Religion og livssyn

joplina

Vilkårlig shopping i GT

Det virker helt vilkårlig når det gamle testamentet er relevant. Det er ofte greit for mange kristne debattanter å sitere genesis, leveticus og deuteronomy når det kommer til homofili og andre "populære" saker, men om man som meningsmotstander på samme måte siterer GT angående utroskap og et dusin andre dagligdagse "synder" med umiddelbar dødstraff, så gjelder det ikke .

For NT er jo det som gjelder...for mens GT var underlagt loven så er NT underlagt nåden - og det er nådens budskap som kjennetegner kristendommen.

Denne "akkurat-i-dette-tilfellet-eller-vedrørende-dette-tema-er-GT-selvfølgelig-helt-relevant-men-ikke-ellers", fremstår ikke som noe annet enn ren skjær shopping av hva som måtte passe for å fremme egne meninger og egne fordommer i forhold til hva som måtte være sak eller aktuelle handlinger og standpunkt som det dreier seg om. Kan man i det hele tatt ta slikt seriøst??

Det er jo faktisk også de som hevder at moseboken og dets lover og regler absolutt er for etterfølgelse........"at Moses er absolutt autoritet i slike spørsmål." - og det dreide seg i akkurat dette tilfelle SELVSAGT om homofili.

- Og når jeg kontret med troendes hang til å benytte kaféprinsippet og bare kjøpe/shoppe det de fant passende i øyeblikket fra GT, fikk jeg av en debattant følgende svar:

"Jeg er tilfeldigvis den eneste av forumets faste debattanter som ikke "velger bort" noe som helst fra Moses. Jeg står fast på hver en tøddel han sier/skrev - blant annet at man ikke kan legge noe til Moses og heller ikke trekke noe ifra Moses."

- Men nå tror jeg at slikt snakk bare er tomprat. Ja TOMPRAT med store bokstaver.

- Hvorfor? Jo, det er helt enkelt selvforklarende - og mine kommentarer står i parantese :

3Mos 13: 40 -45 40 Om en mann mister håret på hodet så han blir snau, er han likevel ren. 41 Mister han håret foran og blir skallet, er han ren. 42 Men viser det seg en lyserød flekk der han er skallet, enten det er bak eller foran i hodet, da er det hudsykdom som bryter ut. 43 Presten skal se på ham. Finner han en lyserød hevelse i bakhodet eller forhodet, og det ser ut til å være hudsykdom som gjør uren, 44 da har mannen fått denne sykdommen. Han er uren, og presten skal erklære ham for uren. Han har hudsykdom i hodet. 45 Den som er angrepet av denne sykdommen, skal flerre klærne sine og la håret henge fritt. Han skal skjule skjegget og rope: «Uren, uren!»

(Mennesker med hudsykdommer er alltså urene mennesker som skal gå nakne med flagrende hårtuster, skjult skjegg og rope Uren, Uren!!...jepp...alle med seborré,eksem eller psoriasis i hodebunnen...for det står jo både klart og tydelig...og jeg går ut fra at alle GT-tro etterlver dette til punkt og prikke)

5Mos 22:11 11 Du skal ikke gå i klær som er vevd av to slags stoff, ull og lin. 3Mos 19:27 27 Dere skal ikke runde av håret på sidene og rake skjegget i kantene. Mos 22:12 12 Du skal sette dusker i de fire hjørnene av kappen som du hyller deg i.

(Jeg tar det som en selvfølgelig at alle GT-tro ser ut som hippier og er svært bevisst kvalitet og utforming på tøyet sitt...for det fremkommer klart og tydelig at det skal de)

- Begynner tvilen allerede å melde seg?

2Mos 23:13 13 Alt det jeg har sagt dere, skal dere rette dere etter.

(Og i mosebøkene er det sagt laaaaangt mere enn som så....)

1Mos 17:10- 14 10 Dette er den pakten dere skal holde, pakten mellom meg og dere og etterkommerne dine: Alle menn og gutter hos dere skal omskjæres. 11 Dere skal la forhuden skjæres av, og det skal være tegnet på pakten mellom meg og dere. 12 I slekt etter slekt skal hvert guttebarn hos dere omskjæres når det er åtte dager gammelt, både de som er født i huset, og de som er kjøpt for penger hos fremmede, som ikke er av din ætt. 13 Omskjæres skal både de som er født i ditt hus, og de du har kjøpt for penger. Slik skal min pakt vise seg på kroppen deres, en evig pakt. 14 Men den mann som er uomskåret, som ikke har fått forhuden skåret bort, han skal utryddes av sitt folk; for han har brutt min pakt.»

