Religion og livssyn

MarlinMr

Kom hit av seg selv

Jeg satt og leste et innlegg av BlackEagle som fikk meg til å komme på denne ligningen. Han skriver selv at han "ikke har sett noen grunner til at det skal være noen Gud". Dette er på ingen måte personlig kritikk til BlackEagle, men han er kilden til inspirasjon og jeg vil sette pris på om du BlackEagle svarer dette innlegget. Ellers tror jeg at innlegget kan gi grunn for litt diskusjon.

Det er dommens dag, og Gud spør han som ikke trodde på noen gud hvorfor han ikke gjorde det. Den troløse svarer at han aldri hadde sett noen grunn for at det skulle være noen gud. Gud tar han med seg og viser han det gamle skaperverket der den troløse hadde bodd hele sitt liv. Gud spør "Så du ikke skaperverket? Hvordan trodde du det ble til da? At det bare kom til av seg selv?"

2
64 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Vitenskapen har forklaringen på hvordan alt ble til. Selv om det ikke utelukker at det står en høyere kraft bak.

1

På dommens dag skal altså gud avgjøre hvem som skal komme til paradiset og hvem som skal brenne og lide i all evighet. For å finne ut hvem som fortjener å straffes eller belønnes brukes troen som kriterium. De som ikke tror skal altså straffes for dette. Er du klar over hvor fullstendig idiotisk og latterlig begrunnelse dette er? I tillegg er ikke det å tro en bevisst avgjørelse. Noen har riktignok en imponerende evne til å fornekte kjennsgjerninger, om det da ikke er mangel på vilje fremfor evne det er snakk om, men å velge hvilket verdensyn en skal ha og hvilke paradigmer og dogmer som anses for god fisk skal likevel godt la seg gjøre. Det får meg til å undres på om den opprinnelige betydningen av ordet den gang er den samme som brukes i dag, selv om mange i dag faktisk ikke er i stand til å ane hva som ligger i ordet dersom de blir bedt om en dypere redegjørelse.

Innlegget berører forresten det evig gjentatte spørsmålet som aldri har blitt besvart; om gud skapte alt, hva skapte da gud? Det enkle svaret er som regel at han alltid har eksistert, og man feier med det problemet under teppet.

2

Gud spør "Så du ikke skaperverket? Hvordan trodde du det ble til da? At det bare kom til av seg selv?"

Da svarer jeg: "Du mener blindtarmen hos mennesker, som har ingen funksjon lengere annet enn å være en inntektskilde for leger? Eller putte en arm på en fugl som ikke kan bruke den i det hele tatt, men allikevel plasserer du en klo på enden av den i tillegg?? Hva med nerven som først går ned til hjertet fra hjernen, under og rundt en av arteriene, og så opp igjen til stemmebåndet??? På en giraff tilsvarer det en rundt 4,5 meter lang omvei!!!

Hvorfor skapte du en verden som indikerer at det ikke finnes noe intelligens bak?!? Hvorfor lurer du oss, for så å gi oss kjeft for at vi ikke tror?!?!?

Are you kidding me?!?!?

3
Mumm-Ra På dommens dag skal altså gud avgjøre hvem som skal komme til paradiset og hvem som skal brenne og lide i all evighet. For å finne ut hvem som fortjener å straffes eller belønnes b...

På dommens dag skal altså gud avgjøre hvem som skal komme til paradiset og hvem som skal brenne og lide i all evighet. For å finne ut hvem som fortjener å straffes eller belønnes brukes troen som kriterium. De som ikke tror skal altså straffes for dette. Er du klar over hvor fullstendig idiotisk og latterlig begrunnelse dette er?

Ja det er jo helt latterlig. Hvem er det som tror det er sånn egentlig?

1

Hva er logikken bak å gjemme seg for å få folk til å tro på deg?

Det finnes da mer effektive måter å vise seg på vel?

1

Det er dommens dag, og Gud spør han som ikke trodde på noen gud hvorfor han ikke gjorde det. Den troløse svarer at han aldri hadde sett noen grunn for at det skulle være noen gud. Gud tar han med seg og viser han det gamle skaperverket der den troløse hadde bodd hele sitt liv. Gud spør "Så du ikke skaperverket? Hvordan trodde du det ble til da? At det bare kom til av seg selv?"

