Religion og livssyn

Kokelimunke

Homofili kan antagelig likevel helbredes ved bønn

Jan Guillou hevder at ingen i Sverige var homo på 1600- og 1700-tallet, og slutter følgelig at homofili er en moteting enn noe man blir født til:

http://www.dagbladet.no/kultur/2002/10/16/351431.html

Dette vitenskapelige stykket arbeidet som Jan Guillou her har gjort mer enn sannsynliggjør at homofili kan helbredes med bønn. Antagelig også med Placebo-piller. Så Bibelen hadde likevel mer rett enn Rosemarie Køhn og Gunnar Stålseth?

1
78 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Uannsett... Hvorfor kan ikke de som velger å homse seg, få lov til det. det er demses valg, vi må akseptere det..

¤------------------------------------------------------¤ Kjærligheten er dyp som havet. Jo mer den gir, jo mer har den i behold. { Wiliam Shakespeare }

1

Jeg har alltid forstått at homofili var resultat av tanker og ikke gener. Men hva folk gjør i sengehalmen er en helt annen sak, og ikke noe jeg blander meg opp i. Det at homofili er en motesak rettferdiggjør ikke homsehets. Så lenge folk har det fint med hverandre, så er det til det beste.

1
Åndssterk Uannsett... Hvorfor kan ikke de som velger å homse seg, få lov til det. det er demses valg, vi må akseptere det.. ¤------------------------------------------------------¤ Kjærlighe...

Joda la de homse ivei, men Kirken må da kunne følge Bibelen på dette punktet og stå inne for at homofili er synd.

Homofile prester og biskoper bør Kirken følgelig si nei til, i og med Bibelen er såvidt klar når det gjelder homofili. Det er ingen grunn for Kirken å gi etter for det politiske presset om innsettelse av homofile prester. Homofili er synd, og ferdig med det.

1

Selvfølgelig var det homofile på 1600 og 1700 tallet. Gjennom hele historien har det vært homofile mennesker, men det er mer åpent og akseptert nå, pluss at man ikke blir drept om man kommer ut av skapet (ser nå da bort i fra tragiske hendelser som selvfølgelig fortsatt skjer)...

Ang. om homofile kan ' helbredes ' ved bønn, det tror jeg. Men nå er jeg også kristen da... :o)

abw

1
Kokelimunke Dersom homofili er en valgt livsstil, bør da homofile kunne adoptere barn?

"Kokelimunke skrev: Dersom homofili er en valgt livsstil, bør da homofile kunne adoptere barn?"

Jeg mener at barn har det bedre i familier med foreldre av to forskjellige kjønn, slik at de får lære seg å kjenne begge sider. Det er altfor mange skilsmissebarn som bor hos mor og som aldri får et naturlig forhold til menn for eksempel. Og selvsagt omvendt. Men dersom et barn ikke får seg en alminnelig familie, så tror jeg det er bedre å vokse opp i en homofil familie enn i et barnehjem.

1
JosefK "Kokelimunke skrev: Dersom homofili er en valgt livsstil, bør da homofile kunne adoptere barn?" Jeg mener at barn har det bedre i familier med foreldre av to forskjellige kjønn, sl...
MarshallMattersh

Er jo ganske korttenkt av Jan å trekke slike konklusjoner på ett _så_ tynt grunnlag.

I grekernes storhetstid var det jo åpenbare homofilie.... og det er maaaassevis av år siden.

Ett annet interresant spørsmål som derimot Jan & anti-homsene kan score på ang. miljø/arv kun er forbehold mennesker. Er det noen dyrearter som viser homofilie tendenser? Hva med pedofile eller nekrofile?

1
MarshallMattersh Er jo ganske korttenkt av Jan å trekke slike konklusjoner på ett _så_ tynt grunnlag. I grekernes storhetstid var det jo åpenbare homofilie.... og det er maaaassevis av år siden. Et...

"MarshallMattersh skrev:

Er det noen dyrearter som viser homofilie tendenser? Hva med pedofile eller nekrofile?"

Hmm.. tror det er dyr som viser homofile tendenser. Jeg har også sett nekrofile dyr på TV.