(Jaja...alle GT-tro må ha kappet i snabelen..ellers er de vel utryddet ved det her laget...)

3Mos 3:16- 27 16 Presten skal brenne det på alteret. Det er ildoffermat til en duft som behager Herren. Alt fett hører ham til. 17 Dette skal være en evig lov for dere og deres etterkommere hvor dere enn bor. Fett og blod må dere aldri spise.

3Mos 7:26 26 Blod må dere ikke spise, enten det er av fugl eller fe, hvor dere så bor. 27 Den som noen gang spiser blod, han skal utryddes av sitt folk.

(GT-tro spiser null fett og null blodmat...ikke noe blodpudding, blodpannkake eller blodklubb der i gården...ja, det skal de få meg til å tro...)

- Og så har det seg slik at det er dødsstraff for så mangt....her presenteres et knippe:

3Mos 20,9 Dødsstraff for å forbanne sine foreldre 3Mos 20,10 Dødsstraff for utroskap 3Mos 20,11 Dødsstraff for incest 3Mos 20,13 Dødsstraff for homofili 3Mos 20,14 Dødsstraff ved brenning for å ta både mor og datter 3Mos 20,15 Dødsstraff for sex med dyr 3Mos 20,17 Dødsstraff for å ha sex med søsken 3Mos 20,18 Dødsstraff for sex under menstruasjon 3Mos 20,27 Folk med ånder i seg skal steines ihjel 3Mos 21,9 Dødsstraff for prestedøtre som driver utukt 3Mos 24,10 Dødsstraff for å spotte Herrens navn 3Mos 23,26 Dødsstraff for å spise og arbeide på soningsdagen(10 oktober) 3Mos 27,29 Bannlyste mennesker skal drepes 4Mos 9,13 Dødsstraff for ikke å feire påske 4Mos 15,30 Dødsstraff for å synde med vilje 4Mos 17,10 Dødsstraff for å klage 5Mos 4,25 Dødsstraff for å lage gudebilder 5Mos 5,32 Dødsstraff for ikke å følge Herrens regler 5Mos 13,5 Dødsstraff for falske profeter 5Mos 17,12 Dødsstraff for ikke å høre på presten 5Mos 22,23 Dødsstraff for kvinner som blir voldtatt i byer

3Mos 20,6 Dødsstraff for å vende seg til gjenferd og spådomsånder 2Mos 12,15 Dødsstraff for å spise syret brød i høytiden

2Mos 21,17 Dødsstraff for å forbanne sine foreldre

2Mos 35,2 2 Seks dager skal dere arbeide, men den sjuende dagen skal dere holde sabbat, hellig sabbat for Herren. Enhver som da gjør noe arbeid, skal miste livet. 3 Ingen av dere må tenne opp ild i sitt hus på sabbatsdagen.

(sitt hellre og frys enn å miste livet!)

3Mos 16:29 -31 29 Dette skal være en evig lov for dere: Den tiende dagen i den sjuende måneden skal dere faste og ikke gjøre noe slags arbeid, verken den som er født og fostret i landet, eller innflytteren som bor iblant dere. 30 For den dagen skal det gjøres soning for dere, og dere skal renses for alle deres synder, så dere blir rene for Herren. 31 En høyhellig sabbat skal dere holde, og da skal dere faste. Det er en evig lov.

(Jeg er selvsagt overbevist om at alle GT-tro faster den 10 juli - for det er jo en evig lov...)

3Mos 11,9 9 Dette kan dere spise av alt det som lever i vannet: Alt som lever i vannet, enten det er i havet eller i elver, og som har finner og skjell, kan dere spise. 10 Men alt som finnes i havet og elvene, alt som myldrer i vannet, alt som lever der og ikke har finner og skjell, det skal være en styggedom for dere. 11 En styggedom skal de være for dere. Kjøttet av dem skal dere ikke spise, og deres døde kropper skal dere ha avsky for. 12 Alt i vannet som ikke har finner og skjell, skal være en styggedom for dere.

( Og GT-tro spiser i hvertfall ikke sjømat av typen reker og krabbe...for alt i mosebøkene er gyldig!)