Her legger du til grunn at kristendommens Gud er virkelig. At rammen ER en enerådende allmektig Gud som egenhendig har skapt alt - inkludert menneskeheten , og som skal dømme levende og døde til evig liv eller evig pine. En komplett enerådende og allmektig Gud...som av ukjente årsaker ikke engang var i stand til å formidle sitt eget Ord, men lot menneskeheten påta seg den jobben.....

Eller at alternativet er ingenting..bare rene skjære tilfeldigheter.

Hva med alternativet at det er noe mere enn "ingenting", men at det ikke er den menneskeskapte kristendommens Gud som menneskeskapte skrifter har gjort oss kjent med...?

1
tikk Vitenskapen har forklaringen på hvordan alt ble til. Selv om det ikke utelukker at det står en høyere kraft bak.

Vitenskapen har ikke forklaringer på noen verdens ting , men de setter opp teorier som de forklarer men som de ikke har bevist.

Ser du på et naturprogram , der f. eks astronomi og forklaringer rundt kosmos og verdensrom , ser du en programleder som smiler , litt ironi , når vitenskapens teorier og forklaringer presenteres.

Deres som konkluderer med vitenskapten som reelle svar bør tenker litt på. Det betyr ikke at jeg mener vitenskapens teorier ikke er interessante , for det er de , men forklaringene er forsøke på å bevise noe som ikke er bevist.

Sist så jeg et program som forsøkte å forklare forløp av f.ekes måner rundt Jupiter og vitenskapen forsøker å sette sammenhenger forklaringsmodeller.

Programlederen har et konstant smil når han presenterer teoriene og observasjonene fra de forskjellige forskningsstasjonene , presentasjoner av . feks et kjempe krater som "antas" være en rest av men kræsjende meteoritt.

1

Du hører også på dette programmet ; i vitenskapens "verden".

Coud be , ikke is.

Altså

Kan være ; ikker er.

1
Poirot Vitenskapen har ikke forklaringer på noen verdens ting , men de setter opp teorier som de forklarer men som de ikke har bevist. Ser du på et naturprogram , der f. eks astronomi og...

Vitenskapen har ikke forklaringer på noen verdens ting , men de setter opp teorier som de forklarer men som de ikke har bevist.

Før jeg svarer på dette innlegget må jeg ha litt mer info med deg. Ikke at jeg ikke kan anta ut fra erfaring hva du mener.

Hvilke teorier er det du referer til her? Kan du spesifisere litt nærmere?

1
JTHammer Ooh, takk Poirot, du minte meg på noe. :) Tror du gjør lurt å jekke ned littegrann med slike påstander. For dette er rett og slett løgn. Vi vet ikke alt her i universet. Vitenskape...

Vi vet ikke alt her i universet. Vitenskapen er fin til å forklare hvordan verden og universet virker, dog så langt bare det vi har lært.

Tror du men jeg redd du tar feil. Denne kunnskapen er teorier og du trenger ikke tro at jeg ikke ser på dem.

Men vitenskapen er fremdeles på "kan være" stadiet. De har ingen svar.

De kan foreksempel starte en teori slik

Det kan være at tyngdekraftene fungere på denne måte og da er det slik at .......

Den er fremdeles på kan være .

1
Poirot [sitat…] Tror du men jeg redd du tar feil. Denne kunnskapen er teorier og du trenger ikke tro at jeg ikke ser på dem. Men vitenskapen er fremdeles på "kan være" stadiet. De har ing...

Og den vil alltid være på "kan være" så lenge det er mer å lære.

Vitenskapen driver ikke med absolutter, fordi den vet at den er feilbar.

Bare religion driver med absolutter. Eller, ihvertfall religion. Jeg kan ikke si absolutt at religion er den eneste. ;)

1
EnraNetsu He he. Alkohol er en nervegift som kutter kontakten med følelsene. Derfor kommer det enda mer dumt enn vanlig ut av kjeften fordi det ikke går gjennom hjerte filteret . Ubehandlet...

He he. Alkohol er en nervegift som kutter kontakten med følelsene.

Hmm, vet ikke helt hva slags alkohol du drikker/har drukket/blitt fortalt om, men min erfaring er ganske motsatt. :/

Men samtidig så er jeg helt enig at det kan komme mye vrøvel ut av kjeften på mange i denne tilstanden, både på godt og vondt.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
3
4 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
15 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...