Religion og livssyn

jeffkhan

Hvorfor er det ikke flere jøder i verden?

Ikke det at jeg ønsker at det var flere, men tatt i betrajtning:

--jødedommen er den eldste relgionen, dermed skulle den ha fått stort forsprang for å være størst

--både kristendommen og islam har vokst seg stort til tross for at det var allerde et klart alternativ.

så hva er det som gjør at folk flest har holdt seg lanngt unna jødedommen? særlig merkelig er dette mtp at jøder har jo vært relativ rike. penger har alltid tiltrukket folk.

-

1
95 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Jødedommen er for jøder. De har ingen misjonsbefaling, slik som kristendommen. Uten misjonsbefalingen kunne kristendommen ha vært en liten jødisk sekt.

1

bra, kanskje det forklarer en del?

men de har heller ikke noen misjonsforbud? eller har de det? har de noe i mot at andre folk blir jøder?

eller er det rett og slett vanskelig å være jøde til dagelig?

ikker minst har både kristene og muslimer slaktet sine egne i stor skala gjennom histrien, likevel blir det bareflere av disse. henger liksom ikke på grep.

tror å være muslim være enda vanskeligere. alt fra det å be 5 ganger daglig etc etc...

dessuten hvorfor har folk nærmest løpt mann av huset for å bli kristene og/eller muslimer, mens folk stor sett har holdt seg unna jødedommen?

eller vi kan si det på en annen måte:

hvofor la både kristendommen og islam under seg store landområder dermed ble det flere tilhørende stater, mens jødedommen ikke hadde en slik utvikling? selv om den hadde meget stor forsprang?

1

Vi kan forestille oss hva dette betyr for Vatikanet og Peterskirken og for katedraler, kirke, moskeer, templet, synagoger og andre helligdommer og religiøse bygninger. Vi kan forestille oss hva dette bety for dem som iført praktfulle drakter gjør tjeneste i disse religiøse bygninger. Kristenheten må ikke tro at den kan unnfly fordi den trer fram for verden i kristi navn. Den har også i likhet med sin mor Babylon den store ( Falsk religion ) spilt rollen som en religiøse skjøge.

De vennskap den har pleid med denne verdens politiske og militære elementer vil ikke være til noen hjelp for den. Den vil bli rystet når den finner at dette utuktige vennskap med denne verden har gjort den til Jehova Guds fiende og til kristi fiende. ( Jakob 4:4 )

Jehovas vitner holder seg dessuten borte fra vold fordi de følger den kristendommen bibelske formaningen om jage etter fred med alle. De har smidd sine sverd om til hakker og sine spyd til vingårdskniver og de lærer ikke mer å føre krig. Sann religion kristendommen får dem som praktiserer den til å verdsette åndelige verdier og avholde seg fra voldshandlinger. ( 2.kor 10: 3-4 )

1

--jødedommen er den eldste relgionen,

Synes religion blir ett ullent begrep. Da det fantes flerguderi/idolatrysme enda lengre tilbake før monoteisme. Spør hellere en jøde med religion hva kristendom betyr. Det at det er noe kristelig over det er klart, men behøver ikke være ensgjeldende for ulikhetene.

1

Det har jo også vært en avskalling ved at folk konverterte til f.eks. islam eller kristendommen.

Kan jo også være verdt å ta med at bestanden ble sånn cirka halvert på 40-tallet....

1

To justanothername

Ikke bare at bestandelen bestod ensbetydende å gjalt kun for disse ovenfor bastialitetene. Om det har noen verdi for størelsen av sammenlignelsen, har nok mange prøvd de ytterste utveier i nød.

1

så hva er det som gjør at folk flest har holdt seg lanngt unna jødedommen? særlig merkelig er dette mtp at jøder har jo vært relativ rike. penger har alltid tiltrukket folk.

Jeg lurer på om jødene har sett på seg selv som et folk, dvs en etnisk gruppe, mere enn som en religion.

1
jeffkhan mente bare at det ikke er noen tap at det ikke er flere jøder i verden. på samme måte som at det ikke er noe vinn at der flere muslimer og/eller kristene. ville bare unngå spørsmål...

ville bare unngå spørsmålet:

savner du flere jøder?

Det er fortsatt bedre å få et urelevant spørsmål du lett kan avvifte, enn å framstå som noe annet enn det du egentlig mente, med tanke på hva jøder er blitt utsatt for for ikke lengere tilbake enn 70 år siden. ;)

2

Hvorfor er det ikke flere jøder i verden?

Det er visst plassbegrensninger i arken har jeg hørt nyss om, men en krig eller to til nå - så spørs det om ikke det begynner å hjelpe seg.

Mennesker på den nye jorden skal jo bli skjeldnere enn gull fra Ofir.

Mvh SEMV

1

--jødedommen er den eldste relgionen, dermed skulle den ha fått stort forsprang for å være størst

Jødedommen er ikke den eldste religionen og heller ikke den eldste monoteistiske religion.

1

jøder

Vi lever nå i de siste dager av denne onde verden, den tiden som ble omtalt av Jehovas profet i Daniel 2:44 : Og i disse kongers dager vil himmelens Gud opprette et rike, som i all evighet ikke skal ødelegges og dette rike skal ikke overlates til noe annet folk, det skal knuse og gjøre ende på alle hine riker, men selv skal det stå fast evinnelig.

Den rette vei for de jøder som i dag ønsker frelse og liv, er å forlate rabbinernes religion og alle politiske bevegelser og ta standpunkt for Guds rike og vise den samme tro som Abraham og profetene la for dagen. Sett ikke eders lit til fyrster, til et menneskebarn, hos hvem det ikke er frelse. ( Salme 146: 3 )

Følg den vegen som Jehova har lagt til rette og kall på ham. For hver den som påkaller Herrens navn, skal bli frelst. ( Rom 10:12-13)

1

Jeg må korrigere meg litt. Jødedommen er den eldste, men ikke den tidligste monoteistiske religion.

Med mindre det fortsatt finnes noen som tror på Atonisme.

1

så hva er det som gjør at folk flest har holdt seg lanngt unna jødedommen?

Intelligens i kombinasjon med at tanken er fri - noe som er god grobunn for logikk.

- Det appelerer vel ikke i særlig grad ...så enkelt er det vel bare

1

Lignende innlegg

Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
14 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...