Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Jeg vet ikke om jeg skal kalle meg kristen. Jeg vet ikke. Fordi jeg har respekt for kristendommen og dens historie. Men sliter med all vitenskap jeg har lest.

Faren min var ateist. Allikevel lærte han meg det å respektere andres holdninger og tro.

Jeg har til dags dato enda ikke møtt noen som kunne mer om det gamle testamentet enn han kunne. Og i tillegg lagde han både malerier og skulpturer inspirert fra den gamle religionen.

Og siden jeg er hans sønn, så ga han noe med på veien til meg. Jeg går alltid ydmykt inn i en kirke. Jeg lytter til kristne. Og jeg tar til meg det budskapet som jeg mener er positivt.

Hvorfor? Litt arv. Men også fordi jeg mener det er snakk om en religion som ligger nede. Den trenger respekt der den snart vil forsvinne som en isbre som vinker med hånden og smelter.

Vi trenger ikke folk som, i følge meg mangler sosiale antenner, latterliggjør religion. For meg fremstår de fordummende. De som forteller andre at det å tro på en Gud er som "å tro på Julenissen." Hvordan folk kan være så historieløse og lite seriøse om gamle tradisjoner, overrasker meg.

Om jeg tror? Jeg vet vi har et univers som er så stort at under en promille av oss har funnet det interessant å prøve å forstå det.

Så det eneste jeg vet, er at det er så uendelig mye vi i det 21. århundret ikke forstår eller kommer til å forstå før det går lang tid.

Det er det jeg vet.

Og at jeg generelt sett misliker ateister mer enn kristne. Det bare ble sånn fordi så mange av de som latterliggjør religion knapt vet hva ateisme er. Og de som vet det, ofte står for radikale endringer som jeg ikke gjør.

Det vet jeg også.

Å ha en nysgjerrig og kunnskapstørst hjerne som er åpen for innspill er og har alltid vært en fordel.

Jeg har vært utenlands i mange år og kan mene mitt om f.eks islam. Islamister. Som bare er en liten del av det hele. Men jeg vil ikke gå i den fella hvor jeg trekker de over samme kam. Det er fordummende.

Og det er årsaken til at vi gang på gang havner i problemer og konflikter. Store konflikter som senere blir omtalt som vonde kriger.

I denne tråden hadde jeg satt pris på eksempler hvor noen mente noe annet enn det som ble presentert, men allikevel fant rom til å lytte og ta inn ny kunnskap. Ikke nødvendigvis for at det endret meningene dine, men nok til at du tok det seriøst.

Vi vil trenge flere av de i fremtiden.

For dette århundret vil bli så fryktelig voldsomt fordi en annen av de store religionene står for fall.

La de alle gå med ære. Ikke trykk de ned. Jeg har sittet og prøvd å forstå Koranen opptil flere ganger i Afghanistan. Og når jeg først lytter, så forstår jeg det gode i budskapet.

Det som ikke finnes hos navlebeskuende skravlefaner på et norsk forum.

For de navlebeskuende, starter en bevegelse av meninger som utvikler seg. Og til slutt så har de vært en vesentlig del i starten av en ny vond konflikt. Som de som bor der, kaller krig.

Litt mer toleranse.

Prøve å forstå, nå som alt blir bare en suppe av kulturer fra alle kanter i en kjele. Så kan vi kanskje unngå i fremtiden at det blir en trykkoker.

Og for oss starter det med å respektere kristendommen. Så Islam. Bare prøve å forstå. Ikke fordømme, latterliggjøre eller på annen måte fremstå som fordummende.

Litt mer respekt for andres meninger.

Takk:)

7
111 svar

111 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

dyratorium

Jeg vet ikke om jeg skal kalle meg kristen. Jeg vet ikke. Fordi jeg har respekt for kristendommen og dens historie. Men sliter med all vitenskap jeg har lest.

Faren min var ateist. Allikevel lærte han meg det å respektere andres holdninger og tro.

Du ser ut til å være en agnostiker, dvs. i en mellomposisjon i forhold til den religiøse og ateisten. 'Agnosis' er gresk, og betyr rett og slett 'ikke-viten'.

Selvfølgelig skal man i utgangspunktet respektere den enkelte troende og hans/hennes religion, samtidig som en forventer det samme tilbake. Det er ufint å spørre/utfordre nye mennesker en møter på dette området, selv om vedkommende 'flagger' sin religion ved symboler eller klesdrakt. Det en måtte føle eller tenke, bør en ikke la komme til uttrykk der og da.

Stortingsflertallet har bestemt at multikultur er bra, og multikultur har også kommet til Norge, spesielt i byene. Baksiden av medaljen når det kommer til store ulikheter i religion, levesett, normer, moral og lov, er dannelsen av parallellsamfunn. Dette er et problem.

En del ateister og hedninger har den oppfatning at troende er naive, dumme og uselvstendige. Det er naturligvis feil. De troende er på ingen måte noen homogen gruppe. Religiøse mennesker er ofte reflekterende. De ønsker å prøve å finne svar på tilværelsens mysterium, slike spørsmål vitenskapen ikke kan gi svar på. Troen begynner der viten slutter, ved erkjennelsens randsone..