- Ettersom dette blir langt, fortsetter jeg i enda et innlegg

8
523 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Ettersom dette blir langt, fortsetter jeg i enda et innlegg

Ikke stress med det, søss....

Paulus sitt brev til Efeserne kap 2: 15 har han opphevet loven med dens bud og forskrifter. Slik stiftet han fred da han av de to skapte ett nytt menneske i seg.

Nå vil trolig SEMV si dette er vranglære og at Paulus ikke skulle vært med i Bibelen, men ham om det. Alle andre som vil diskutere en komplett Bibel lest i sammenheng har å forholde seg til det som står her. OPPHEVET!

Og da var det vel ikke så mye mer å diskutere :o)

3

5Mos 21:18-21 18 Når en mann har en ustyrlig og trassig sønn, som ikke vil høre på sin far og mor, og ikke adlyder dem selv om de tukter ham, 19 da skal foreldrene ta og føre ham til byporten, til de eldste i byen 20 og si til dem: «Denne sønnen vår er ustyrlig og trassig og vil ikke høre på det vi sier. Ødsel og drikkfeldig er han også.» 21 Da skal alle mennene i byen steine ham i hjel. Slik skal du rydde ut det onde hos deg. Hele Israel skal høre om det og gripes av frykt.

4Mos 14:18 Herren straffer uskyldige 18 «Herren er langmodig og rik på miskunn; han tilgir synd og skyld. Men han lar ikke den skyldige slippe straff. Han lar straffen for fedrenes misgjerninger ramme barna i tredje og fjerde ledd.»

4Mos 35:19-21 Blodhevn er påbudt 19 Blodhevneren kan slå drapsmannen i hjel. Så snart han treffer på ham, skal han drepe ham. 20 Dersom noen støter til en mann i uvennskap eller kaster noe på ham i ond hensikt så han dør, 21 eller i fiendskap slår ham med neven så han dør, da skal den som slo, bøte med livet. Han er en drapsmann, og blodhevneren kan slå ham i hjel så snart han treffer på ham.

5Mos 14,21 Du kan gi selvdøde dyr som mat til innflyttere og utlendinger 21 Dere skal ikke spise noe selvdødt dyr. Du kan gi det til innflytteren i byene dine, så han kan spise det, eller du kan selge det til en utlending. For du er et hellig folk for Herren din Gud.

(Hæ...det der er jo sinnsykt)

5Mos 23:2-3 Herren diskriminerer andre folkeslag 2 Den som er født i blandet ekteskap, skal ikke ha adgang til Herrens menighet. Selv ikke etterkommerne i tiende ledd kan være med i menigheten. 3 Ingen ammonitt eller moabitt skal ha adgang til Herrens menighet. Selv ikke etterkommerne i tiende ledd kan noen gang være med i menigheten.

1

5Mos 28,15 Straffen for ikke å følge alle Herrens bud

15 Hvis du ikke vil adlyde Herren din Gud, og ikke legger vinn på å leve etter alle hans bud og forskrifter som jeg gir deg i dag, skal alle disse forbannelsene komme over deg og nå deg:

16 Forbannet være du i byen og forbannet ute på marken, 17 forbannet være din kurv og ditt bakstetrau! 18 Forbannet være din livsfrukt og grøden av din jord, avkommet av ditt storfe og tilveksten til ditt småfe! 19 Forbannet være du når du kommer inn, og forbannet når du går ut!

5Mos 28,58 Man skal følge alle Herrens lovbud

58 Dersom du ikke legger vinn på å leve etter alle de lovbud som er skrevet i denne boken, og ikke frykter dette herlige og fryktinngytende navnet, Herren din Gud, 59 da skal Herren sende uhørte plager over deg og din ætt, store plager og ondartede sykdommer som ikke tar ende.

5Mos 28,66 Straffen for ikke å følge Herrens regler

66 Ditt liv skal henge i en tynn tråd. Dag og natt skal du leve i angst og aldri være trygg for ditt liv. 67 Om morgenen skal du si: «Bare det var kveld!» og om kvelden: «Bare det var morgen!» Slik angst skal du kjenne i ditt hjerte, og så forferdelig er det du får se.

