Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Jula er for handelsstanden. Kan ikke tenke meg noen bedre måte å melke litt av overskuddet enn å arrangere julekonserter.

2
Ræveåte Haha jepp!! Falskere kan det neppe bli.

Men tilbake til trådstarten din.

Det er nok ingen tvil om at samtlige avdankete artister med respekt for seg selv(og lommeboken sin) ser seg nødt å gi ut et julealbum(for syttifjerde gang),og kanskje spe på med litt julekonserter(for trettiniende gang).

Litt som når scorpions spiller i sogn og fjordande.Eller når Kiss drar på sin tolvte avskjedsturne.

Det er alt sammen av en grunn: penger.

Mer "ujulsk" blir det ikke.

Eller vent.. mer typisk julsk kan det vel ikke bli.

2

Hva mener DU?

Jeg har meldt meg ut av kirken.

Jeg går bare dit når det er påkrevd for å ære andre mennesker.

Jeg vet jo hva dette handler om men har ikke noe problem med å tilpasse meg den gjeldende situasjon.

Jeg mener.

Jeg har jo også opplevd Disneyworld.

2

Jazzsanger Hilde Hefte (57)

Som ingen har hørt om? Fantastisk måte å få litt oppmerksomhet på når du er i en smal og meeeeeget kunstnerisk sjanger, vel anerkjent av kritikere og en liten intellektuell elite, men som skal vi være dønn ærlig har et nytelsesnivå hvor lyden av både katteslagsmål og griseslakting ligger godt over.

Ellers ser jeg det bittelille poenget, men jeg har i slike saker prinsippet: - er du ikke mot oss så er du med oss - og alt som bidrar til å sette kristendommen i et godt og positivt lys, anser jeg som helt greit. Konsertene gir en opplevelse til folk hvor de får julesanger servert på toppnivå. Og ja, noen tjener penger på det, men Norge er så lite at det er ingen gullgruve for de aller, aller fleste artister sjøl på toppnivå, men de må faktisk stå på. Vi har nesten ingen på Stones, Springsteen og ZZ nivå i Norge som kunne chilla'n ved basssenget hele dagen om de ville.

2

Hva mener DU?

Jeg mener at jula er forbeholdt alle, uansett livssyn. Det er en koselig tradisjon hvor man kan være litt med familien.

Husk at Julen egentlig er en hedensk årstid, var da man gildet til Odin og Tors ære.

Men det spiller ingen rolle, god jul :)

1
Ræveåte [sitat…] DET er jo bra. Men man bør være sammen med familien hele året.

Men man bør være sammen med familien hele året.

Hvis en trivs med familien så har du et veldig viktig poeng her. En bør prøve å prioritere livet sitt slik at en gjør mest mulig av det som gir en noe. Alt for mange utsetter dette og tenker slik at når Helga kommer DA skal vi kose oss! Når Ferien begynner DA skal vi slappe av. Når vi bare får gjort Det DA kan vi få gjort noe vi har lyst til. Vel, newsflash og surprise surprise - den Helga, Ferien eller Det blir aldri noe av! Det kommer alltid noe annet i veien om en ikke helt bevisst og bestemt GJØR noe med situasjonen!

1
Ræveåte [sitat…] Nå var temaet her alle de patetiske artistene som surfer på julebølgen for kun å tjene penger på folks overtro.

Overtro? At Jesus var Guds sønn, født som førstefødte av Maria i Betlehem... hvoretter hun svøpte ham og la ham i en krybbe for det ikke var annet husrom til dem...?

Og *det var noen gjetere der i nærheten som var ute på marken og holdt nattevakt over flokken sin. Med ett sto en Herrens engel foran dem, og Herrens herlighet lyste om dem... og engelen sa til dem: «Frykt ikke! Se, jeg forkynner dere en stor glede, en glede for hele folket:<a id="ref1_4_11link" name="11"></a> I dag er det født dere en frelser i Davids by; han er Messias, Herren. Og dette skal dere ha til tegn: Dere skal finne et barn som er svøpt og ligger i en krybbe.» Med ett var engelen omgitt av en himmelsk hærskare i stort gospelkor som lovpriste Gud og sang:

<a id="ref1_4_14link" name="14"></a>**«Ære være Gud i det høyeste, og fred på jorden blant mennesker Gud har glede i!»***

Da englene hadde forlatt dem og vendt tilbake til himmelen, sa gjeterne til hverandre: «La oss gå inn til Betlehem for å se dette som har hendt, og som Herren har kunngjort for oss.»

