Religion og livssyn

Sanyasin

Underlig sted - enda underligere mennesker

Det er underlig hvordan vi mennesker har distansert oss fra naturen, og lever i våre mentale bobler.

En gang i tiden hadde mennesker en viss kontakt med naturen; og var en del av dens ånd. De så rundt seg og skjønte selvfølgelig at de var født inn i en underlig og magisk verden. Her kryr det med liv og skjønnhet, og over oss en enorm himmel. Og de kjente rikdommen som de selv var, og bar på i sine tanker og drømmer.

De var fascinert av dette stedet, og jo mer de studerte det, jo mer respekt fikk de for det. Stjernehimmelen var ett av disse magiske tingene.

De fleste skjønte umiddelbart at dette var Guds verk. Den samme Guden som sendte dem ned hit. Dette er lett å forstå for de som har et åpent hjerte og er nær sin natur.

Men så mistet etterhvert menneskene kontroll på sine ego, og de begynte å heve seg over skapelsen, kritisere den og mente de selv kunne gjort det bedre.

De begynte å veve sine samfunn og sine liv så komplekse, at de mistet både seg selv og kontakten med virkeligheten.

De ble fanget av sin egen jakt på kunnskap, og ble sin egen slavedriver. Hodet ble fullt av forestillinger og idéer. De fleste av dem feilaktige og korttenkte.

Men ettersom selvbildet ble knyttet til idéene, nektet menneskene å gi slipp på disse.

Og samfunnene og menneskene begynte å leve først og fremst i sine egne idéer om virkeligheten, i stedet for å slippe virkeligheten inn. De satte seg selv på himmelen, til å se på seg selv, og de var såre fornøyd med det de så.

Faktum er at menneskene svever på en liten blå ball i løse luften i Guds gigantiske arbeidsværelse, og menneskeheten har ikke funnet noen andre å henvende seg til, annet enn illusjonen om at de selv vokter over seg selv - gjennom sin objektivitet.

Menneskheten er med andre ord fullstendig fortapt i sin egen dumhet, der de midt i denne magiske verden, innbiller seg at det virkeligste som finnes er betong og asfalt - og at å krangle om hvem som sist tok oppvasken besvarer de viktigste spørsmålene i livet.

Det er et trist syn å se på menneskeheten. Innbildningen om at ansvaret for egen søken ligger i fellesskapet - eller i funn i fremtiden. Og innbildningen om at det er rasjonelt å ikke tro på Gud. Det er noen av de største innbildningene menneskehetens ego skaper når man begynner å sette lys på individet.

Jorden er en magisk oase som henger i løse luften, og menneskeheten er for dum til å forstå at dette er Guds eksperiment. Og resten av universet er øde og tomt. Men dette vet egoet at er en truende tanke, så det har sannsynliggjort for seg selv - gjennom tomprat - at det ikke er tilfelle.

De store tenkere gjennom historien har alle sett dette. Men i dag er det ikke tid mellom fotballkamper og Tv-programmer til å tenke - og derfor har man bare bestemt seg for at man er så intelligent at dette er et uinteressant spørsmål som man allerede har svaret på. Enhver liten tosk er i dag betydelig større tenkere enn Pythagoras, Sokrates, Aristoteles, Konfucius, Lao Tse, Jesus, Buddha, og så videre - fordi det står 2000-og-noe på kalenderen.

Alle disse store tar feil, selv om deres tanker har stått seg i flere tusen år. Den fordrukne fotballidioten som aldri i sitt liv har tenkt to tanker etterhverandre, vet bedre. Han vet at det store spørsmålet er hvem som vinner kampen på TV, og kanskje om han får med seg noen hjem fra byen. Han har mistet nattehimmelen av syne, han har mistet perspektiv på hva slags verden han lever i - hvor ufattelig dette vi kaller livet egentlig er.

Han har mistet sine drømmer, og seg selv, stakkars forvirrede menneske.

Det er i sannhet et trist syn å se at menneskers hjerne ikke fungerer lenger, og at mennesker har blitt så små.

4
68 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Enhver liten tosk er i dag betydelig større tenkere enn Pythagoras, Sokrates, Aristoteles, Konfucius

Vel.

Akkurat det har jeg aldri påstått......

Men hører de 4 navnene hjemme i din trådstart ?

1

Det er i sannhet et trist syn å se at menneskers hjerne ikke fungerer lenger, og at mennesker har blitt så små.

Veldig, veldig mye bra, men at universet ellers er øde og tomt er vel en påstand det ikke er noen dekning for å si? Både størrelse og andre forhold tilsier at det statistisk sett skal myldre av Liv.

Samt at å bare slå fast at en ateist bare er dum er litt for enkelt - og provoserende. De må forklares hvorfor standpunktet deres er dumt...

Utover dette - tommeltom dessverre! :o)

1
deF0RD [sitat…] Veldig, veldig mye bra, men at universet ellers er øde og tomt er vel en påstand det ikke er noen dekning for å si? Både størrelse og andre forhold tilsier at det statisti...

