Religion og livssyn

stale_stale

Eunomia

Min tankekraft, hvilket tillfaller lyset i disse tider, er der hvor man kan titte ut gjennom vinduet, der mørkret har mulmet seg, av den tid der løvet har falt, hvor man vet med erfaring, lyset kommer i møte. Det er for meg, å fordype meg i det innerste, med lysglimt i fortonelige utskiftninger. Av min favoritt, når mye skal sammenfattes for hele året, i en livsanskuelse.

Da kommer det: være seg i belysning, komme til den endestasjon, da vi alle skal forsere denne holdeplass. Nødvendighets-graden være seg, å ikke bli forglemt.

Noen vil ha sin gravsten innrisset i stor skala, da kanskje plassert i forskjellige land samtidig, hvor En har vært kunstnerisk tilknyttet selvoppfattelse. Andre vil ha en trykknapp på stenen med bond-oppspilling, hvor den frafallende forteller et viktig budskap, når relative/nære, besøker den. Andre igjen, minst mulig gravsten, ettersom erbødighet, blir lite for den store erfarenhet (alle vil være noe, men ikke alle føler de må), for så, å ikke lage for mye styr kring det. Andre igjen ',jeg har jo fortalt deg at jeg var gal! (særsynt) innskravert, eller kremasjon og askespredning.

Men viktigs av alt, hva man gjør det til. Men som alikevell belyser hvor en står, og alikevel forteller litt hvordan man tenker, fra innfall eller utfallsvinkel av sitt tilknyttet nag.

Morsomt, alvorlig, seriøs, fraholden, meningsfylt, utarter ærlighets-graden tenker jeg. Hva man måtte finne på, å utringe det med? Eller er dette så fasklemt storhets-tradisjon, av størst mulig oppstasenhet kring det' ensbetydende..., hva man selv føler blir best i besjedenhet, når En alikevell skal forlate liv fra jord, av ens skue til ulikhet.

Hvor står du, eller hva legger du i samvittighet-nagets påtroppenhet?

P.S! Lar spørsmålene til svar, rulle litt, da det kan bli for personlig, men er kun ment som en belysning/avbrekk av ulikheter, som alikevell for utfallet, har en hensikt for karismateriene, jeg også liker å falle innunder.

Steve W

2
10 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Om ikke annet, TAKK for den lenken. Fant bandet på Spotify, på med headset, lukke øynene - og det er det nærmeste jeg kommer religiøs ekstase. Dør jeg da, dør jeg lykkelig. Etter min død kan de bruke det som brukes kan av deler og brenne resten.

2
stale_stale Fin tanke:) og ærlig svar! Andre?

Andre?

Jeg ville gjort det samme som Mr.Pink! Men etter kremasjon kommer bisettelse, for mange. Ikke kun en urne i krematoriets vegger. Jeg ville minst mulig gjort begivenhet til noe stort. Kun en liten gravsten, med noen enkle innrisninger, for å ikke være mest mulig til bry plasser-messig, som med tiden kunne bli gjenngrodd av jord og gress, for at slekninger ikke skulle ha for mye bry i å stelle den i ettertid. Men hellere huske meg som den jeg var. Stenen med dens forgangenhet, forsvant ens meg.

Hvorfor er det slik?

Synes forøvrig staten kunne påkostet seg bisettelsen for en periode, når man har skattet seg gjennom livet(men som er et politisk spørsmål, men som alikevell har en tilføyenhet tilknyttet samfunn og religion tematikk)

Kun en utluftning..

2

Iris- datter av Thaumas (søn av havet) og Okeanid, Elektra og søster av Harpies (Okypete og Aello). Hun flyr på vinden som en blest av klarluft. Budbærer for de udødelige, og spesielt Zeus. Hun er kalt regnbuen, et håp som symboliserer en bro fra himmel til jord. Når dødelige vendte tilbake til elven Styx, brukte hun himmelig vann fra Olymphus til å lynne ut elven for vidre fremferdsel. Sammen med Zeus og Reha legger hun en plan ovenfor den sinte Demeter (jorden som ved avling). Iris er litt usikker, da hun vet fra tidligere Doliones (Jason) er i stand til å lage de ufatteligste ting, ens seks armede vesen. Men hun har alikevell lyst til å treffe hennes datter Persephone. En etter en, drar de til Demeter for å bligjøre henne. Men det er Rhea, som til sist klarer overtale Demeter, til å møte datteren ved fjellet Olymphia, slik Zeus ønsket det.