1

(Mennesker med hudsykdommer er alltså urene mennesker som skal gå nakne med flagrende hårtuster, skjult skjegg og rope Uren, Uren!!...jepp...alle med seborré,eksem eller psoriasis i hodebunnen...for det står jo både klart og tydelig...og jeg går ut fra at alle GT-tro etterlver dette til punkt og prikke)

Dette gjelder for ringorm i hodebunnen og er svært smittsomt. Det er klart det var et poeng å unngå en epidemi. De ble henvist til presten, fordi han kunne avdekke at dette ikke var snakk om psoriasis, seborré eller atopisk eksem, før det ble slått "alarm", ettersom disse selvfølgelig ikke er smittsomme og det ikke er grunn til å advare andre.

Språket er tilpasset vanlige folk.

Jeg ser ikke problemet.

1
Sanyasi [sitat…] Dette gjelder for ringorm i hodebunnen og er svært smittsomt. Det er klart det var et poeng å unngå en epidemi. De ble henvist til presten, fordi han kunne avdekke at dett...

De ble henvist til presten

Ja, til presten...som alltså skulle være legekynding og skjelne mellom ringorm kun i hodebunnen og alle mulige andre hudlidelser og eksemer...

"Ringorm kalles også "tinea corporis", det er en soppinfeksjon i det ytterste laget av huden forårsaket av soppgruppen dermatofytter. "Tinea corporis" betyr bare at det er sopp på kroppen ("tinea"- sopp, "corporis" - kropp). Det er en tilstand som vanligvis er karakterisert ved et kløende utslett som har form av en rød ring med tilsynelatende normal hud i midten. Soppinfeksjoner andre steder på kroppen blir også navngitt på samme måte :

Fotsopp (tinea pedis). Denne soppinfeksjonen befinner seg i de fuktige områdene mellom tærne og noen ganger på selve foten

Skrittsopp (tinea cruris). Denne soppinfeksjonen finnes på innsiden av lårene

Hodebunnssopp (tinea capitis). Denne formen er vanligst hos barn og medfører røde, kløende flekker i hodebunnen der håret forsvinner

Ringorm på kroppen kan finnes på armene, bena, kroppen og ansiktet. Navnet ringorm henspeiler på utslettets utseende og har ingenting med orm å gjøre. Ringorm er en ufarlig tilstand, og behandlingen består i lokalbehandling med soppdrepende krem."

- Meeen, dette vet jo selvsagt presten..

1
Doku [Slettet]

Det er forskjell på at Moses ikke hadde SAS eller Norvegian tilgjengelig og derfor ikke kunne gi det til noen annen - kontra at det KUN skulle gjelde de han fysisk sett hadde mulighet å gi det til fordi de befant seg der han befant seg.

- Men hvis det var slik at selv om Moses kunne ha reist rundt som en globetrotter,så ville moselovene kun gjelde Israels folk - så er det jo en selvfølge at det ikke gjelder oss - og like selvfølgelig at det IKKE skal shoppes i moseloven som det passer....noe som allikevel stadig blir gjort.

1
joplina Det er forskjell på at Moses ikke hadde SAS eller Norvegian tilgjengelig og derfor ikke kunne gi det til noen annen - kontra at det KUN skulle gjelde de han fysisk sett hadde mulig...

Det er forskjell på at Moses ikke hadde SAS eller Norvegian tilgjengelig og derfor ikke kunne gi det til noen annen - kontra at det KUN skulle gjelde de han fysisk sett hadde mulighet å gi det til fordi de befant seg der han befant seg.

Jo da! Selv om Moses ikke var en globetrotter (he he) kunne han befalt at denne loven gjaldt alle folkeslag. Men ifølge Skriften var Moses mellommann mellom Jahve og Israels folk. Derfor ble ikke andre folkeslag klandret for ikke å følge denne loven, med unntak av innflyttere som bosatte seg i Israel som på mange måter var beskyttet av loven.

Israelittene fikk ikke undertrykke dem. (2. Mos. 22: 21) De skulle hvile på sabbaten nøyaktig som israelittene. (2. Mos. 23: 12) De var også beskyttet gjennom ordningen med "tilfluktsbyene".

