alt annet...og poenget skulle være?

og poenget skulle være?

At den skaperen som religionene har utbasunert...

Er en fake og et kontrollvåpen brukt mot massene.

Bibelen sier helt klart noe annet enn hva den officielt tolkes til.

Måne, Sol, 5 planeter, Zodiac, Stjernetegn, Presessionen, Årstider, Tidsregning.

Er hva bibelen forteller om.

1

Lignende innlegg

Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
14 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...