Eunomia- (vinden) åpner gapet. Ut farer Hera med sine hester på regnbuen over til Troy, sammen med eleians (10 skip under hver seg) kapteinene Thalpios, Amphimachos, Diores og Polyxeinos. Iris hjelper Achilles og Hector, hun hjelper Aphrodites sår, påført av Diomedes.

I samstundes fortellinger, legger berettningene håpet til motivasjonen, likens med mange andres fastbunnede tradisjon. Og mange ville kanskje seilt avgårde uten å ta ansvaret ovenfor de ettergivne. Disse argonauftene, vendte tilbake etter denne 6 årig krig (Vgd). Mye sang, poesi og ho'hoy til en berettelse som skulle vedvare utallige generasjonsskifte.

Kan det være slik idag med cawboyser og indianere, er fastlåst denne plausibilitet. Kun riste på hodet og putte fingeren ned i jorda å si 'Nei har de først fått meg inn i denne værden, får de jaggu forsørge meg ut av den, selv om disse ble eldre og forholt seg til den gamle tradisjon, opportunellt fra sine yngre tider til en eldre.

Foressten!: Jeg, dret meg skikkelig ut tidligere idag da jeg var i byen, og kom drassende på en masse forskjellig, men måtte åpne for en som ikke hadde. Slik er det nå engang! Hadde vell mest lyst til å kaste en stor potet etter han i det han satte seg på mottorsykkelen å fes avgårde. Men jeg kan ikke det!. Selv om jeg ved tro mener man kan skifte mening, senere. Er det noen andre, som har lyst å prøve denne forundelige ærlihetstest av seg selv, i det å tørre plassere noen billedlige ord på dette? Eller blir det frykten, som ved senere anledning, ville kunne forandre seg med utfallsvinkel ut i fra det ståsted man befinner seg i nået, ensbetydende for utfallet, kun VG-debatt?

2
stale_stale Iris- datter av Thaumas (søn av havet) og Okeanid, Elektra og søster av Harpies (Okypete og Aello). Hun flyr på vinden som en blest av klarluft. Budbærer for de udødelige, og spesi...

hun hjelper Aphrodites sår, påført av Diomedes.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------Utifra det som hadde hendt. Som hadde fremskynt hendelsen: Denne Paris som hadde stukket avgårde med Helene, som var gift og hadde to barn. Denne hustrua, og ham rømt til hans far Priamos's (gammel greker) festning, utenfor Smirna, hvor det levde mange grekere side om side, hinsides Georgia (titans av kaukasus) Agamemnon og Menalaus hadde innleid Aceleo til å slåss med Hektor, etter at de hadde blitt kalt kvinnefornedrisk utenfor festningverket. Aceleo vinner, tar med seg Paris kropp til skipene. Om natten den mystiske, har Priamos vært slu, og hvist hvordan han skal ta seg gjennom vaktholdet, og overtalt Aceleo, å få sin sønn tilbake for en verdelig begravelse innfor ferjemannens videre reise. Når de to brødrene får høre om dette, blir de vansinnige. De lager baller av reip og halm, smører de inn med olje (man kunne finne dette ved å snu petra/stein i fjera) og kjemper utenfor festningen med disse holocaftene (brennende kuler). Men til ingen nytte. Soldatene dro seg bare inn i festningen. De grublet på hva de skulle gjøre for videre fremførsel. Og en av dem kom på ideen, å legge inn en troyaner. Det fungerte, og de fikk kongsdattera målbundet med seg hjem igjen, og halve kongeriket etterlatt.

Ikke helt enkelt skulle det vise seg å bli!

Først havner Menelaus båter, i ustrid med Poseion (sjøguden). Og annkommer Tripolis (nordkysten av Egypt). Han må blidgjøre sjø og værgudene. Etter mye om og men, får de satt avgårde igjen. Han og Helen finner Lacedaemon, hvor de skal ha landsatt seg og levd de siste dager lykkelige.

Agamemnon, komer til bake og blir varmt vellkommen som ved Iphinoes vellkomsthilsen ens Jason (den legendariske). Men alt er ikke som normalt. Clytemnestra, hans kone har fått seg en ny elsker (Aegisthus). En kveld da mye har roet seg, lister de seg inn til Agamemnon, med ett tau får de has på ham.

2

Lignende innlegg

Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
14 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
8 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...