Samt at å bare slå fast at en ateist bare er dum er litt for enkelt - og provoserende. De må forklares hvorfor standpunktet deres er dumt...

Mange ateister på dette forumet har forståelse for " the force "

Problemet deres er at de jordiske religionene ikke samstemmer med denne " kraften "

Jeg blir ikke provosert av sanyasin, hans bror var mye eklere dog med sine " trampe ned i søla " karakteristikker.

1
Messagefromtime [sitat…] Mange ateister på dette forumet har forståelse for " the force " Problemet deres er at de jordiske religionene ikke samstemmer med denne " kraften " Jeg blir ikke provoser...

Problemet deres er at de jordiske religionene ikke samstemmer med denne " kraften "

Njaaa... det kommer nå helt an på hvordan du velger å se på de jordiske religioner det da... Hvis en bare ser etter det negative og de benektende så finner en det.

1
Messagefromtime [sitat…] Vel. Akkurat det har jeg aldri påstått...... Men hører de 4 navnene hjemme i din trådstart ?

Ja, de hører i aller høyeste grad hjemme i min trådstart. Jeg skulle inkludert Platon også.

De tas til inntekt for materialistisk tankegang, og anerkjennes for deres bidrag til moderne filosofi, men de var alle først og fremst religiøse mestere og veiledere.

Pythagoras er en av de første store religiøse mesterne verden har sett, og dannet en religiøs skole som fremdeles er tilgjengelig for de som søker etter den. De andre nevnte store greske filosofene bygger videre på Sokrates lære, og var hans disipler, og disiplers disipler.

De fant sin "philosophers stone" og hadde dyp respekt for de store mysterier, akkurat som Konfucius, og det er grunnen til at også han ble ansett som hellig.

1
Sanyasin Ja, de hører i aller høyeste grad hjemme i min trådstart. Jeg skulle inkludert Platon også. De tas til inntekt for materialistisk tankegang, og anerkjennes for deres bidrag til mod...

De tas til inntekt for materialistisk tankegang, og anerkjennes for deres bidrag til moderne filosofi, men de var alle først og fremst religiøse mestere og veiledere.

De hadde sin religion ja, men den er ikke slik du ser ut til å tro den var.

Det var astroteologi.

1
deF0RD [sitat…] Veldig, veldig mye bra, men at universet ellers er øde og tomt er vel en påstand det ikke er noen dekning for å si? Både størrelse og andre forhold tilsier at det statisti...

Statistikk fungerer ikke for å analysere valgene til skaperen.;)

Poenget her er nok litt annet enn det framstår som. Egoet har hos enkelte en boble som hviler trygt på denne idéen, for disse er denne noe som hindrer dem i å analysere situasjonen korrekt, og blir en hvilepute.

Vi har lett lenge, uten å finne noe liv i verdensrommet. Vi må derfor ta som utgangspunkt at vi selv er ansvarlige for våre liv og vår søken.

Dette handler altså først og fremst om å ta innover seg virkeligheten slik den er i dag, og ikke legge for mye vekt på ting vi enda ikke vet.

Jeg har forsøkt å forklare hva som er dumt - og det er jo den store troen på at man ikke trenger å jobbe for å få forstand - at man selv er intelligent bare fordi idéene i boblen sier at man er det - og fordi årstallet tilsier at man har kommet "lenger".

Det er ikke riktig. Vi må alle finne svarene selv. Vi må alle ta i et tak for å kvitte oss med boblen.

Forøvrig takker jeg for tommelønsket...det er tanken som teller ;)

1
Sanyasin Statistikk fungerer ikke for å analysere valgene til skaperen.;) Poenget her er nok litt annet enn det framstår som. Egoet har hos enkelte en boble som hviler trygt på denne idéen,...

Vi har lett lenge, uten å finne noe liv i verdensrommet

Ja, men vi har søkt på omtrent 1 skarve % av plassen! (Mener jeg å ha hørt) De enorme avstandene er faktisk så enorme at vi ikke kan fatte dem annet enn som abstrakte tall. Det er rett og slett alt for mye bortkasta plass bare for oss - Gud ække dum vettu :o)

1
Sanyasin Hehe. Jeg vet at du ser på det slik. Men når du ser på stjernehimmelen, ser du stjernebilder - jeg ser bare en mengde stjerner. Jeg har ikke lært meg til å lete etter astroteologi...

Jeg har ikke lært meg til å lete etter astroteologi overalt, slik du har. For man finner det man leter etter - og med.

Sett deg inn i de gamle tiders verdensbilde.

Det var dem som satte de enkle stjernene du ser sammen til enkle bilder.

Ikke jeg og ikke Santos Bonacci.

1

Det er i sannhet et trist syn å se at menneskers hjerne ikke fungerer lenger, og at mennesker har blitt så små.

Det er vel en del av Guds plan/eksperiment dette også, så da er det vel ikke så trist allikevel; i hvert fall ikke for de som klorer seg til disse fantasiene.

1
Sanyasin Jeg er klar over at du ikke har funnet ut hvordan man setter dem sammen. Du har lært hvordan man setter dem sammen av andre. Men de hører ikke sammen. Bildene gjør det bare lettere...

