Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Hitler var dum som en stut, men menneskeheten er dum som en sau. Det faktum frikjenner diktatoren.

Da Hitler var tjuefire år leste han Charles Dawsons teori om "the missing link" og ble overbevist om at mennesket stammer fra apene. Ikke noe nytt i det, for Charles Darvin hadde gitt ut -Artenes opprinnelse- lenge før det, men beviset som darvinistene trengte for å knuse kreasjonistene det manglet. Men så kom en svindler på banen. Han het Charles Dawson. Da noen veiarbeidere fant noen hodeskaller i jorden i Piltdown i Sussex, sør-England, fant Dawson ut at dette var en ypperlig anledning til å sette i verk århundres løgn. Han fikk tak i hodeskallen og i kjelleren sin mixet han en hodeskalle sammensatt av orangutang, sjimpanse og menneske og kalte det "det manglende mellomledd". Dette var beviset som beviste at mennesket stammer fra apene.

Og verden,(sammen med Hitler) lot seg overbevise. Vi er intellegente aper, verken mer eller mindre. Problemet var bare det at en uintelligent ape (Hitler) ble intelligent av svindelen. Han overbeviste hele det tyske katolske folk at de var aper og at nå hadde de vært lenge nok i trærne.

Hvor dum er det mulig å bli?

1
32 svar

32 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

deleted3041664

Hvor dum er det mulig å bli?

Dum nok til å lage denne tråden.

3

armageddon_5

-Se til helvete og kom deg opp i treet ditt igjen, kytec.-

1

deleted3041664

Er du sint?

1

Remiel

Det du kan gjøre er å la være å åpne munnen, og således fjerne enhver tvil.

2

armageddon_5

Det er søndag, Remiel, vær snill med meg.

1

Remiel

OK. De ondsinnede kreftene i meg fikk overtaket. Vel. Det var et betydelig antall doktorander i Naziledelsen. Jeg tror ikke de var dumme. De var onde, og de var anti-intellektuelle, merkelig nok.

Dawsons svindel var et sidespor. Det som en gang ble kalt "missing link", er forlengst lenket sammen med reelle vitenskapelige funn. Man blir ikke onde politiske monstre av å innse at vi nedstammer ikke bare fra aper, men fra mikrobelignede liv langt tilbake.

1

Trening

Skoleresultater er ikke alltid en fullgod indikator på hvor smart et menneske kan være. Det kan jo være mange grunner til at et menneske ikke gjør det særlig skarpt på skolen. Lite interesse for fagene, lite motivasjon, etc.

Dessuten, du skriver "Da han hadde svindlet seg til makten på 1930-tallet,"

Her kreves det kløkt og strategiske ferdigheter, samt sosial intelligens. (eq)

Det er faktisk ikke bare bare å samle store deler av et helt folkeslag med retorikk over lengre tid. Han var da smart nok til å bruke det tyske folks aggresjon over behandlingen de fikk etter første verdenskrig til sin fordel.

Hitler var jo også med i prosessene med å lage den flotte folkevognen og utarbeidelse av veinettet, (motorveier, etc)

Hvis dette er å være undermåls fikk han da sannelig mye til ihvertfall. Det blir uansett vanskelig å slå fast en abstrakt størrelse som dette.

1

armageddon_5

sosial intelligens

Om sosial intelligens innbefatter et menneskets evne til å lese hva folket higer etter på et gitt tidspunkt, da kan vi nok fastslå at Hitler hadde usedvanlig stor sosial intelligens.

Det tyske folk fikk virkelig kjenne på det å ha tapt en verdenskrig, og i nittentjueårene led dette folket grundig økonomisk.

Kirken hadde stor makt i Tyskland og dens preken om Jesu gjenkomst i nesten to tusen år hadde satt spor etter seg i den kristne delen av folket. I denne vanskelige tiden ble Kirkens rop på en Messias, en redningsmann, hørt av Hitler. Han grep denne historiske sjansen og lot dem tro at han var den de ventet på. Resten er historie.

1

FrannyLee

Hitler var vel igrunn både gal og stormannsgal , men det viktigste var vel at han viste med sin agering og agetering hvor lite en må dykke ned i menneskesinnet for å få frem menneskets dårskap og den farlige generelle ondskapen.

Å ha evne til å vite hvilke enkle mekanismer som skal til for å få frem det primitive i menneskebarnet.

1

armageddon_5

Jeg kjenner til en historie fra Tyskland under krigen hvor en katolsk prest protesterte mot nazistenes behandling av jødene. Han fikk en kule i bahodet.

Ellers var kirken i Tyskland lunken til overgrepene til nazistene. Var det fordi de trodde at Hitler var Messias? Hitler holdt en av sine mest brennende taler da han antydet at han var Messias. Selv gav han blaffen i hele kristendommen, men han stod ikke i veien for å flørte med utøverne av religionen og de lot seg smigre.

1

Zpiff

Hvor dum er det mulig å bli?

Så dum at man blir uskyldig? (Ref. tittel..).

Analogt så er man vel da så smart at man blir skyldig(?).

Vel tja.., det er jo for så vidt slik rettsvesenet fungerer i grove trekk, da spesielt angående vold/draps-saker.

1

armageddon_5

He he, Zpiff.

Nei, jeg tenker på hvor dum menneskeheten egentlig er. Riktignok har vi klatret ned fra trærne, men på meg virker det nesten som om det eneste som skiller oss fra våre stamfedre er at knyttenevene er videreutviklet til atombomber. Altså, noe som egentlig ikke er mer intelligent enn knyttenever, bare mer effektivt.

2

Remiel

En av de tingene som muligens skiller oss fra dyrene, er at mens dyrene har en slags empati-evne med flokken og avkommet, så har mennesker oftest en også en slags generalisert versjon av det samme, som omfatter alt rundt som lider , inklusive fjerne jordskjelvofre og sulteforede katter.

2

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Laster...