Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Jeg lurte på hvor like / forskjellige Gamle Testamentet og den Jødiske Toraen er. Er det skrifter vi har i GT som ikke står i Toraen og er det skrifter i Toraen som vi ikke har i GT?

Og de skrifter vi har felles er de helt like eller er det og forskjeller?

1
516 svar

516 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

sanila

Selv om mange fedre opp gjennom tiden har villet at sønner skal bli som de.

Og mange mødre opp gjennom tiden , har villet døtre skulle bli som de.

Så er det enda aldri hent, at sønnen er blitt faderen , eller datteren moderen.

2

Doku

Du er ingen dumrian fordi du skriver noe dumt, men bare hvis du ikke skjønner hvor dumt det var!

1

sanila

hvis du ikke skjønner hvor dumt det var!

Synes du det,

1

sanila

dumt

Bare dumt du ikke skjønner at sønnen ikke kan bi faderen og Jesus derfor heller ikke er Gud.

Simpel logikk

1

dyratorium

Ingen årsak :)

Ja, for oss bokelskere er dette et helt uvurderlig skattkammer. Mer enn 185 000 titler å velge mellom, og flere kommer stadig til. Et utrolig arbeid som er lagt ned i denne digitaliseringen.

Eneste betingelse for bruk er at en har norsk ip-adresse og at det ikke er lov å kopiere.(uansett vanskelig, da det jo er fotostatbilder av sidene i bøkene ) God fornøyelse!

2

Doku

Det er fantastisk at vi er kommet så langt. Det er litt synd at man ikke kan merke av en bit for å kopiere. Man må rett og slett bare skrive av det man vil sitere.

Doku

1

parrotkiller

Du kan jo bruke et av OCR-programmene som finnes for å gjøre om bilde til tekst.

Bare ta en print screen og klipp ut den delen av bildet du vil ha som tekst og last det opp der. (Hvis det ikke plager deg at det er mot reglene på websiden som har publisert teksten).

1

Jenji

Toraen som omfatter 5 Mosebøker er lik de Norske oversettelsene fra år 1500 før den tid hadde vi Gresk ortodokse Vulgata på latin som også er den katolske kirkes Bibel. Vulgata er oversatt fra Septuaginta som er fra Egypt skrevet av Jøder.

2

Kjetil_e

Takker, er det kun de 5 mosebøkene Toraen omfatter?

1

Viracocha

er det kun de 5 mosebøkene Toraen omfatter?

Jødenes aller helligste skrift Torah inneholder kun de fem mosegrodde.

2

Jenji

Det var de 5 Mosebøkene som er det primære for Jødene, Der har du skapelsen, slektregisteret, loven.

https://snl.no/Tora

2

Viracocha

Norske oversettelsene fra år 1500

Morsom du! dikter du i vei uten verge eller står det en forstander-jækel bak?

1

Kjetil_e

Vel ikke helt galt, de første norske eller rettere sagt danske oversettelsene av bibelen kom vel på de tider vi gikk over til protestantismen. Husker ikke nøyaktig årstall i hodet men det var vel på slutten av 1500 tallet.

1

Jenji

All Bibel-kunnskap i Norge, før 1500 tallet kom fra Vulgata oversettelsen til den katolske kirken, men etter reformasjonen kom den evangeliske kirken og Luther med reformasjons bibelen fra Kristian den 3s Bibel som også kom på Dansk til Norge. Noe Norsk oversettelse fra 1500 har vi ikke.

1

Remiel

Jeg skjønner ikke hvordan det er mulig å få så mange feil inn i en så kort tekst. Dette må du nesten få en utmerkelse for. Kanskje du ikke er noen mørkemann med lang avstand til vindruens drikk allikevel?

1

Doku

Olsbyn, er det nødvendig å omskjære seg fysisk, som sann kristen?

1

Domenix

Så akkurat denne diskusjonen, men vil bare nevne at ifølge Bibelselskapet så er Ny Verden Oversettelsen en av de mest Grunntekstnære eller konkordante bibeloversettelser som finnes i Norge.

Grunntekstnære oversettelser legger mest vekt på å være nærmest mulig grunnspråkene (gresk og hebraisk).

Bibelen er utgitt av (Jehovas Vitner) Watchtower Bible and Tract Society i 1996

1

Doku

Jo, NV sikter på å være grunntekstnær. Det er den også så lenge den ikke berører Læren om Kristus. For da avviker den fra grunnteksten. Det har vi sett i Joh 1:1 ("en gud"), Joh 14:14 (sløyfer ordet "meg").

Og i Kol 1: 15-17 har NV tilføyet ordet "andre" 4 ganger, som klart gjøres for å tilpasse teksten til Vakttårnets lære om Kristus, nemlig at Jesus selv er skapt: Jeg siterer NV og har uthevet tilføyelsene:

"Han er den usynlige Guds bilde, all skapnings førstefødte; 16 for ved hjelp av ham ble alle andre ting skapt i himlene og på jorden, de synlige og de usynlige, enten det er troner eller herredømmer eller regjeringer eller myndigheter. Alle andre ting er blitt skapt ved ham og for ham. 17 Og han er før alle andre ting, og ved hjelp av ham ble alle andre ting brakt til å eksistere,"

Til sammenligning med Bibelselskapets 2011-oversettelse som er ord for ord (konkordant):

15 Han er et bilde av den usynlige Gud, den førstefødte fremfor enhver skapning. 16 For i ham er alt blitt skapt, i himmelen og på jorden, det synlige og det usynlige, enten det er troner eller herredømmer eller makter eller myndigheter. Alt er det skapt ved ham og til ham. 17 Han er før alle ting, og alt består ved ham." (Kol 1:15-17)

Doku

1

Domenix

Doku: NV bruker Guds Navn Jehova, på samme måte som andre bibeloversettelser bla. den gassiske som "forhandles av Bibelselskapet." Dette viser også at NV er grunntekstnær.

1

sanila

førstefødte; 16 for ved hjelp av ham ble alle andre ting skapt i himlene og på jorden, de synlige og de usynlige, enten det er troner eller herredømmer eller regjeringer eller myndigheter. Alle andre ting er blitt skapt ved ham og for ham. 17 Og han er før alle andre ting, og ved hjelp av ham ble alle andre ting brakt til å eksistere,"

Der er snak om the Source kilden til alt liv. De synlige og de usynlige. Mennesker og spiritualiteter.

Mennesker har skapt/skaper , jordiske troner og regjeringer, og menigheter/presteskap og domstole.

Source/Gud primær skaperen, Guds trone, og regjeringer og domstole ( karmiske råd )

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Laster...