4

LANISTA84

Det er et bra innlegg du skrev. Kort oppsummert, misliker jeg latterliggjøring av noe noen andre tar seriøst.

Kanskje jeg bare skulle ha skrevet det i åpningsinnlegget mitt? Til syvende og sist, er det dette jeg ikke liker.

Muligens har mine reiser endret meg. Som så mange før meg.

Det er mange som kanskje kaller seg ateister uten å vite hva det er. De synes det høres tøft ut og latterliggjør en stadig minkende gruppe. Og det er nok den klumpen av utøy jeg prøver å adressere:)

Her er det sent. God natt.

3

Narad

Det er et bra innlegg du skrev. Kort oppsummert, misliker jeg latterliggjøring av noe noen andre tar seriøst.

Helt enig med deg i dette.

Se for deg en liten unge som av hele sitt hjerte elsker og ser opp til sin mor eller far.. og så får dem på grunn av et eller annet anklaget, hånet eller latterliggjort rett foran sine øyne.

Selv om anklagen og hånet har en begrunnet årsak, så er dette et direkte angrep på ungens troskyldige og oppriktige kjærlighet.

Og hva om det da er slik at denne Kjærlighet er den sanne Gud ?

Ehh... ja jeg bare spør..:)

2

Grammofon

Kort oppsummert, misliker jeg latterliggjøring av noe noen andre tar seriøst.

Det har du selsagt lov til, men ikke glem at folk tar ganske rare ting seriøst. Og hvorfor er det egentlig verre å fleipe med at protestantisk kristen nattverd er kannibalisme, enn å flire av dem som seriøst tror at Odin skapte de to første menneskene, Embla og Ask, ved å puste liv i en almestamme og en askestamme? Er det bare fordi det er så mange flere av dem som driver med førstnevnte?

1

CasinoRoyale

ort oppsummert, misliker jeg latterliggjøring av noe noen andre tar seriøst.

Enig. Jeg er ingen muslim, og ikke tror jeg at Muhammed var en profet heller (hans mor mente han var besatt av en ond ånd), men likevel mener jeg at de karrikaturene av ham var en uting. Ikke fordi man ikke i ytringsfrihetens navn hadde lov til både å tegne og trykke dem, men fordi man i anstendighetens navn burde latt være.

Å tråkke på noe andre holder høyt, kommer det aldri noe godt ut av.

1

BlackEagle

Vi trenger ikke folk som, i følge meg mangler sosiale antenner, latterliggjør religion.

[Slettet]

4

LANISTA84

Håper dette var ironi i sin beste form?

3

BlackEagle

Det beroliger meg at du er av dem som forstår det! Nå var det riktignok ikke i "sin beste form"; da må den være atskillig mer subtil enn det der!

:o)

Mvh

BE

3

Narad

Frykt fører enten til flykt, motangrep eller til underkastelse om man er fanget eller forsvarsløs.

Ordet islam betyr for eksempel underkastelse (under én Gud) eller hengivelse...altså to betydninger.

Det samme har det greske ordet i NT som viser til at himmelriket er "i blant" menneskene også betyr "inne i" oss.

Hengivelse kommer av kjærlighet og den slags respekt som hører kjærligheten til.. og sann kjærlighet går overhode ikke sammen med frykt slik heller ikke olje og vann kan være blandet

For å kunne elske Gud på rett vis må man kjenne Gud som en opplevelse, for Gud Er Kjærlighet.

Og det å kjenne Gud som en opplevelse og fylde er fullt ut mulig

Og dette fordi Guds vesen som er Kjærlighet, Visdom og Fred er fra begynnelsen lagt ned som en stor skatt i menneskenes hjerte.

Nettopp for der å kunne bli søkt og ved det bli funnet.

Om man ikke vet hvor og hvordan søke den skatten som der er skjult bak en dør, så er det ved en Nådesakt gitt mulighet til å banke på døren ved tro alene..om man da tror som et lite barn.

Altså uten den skjulte agenda og baktanker som mange såkalte troende synes som å ha..

I mitt syn da..

2

LANISTA84

For øvrig mener jeg at Kartago bør ødelegges

2

Viracocha

Litt mer respekt for andres meninger.

Man skal være rimelig forkvaklet om man innbiller seg at man automatisk skal få respekt for sine meninger fordi man gjemmer det bak religion eller annen ideologi.

Er du for real eller er det Tåkeheimen AS, Foggy Ltd. og Mist&Hazy Inc. som bedriver urinsnakk her?

Respekt MÅ man gjøre seg fortjent til, og det kan jeg ikke helt se at du har gjort.

2

LANISTA84

Er du for real eller er det Tåkeheimen AS, Foggy Ltd. og Mist&Hazy Inc. som bedriver urinsnakk her?

Så kreativ du er. Håper du på mange tomler for "urinsnakk?" Det strømmer gjennom en sjarmerende nordlands-dialekt av det du skriver.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Laster...