Du skal ikke være så sikker på det kan jeg si deg.

Men du har lært hvordan du finner nøklene av andre, ikke sant...

Disse nøklene og den indre guden og forståelsen av fred og forståelsen av egne erfaringer har ikke noe som helst å gjøre med dette.

Det er bare de eldre tiders forståelse av verden rundt dem.

1
Messagefromtime Du skal ikke være så sikker på det kan jeg si deg. Men du har lært hvordan du finner nøklene av andre, ikke sant... Disse nøklene og den indre guden og forståelsen av fred og forst...

Jeg har ikke lært noen nøkler av noen.

Min erfaring kom uten annen sammenheng enn at jeg hadde behov for den.

Den indre Gud er høyst reell.

Det er noe både Konfucius og Sokrates er kjent for å ha hatt.

De har hatt en indre veileder.

Gud vandrer i hagen, når man får komme inn igjen i Eden.

1

Men så mistet etterhvert menneskene kontroll på sine ego, og de begynte å heve seg over skapelsen, kritisere den og mente de selv kunne gjort det bedre.

Ikke bare det. En lobotomert apekatt kunne gjort en bedre jobb. Sorry, Gud. Dette er ikke ståkarakter en gang.

Men kanskje Gud skapte verdener over hele universet og vi var et slags slurvete skisseforsøk han glemte å kaste søpla. Kanskje andre forsøk steder i universet ligner mer på noe.

1

Det er et trist syn å se på menneskeheten. Innbildningen om at ansvaret for egen søken ligger i fellesskapet - eller i funn i fremtiden. Og innbildningen om at det er rasjonelt å ikke tro på Gud. Det er noen av de største innbildningene menneskehetens ego skaper når man begynner å sette lys på individet.

Jorden er en magisk oase som henger i løse luften, og menneskeheten er for dum til å forstå at dette er Guds eksperiment. Og resten av universet er øde og tomt. Men dette vet egoet at er en truende tanke, så det har sannsynliggjort for seg selv - gjennom tomprat - at det ikke er tilfelle.

Kan vel heller si at det er egoistisk å g inn i en tro fordi det har blitt "lovet" bort paradis i all uendelighet for de som tror. Det er nemlig scenarioet etter døden som er hovedfaktoren for at folk trekker til troen. Så det blir jo en selvstimulerende faktor.

Og påstanden om at Universet er tomt for liv faller for sin egen urimelighet. Størrelsen på Universet er en god indikasjon på at man ikke er alene.

Vi puster oksygen (3 vanligste grunnstoff), er en karbonbasort livsform (Karbon er 4 vanligste grunnstoff)

I tillegg til det så har det blit funnet H2O på andre steder enn på Jorden, også utenfor vårt solsystem, så det virker som vann er helt vanlig i Universet også. Det er ingenting som tilsier at vi er alene...

1
Messier33 [sitat…] Kan vel heller si at det er egoistisk å g inn i en tro fordi det har blitt "lovet" bort paradis i all uendelighet for de som tror. Det er nemlig scenarioet etter døden som...

Hvis man ønsker seg en hund, så hjelper det dessverre ikke å bare sette fram hundemat.

Liv er noe som må bli gitt. Det kan ikke oppstå av seg selv. Derfor må skaperen ha villet ha liv mer enn ett sted for at det skal være mer enn ett sted.

Foreløpig har vi bare ønsketenkning som indikasjoner på at det finnes liv andre steder.

1

Lignende innlegg

Løgnene fra SP og AP

Tidenes løgn er avslørt og bekreftet av løgnerne selv, SP og AP i Posisjon - som nå bekrefter at norsk kommuneøkonomi er svært solid. De fleste av oss har ennå vondt i hodet av gneldringen til rævglef...
Bilde

Norske kommunar er sinte for koronapengar som vart borte

Regjeringa vert skulda for løftebrot om koronakompensasjon. – Økonomien i kommunane er god, seier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp).


Bilde www.nrk.no
1
11 svar
Aktuelt silas Siste svar

70% inflasjon i Tyrkia

Mange land sliter nå med skyhøy inflasjon. Sudan på topp med utrolige 260%, Venezuela på andreplass med 222%, Estland med 18,8%, Russland med 17,8% og Ukraina med 16,4%. Nato-landet Tyrkia har hele 70...
2
2 svar

Stortinget og dagligvarer . . . . . .

Stortinget tar (latterlige grep) og mener nå de skal få ned matvareprisene. Og eieren av den største kjeden som består av ASKO, Kiwi, Meny, Spar, Joker . . . . . og medeier i Bama og Nortura (sammen...
Bilde

Dagligvarekaos på Stortinget: Ap og Sp ble parkert tross «svært liten» uenighet

SV brøt ut av forhandlingene og dannet flertall med Høyre og andre partier selv om det var svært liten uenighet mellom dem og regjeringen. – Høyre er ikke er ærlige om hvorfor Sp og Ap ikke er en del...


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Aktuelt silas Publisert

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
0 svar
Laster...