Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Vil ikke ha barn - nektes katolsk vigsel

Cathrine og Alf vil gjerne gifte seg katolsk siden Alf er katolikk. Men Alf har Gaucher sykdom, som gjør ham ufør og gir ham daglige smerter. Som genfeil er sykdommen også arvelig. Ettersom han tviler på sin kapasitet til å ta vare på et barn, og av frykt for at barna hans kan arve sykdommen, så er de åpne om at de ikke ønsker å få barn.

Da får de ikke lov til å gifte seg katolsk!

Soknepresten sine argumenter for hvorfor han må si nei, sjokkerer meg.

"Hvis man kategorisk avviser å få barn kan det ikke bli et sakramentalt katolsk ekteskap. Om jeg hadde viet dem ville dette ekteskapet ha vært like ugyldig for det. At de nå vil gifte seg et annet sted forandrer ikke på noe."

og videre

"Å bli mor er viktig for en kvinne. Jeg kan ikke være med på å binde henne til ikke å få barn."

Den umiddelbare konklusjonen kan synes grei: Gift dere et annet sted, noe de da også har bestemt seg for. Men like fullt er det utrolig hvilket skremmende syn dette bringer opp.

* Den katolske kirken påberoper seg å vite bedre enn kvinnen selv hva som er viktig for henne ("Å bli mor er viktig for en kvinne") * Den katolske kirken anser ikke et par som skikkelig gift om de ikke vil ha barn. Faktisk ikke en gang om de gifter seg et annet sted. * Den katolske kirken ser det som viktigere at det fødes barn enn at barna har det godt. At barna kan arve en sykdom som gir dem daglige smerter, eller fødes inn i en familie der far ikke har kapasitet til å ta seg av det er ikke så viktig. * Den katolske kirken krever å styre familieplanleggingen til gifte par.

Jeg hadde aldri trodd jeg skulle sett et slikt hjerterått oppgulp fra katolsk hold i nyere tid. Er dette virkelig vanlig katolsk tankegang??? Fy f***, godt at jeg på tross av katolikkene også har funnet kristne som bryr seg om andre.

2
23 svar

23 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

return_of_drakkar

(1) Dersom ingen av dem tilhørte menigheten ville det i seg selv være god nok grunn for avslag å få giftet seg via menigheten.

(2) Det er ikke noe bibelsk-kristent påbud om å få barn. Det er faktisk ene og alene ekteparets bestemmelse. Presten har ikke noe med å overprøve dette. Et inngått ekteskap er gyldig uansett hva han måtte mene om det.

1

Strandereng

Da får de ikke lov til å gifte seg katolsk!

Nå er det vel ikke sjokkerende nyheter at katolske prester (som selv har sverget å leve i sølibat) gjennom Paveveldet mener at prevensjon og fødselsregulering er stor synd. Heldigvis er dette synet nå svekket i flere Latinamerikanske land.( utvikling på gang)

Men at en norsk prest oppfører seg slik er vel bare et adferdsmessig spørsmål hos vedkommende og hans "samvittighet". Synd på folk som møter på slike raringer i viktige livssituasjoner (enten det er i forbindelse med bryllup, dåp, konfirmasjon og begravelse).

Det finnes vel fortsatt protestantiske prester som ikke vil døpe barn født utenfor ekteskap, eller vie fraskilte personer?

Heldigvis er det fritt valg å unngå sånne typiske misforståtte liksomkristne mellommenneskelige relasjoner. Flott at dette paret skygget banen.

1

RickiBK

Tåpelig av dette paret.

Løsningen er jo så enkel som den er åpenbar:

JA vi vil ta mot det/de barn som denne vårherre måtte velsigne de med, og oppdra det i den kristne lære og tro.

PR-kåte tullinger rett og slett.

1

sanila

Tåpelig av dette paret.

Løsningen er jo så enkel som den er åpenbar: JA vi vil ta mot det/de barn som denne vårherre måtte velsigne de med, og oppdra det i den kristne lære og tro.

Tåpelig fordi?

At bare de får det de vil. så har det ingen betydning.

Situasjonen de tar opp har for meg at se intet, med pr kåthet at gjøre, det at nekte noen vielse, på bakgrunn i ikke at ville ha barn. i aller høyeste grad at kontrollere folks privatliv.

Skal slikt forandres må man nødvendigvis ta det opp.

Pressen er vel beregnet til at ta opp vesentlige ting, det der synes er rett vesentlig. Religioner blir nok ikke nedlagt i morgen. Men de trenger en justering.

Der finnes i øvrig mengder av barn der trenger foreldre. man kan jo så lurer på om det også ville være uakseptabelt for den katolske kirke.

1

RickiBK

Situasjonen de tar opp har for meg at se intet, med pr kåthet at gjøre, det at nekte noen vielse, på bakgrunn i ikke at ville ha barn. i aller høyeste grad at kontrollere folks privatliv.

De nektes IKKE ekteskap på grunn av at de ikke ønsker barn.

De nektes vigd fordi de IKKE vil forplikte seg til å gi de barn vårherre måtte velsigne dem med den "rette" oppseding og tro.

Forskjellen på de to tilfeller er rett og slett enorm.

1

sanila

PR-kåte tullinger rett og slett.

Tja, Personlig ville jeg også ha foretrukket at der ikke var personene der var bilde av. Men selve saken er en grei ting.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Laster...