(4. Mos. 35: 15) Hvis de ville, kunne de gå over til israelittenes religion og bli opptatt i lovpakten, men de måtte da la seg omskjære og rette seg etter samtlige punkter i Moseloven. (2. Mos. 12: 48, 49) Men om de ikke ville gjøre dette, måtte de, for å kunne leve sammen med israelittene, rette seg etter visse nødvendige forskrifter. Disse var ifølge 3. Mos. 17 og 18 følgende:

1 De måtte ikke ofre sine slaktoffer til avguder, men skulle bære dem fram for Jahve. - 3. Mos. 17: 1-9.

2. De måtte ikke fortære blod. - 3. Mos. 17: 10-14.

3. De måtte ikke (hvis de ikke var i nød, 5. Mos. 14: 21, 28, 29) spise selvdøde eller ihjelrevete dyr. - 3. Mos. 17: 15, 16.

4. De måtte avholde seg fra ulike former av unaturlige seksuelle forbindelser. - 3. Mos. 18: 1-27.

1
Sanyasi [sitat…] Dette gjelder for ringorm i hodebunnen og er svært smittsomt. Det er klart det var et poeng å unngå en epidemi. De ble henvist til presten, fordi han kunne avdekke at dett...

Jeg ser et problem.

Du som ikke bryr deg om bibelen etter egne utsagn og er ekspert på eventyr...

Bryr deg om slike tullesaker flettet inn i eventyret. Dette er den reelle reminderen om hva de religiøse på den tid gjorde med syke personer. Presten var både lovgiver og lege....

Alt i overtroens hellighet.

1

Denne "akkurat-i-dette-tilfellet-eller-vedrørende-dette-tema-er-GT-selvfølgelig-helt-relevant-men-ikke-ellers", fremstår ikke som noe annet enn ren skjær shopping av hva som måtte passe for å fremme egne meninger og egne fordommer i forhold til hva som måtte være sak eller aktuelle handlinger og standpunkt som det dreier seg om.

En meget treffende oppsummering av kafeteria-prinsippet - tommel avsendt!

1
joplina [sitat…] Jo, men det er det. Er da slettest ikke bare én troende debattant som shopper i GT når det måtte passe. Så det syns jeg absolutt er verdt å ta en prat om

Er da slettest ikke bare én troende debattant som shopper i GT når det måtte passe.

Litt feil der, Jopp... Setningen skulle være: "Er da slettest ikke bare én ikke-troende debattant som shopper i GT når det måtte passe for å finne noe å kritisere."

Sånn! Nå ble det riktig :o)

1
Keva [sitat…] En meget treffende oppsummering av kafeteria-prinsippet - tommel avsendt!

Som når dere ikke-troende plukker vekk det dere ikke liker hos Stalin f.eks? Ja, det er en hinsides sammenligning og derfor helt på sin plass for å vise hvor bak mål denne kafeteria-lignelsen og kirebærplukking-allegorien egentlig er.

Verden hadde vært mye lettere om folk kunne ti stille om ting de ikke forsto og bare høre etter og lære :o)

1
Doku Sier du det? Hva begrunner du dette med?

Hva begrunner du dette med?

Horus står i sjette oktogon med med Steinbukkens venstre horn og symboliserer Marias langfinger som peker mot øst ved vintersolverv, derfor er 14,5 stjernetegn skjult i motstående tommel hos da Vinci - som så klart hadde stålkontroll på dette...

DET begrunner Messy det med - eller noe tilsvarende nonsens :o)

4
deF0RD [sitat…] Horus står i sjette oktogon med med Steinbukkens venstre horn og symboliserer Marias langfinger som peker mot øst ved vintersolverv, derfor er 14,5 stjernetegn skjult i mo...

DET begrunner Messy det med - eller noe tilsvarende nonsens :o)

Liker du ikke at religionene blir revet ned ved hjelp av sannheten.

Det blir mye du vil mislike fremover i så fall.

Det er faktisk bronsje og jernalder astrotheology.

IKKE NOE SOM HELST ANNET.

1
Doku [sitat…] Jo da! Selv om Moses ikke var en globetrotter (he he) kunne han befalt at denne loven gjaldt alle folkeslag. Men ifølge Skriften var Moses mellommann mellom Jahve og Israe...