Og de skyndte seg av sted og fant Maria og Josef og det lille barnet som lå i krybben. Da de fikk se ham, fortalte de alt som var blitt sagt dem om dette barnet. Alle som hørte på, undret seg over det gjeterne fortalte.<a id="ref1_4_19link" name="19"></a> Men Maria tok vare på alt som ble sagt, og grunnet på det i sitt hjerte. Gjeterne dro tilbake. De lovet og priste Gud for alt de hadde hørt og sett; alt var slik som det var sagt dem."

Ja, ja, greit å vite at dere leser Bibelteksten eventyr og overtro... Men det er lite kristent å forfølge kristne som tror det er sant, og som deler denne fortellingen med hverandre og til barna.

1
Landmina Overtro? At Jesus var Guds sønn, født som førstefødte av Maria i Betlehem... hvoretter hun svøpte ham og la ham i en krybbe for det ikke var annet husrom til dem...? Og *det var no...

Med ett var engelen omgitt av en himmelsk hærskare i stort gospelkor som lovpriste Gud og sang:

«Ære være Gud i det høyeste, og fred på jorden blant mennesker Gud har glede i!»

Da englene hadde forlatt dem og vendt tilbake til himmelen, sa gjeterne til hverandre: «La oss gå inn til Betlehem for å se dette som har hendt, og som Herren har kunngjort for oss.»

Flott tekst fra Lukas. Blir litt dumt når du vet at Lutheranere tror at det var Gud som ble født. Fine sangen, du.

1
deF0RD Så vidt jeg veit så godkjenner Skriften å tjene til livets opphold på sitt talent - enten det er kunstnerisk eller mer praktisk... ER ikke Vitnene kjent for å være både pålitelige...

Så vidt jeg veit så godkjenner Skriften å tjene til livets opphold på sitt talent - enten det er kunstnerisk eller mer praktisk...

Selvsagt, men JV skjønner ikke sånt, og er heller ikke særlig kjent i Bibelen.

Men her er noen kloke ord fra skriften:

Ordsp 12,14
<a id="ref1_4_14link" name="14"></a>"Enhver nyter godt av det munnen bærer fram, et menneske får lønn for det som det har gjort" Ordsp 12,15 *"Den dumme holder sin vei for å være den rette, vis er den som hører på råd."***

2

Lignende innlegg

Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Mye å lære for mange . . . . .

Kan dette være med å øke temperaturen i havet, og ikke minst Co2 innholdet i havet ? Kanskje (ukjent) naturfenomen (/ -katastrofer som dette er mye av årsaken til klimaendringene vi ser . . . . . . K...
Bilde

Et nytt felt med skorsteiner på havets bunn er oppdaget i Stillehavet

Thibaut Barreyre ved Universitetet i Bergen deltok i en ekspedisjon for å forske på vulkanutbrudd, da han og teamet oppdaget de svarte skorsteinene.


Bilde www.msn.com
1
57 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Nytt forslag om strøm . . . . .

Etter mange idiotiske uttalelser om strøm og priser har jeg et nytt forslag . . . . Øystein Olsen (tidligere sjef for Norges Bank) sier: "Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi" - j...
Bilde

Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi

Tidligere sentralbanksjef Øystein Olsen mener vi bare kan glemme å få billigere strømpriser i fremtiden.


Bilde www.msn.com
2
2 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Den enes brød . . . .

I et uttrykk heter det; Den enes død er andres brød. Med de høye strømregningene vi vil få til vinteren, vil dette kanskje bli en bitter "pille" a svelge for noen strømsjefer. Får vi en vinter tempera...
1
2 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Helt enig med Ap og Sp

Den forrige Regjeringen gikk jo på et «knusende nederlag» og ble instruert av Stortinget til å opprettholde fødetilbudet i AP bastionen Kristiansund til nytt sentralsykehus for regionen står klart. St...
Bilde

Ledelsen ved Sykehuset Nordmøre og Romsdal trekker seg: – Det totale kaos

Tre ledere for sykehusene i Molde og Kristiansund trekker seg på dagen grunnet bemanningsproblemene på fødeavdelingen i Kristiansund.


Bilde www.vg.no
1
3 svar
Laster...