1 De måtte ikke ofre sine slaktoffer til avguder, men skulle bære dem fram for Jahve. - 3. Mos. 17: 1-9. 2. De måtte ikke fortære blod. - 3. Mos. 17: 10-14. 3. De måtte ikke (hvis de ikke var i nød, 5. Mos. 14: 21, 28, 29) spise selvdøde eller ihjelrevete dyr. - 3. Mos. 17: 15, 16. 4. De måtte avholde seg fra ulike former av unaturlige seksuelle forbindelser. - 3. Mos. 18: 1-27

Men dette er jo samme hensyns-tagnings-konkret-punkter som de første ikke-jøde- kristne ble bedt om å ta til jøde-kristne som fremdeles hadde samvittighets-binding til Mose-loven!

Ap.gj.15.

Kanskje tilfeldig?

BHB

1
Messagefromtime [sitat…] Liker du ikke at religionene blir revet ned ved hjelp av sannheten. Det blir mye du vil mislike fremover i så fall. Det er faktisk bronsje og jernalder astrotheology. IKKE...

Det blir mye du vil mislike fremover i så fall.

Ja, du og dere andre konspirasjonsteoretikere her masa om det i flere ti-år nå - at NÅ! NÅ er det like før bobla sprekker, systemet rakner, masken faller, eliten blir avslørt og at interdimensjonale øgler, makthungrige jøder og satandyrkende katolikker ramler ut av veggene, men det skjer lissom så lite? Det avsløres en og annen skandale hvor årsakene er som den alltid har vært, sex, penger og pur dumskap, men ellers er det særdeles lite spennende som kommer fram... Trur det er en...skal vi si trend som vil fortsette :o)

1
deF0RD [sitat…] Ja, du og dere andre konspirasjonsteoretikere her masa om det i flere ti-år nå - at NÅ! NÅ er det like før bobla sprekker, systemet rakner, masken faller, eliten blir avsl...

Njei. jeg er ikke konspirasjonselsker. Jeg er egentlig motsatt.

Den store konspirasjonen som du nå mener er vel aliens i bibelen og dermed øgler, øglepolitikere, osv..

Aliens i bibelen har jeg faktisk sett selv før i tida men må innrømme at jeg var lettlurt akkurat der.

Det er like lite aliens som guder i bibelen.

Det er ASTROLOGI.

2
deF0RD [sitat…] Litt feil der, Jopp... Setningen skulle være: "Er da slettest ikke bare én ikke-troende debattant som shopper i GT når det måtte passe for å finne noe å kritisere." Sånn!...

Litt feil der fården, korrekt setning ER "Er da slettest ikke bare én troende debattant som shopper i GT når det måtte passe " ...og så kan det tilføyes at som regel svarer ikke-troende da med å sitere noen skikkelige skrekk-høydere fra GT, som ikke noe oppegående menneske kan gå god for...og dette opplevere da kristen-shopperen som utidig og usømmelig kritikk.

1
Doku [sitat…] Jo da! Selv om Moses ikke var en globetrotter (he he) kunne han befalt at denne loven gjaldt alle folkeslag. Men ifølge Skriften var Moses mellommann mellom Jahve og Israe...

Men ifølge Skriften var Moses mellommann mellom Jahve og Israels folk. Derfor ble ikke andre folkeslag klandret for ikke å følge denne loven, med unntak av innflyttere som bosatte seg i Israel som på mange måter var beskyttet av loven.

Nåja..beskyttet og beskyttet...Moseloven sier jo klart at disse innflytterne kunne matforgiftes med "sjøldaua" dyr og at noen folkelsag ALDRI ville bli gode nok...

Men ja...den komplett vanvittige moseloven kan alle trygt se bort fra for den gjelder ikke for dem allikevel (så fremt ikke mange innfødte jøder debattarer på norsk fra Tel Aviv og omegn da..her på vgd..)

5Mos 14,21 Du kan gi selvdøde dyr som mat til innflyttere og utlendinger 21 Dere skal ikke spise noe selvdødt dyr. Du kan gi det til innflytteren i byene dine, så han kan spise det, eller du kan selge det til en utlending. For du er et hellig folk for Herren din Gud.

(Hæ...det der er jo sinnsykt)

5Mos 23:2-3 Herren diskriminerer andre folkeslag 2 Den som er født i blandet ekteskap, skal ikke ha adgang til Herrens menighet. Selv ikke etterkommerne i tiende ledd kan være med i menigheten. 3 Ingen ammonitt eller moabitt skal ha adgang til Herrens menighet. Selv ikke etterkommerne i tiende ledd kan noen gang være med i menigheten.

1

Lignende innlegg

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
3
5 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar
Laster...