Så jeg må nok si JA.

Eller var spørsmålet ditt retorisk?

ragingBull [609] "I'm gonna speak my mind"

1
Kokelimunke Joda la de homse ivei, men Kirken må da kunne følge Bibelen på dette punktet og stå inne for at homofili er synd. Homofile prester og biskoper bør Kirken følgelig si nei til, i og...

"Kokelimunke skrev: Joda la de homse ivei, men Kirken må da kunne følge Bibelen på dette punktet og stå inne for at homofili er synd.

Homofile prester og biskoper bør Kirken følgelig si nei til, i og med Bibelen er såvidt klar når det gjelder homofili. Det er ingen grunn for Kirken å gi etter for det politiske presset om innsettelse av homofile prester. Homofili er synd, og ferdig med det."

ÅndssterK: Jeg synes Kirken bør lese de rette linjene i SVARTEBOKA si og slutte å dømme folk. Hva var det egentlig Jesus sa om å dømme igjen? Se rundt deg Kokelimunke og se resultataet av dømmingen. Er det ikke snart på tide at dere "såkalt kristene" begynner å tenke annerledes?

Jeg elsker alt liv av hele mitt hjerte....

1
Kokelimunke Dersom homofili er en valgt livsstil, bør da homofile kunne adoptere barn?

"Kokelimunke skrev: Dersom homofili er en valgt livsstil, bør da homofile kunne adoptere barn?"

Hvis jeg skulle velge mellom å vokse opp med homofile foreldre eller "såkalt kristene" var valget enkelt.

Hva tror du jeg ville valgt Kokelimunke?

Livet er herlig, ikke sant Kokelimunke? ¤------------------------------------------------------¤ Kjærligheten er dyp som havet. Jo mer den gir, jo mer har den i behold. { Wiliam Shakespeare }

1

Dvs at alt som Jan Guillou sier, er sant? Her var det jammen tunge bevis. Hva om jeg sier at alle i Romania på 1400-tallet EGENTLIG var ekorn?

Moteting, fru Blom. Ville ikke akkurat si at det er så jævla "kult" og hipt å stå innrømme foran presten at man er homo, for deretter å få høre at man kommer til helvete. Jeg tror ikke gutta jeg leste om fra skolen jeg går på syntes det var så kewlt eller phett å gå gjennom elektrosjokkbehandling eller massiv terapi, og de var tydeligvis ikke så ivrige etter å gå ut på byen og "briefe med den nye seksuelle legningen sin" ettersom de hengte seg.

Jesus ville vrengt seg i graven om han hørte dette! (ja, i graven)

1
Åndssterk Uannsett... Hvorfor kan ikke de som velger å homse seg, få lov til det. det er demses valg, vi må akseptere det.. ¤------------------------------------------------------¤ Kjærlighe...

"Åndssterk skrev: Uannsett... Hvorfor kan ikke de som velger å homse seg, få lov til det. det er demses valg, vi må akseptere det.."

Takk Åndessterk, godt den første som svarte på denne tråden svarte sånn.

"Mine meninger, mine ord og det står jeg for"

1
Åndssterk "Kokelimunke skrev: Dersom homofili er en valgt livsstil, bør da homofile kunne adoptere barn?" Hvis jeg skulle velge mellom å vokse opp med homofile foreldre eller "såkalt kristen...

"Åndssterk skrev: Hvis jeg skulle velge mellom å vokse opp med homofile foreldre eller "såkalt kristene" var valget enkelt.

Hva tror du jeg ville valgt Kokelimunke?"

Jeg tolker deg dithen at hvis du kunne velge, og valget sto mellom onder, så ville du ha valgt adoptivforeldre som praktiserer homofili. Det tilsier at heller ikke du synes at adoptivforeldre som praktiserer homofili er å foretrekke.

1
bikerjens Dvs at alt som Jan Guillou sier, er sant? Her var det jammen tunge bevis. Hva om jeg sier at alle i Romania på 1400-tallet EGENTLIG var ekorn? Moteting, fru Blom. Ville ikke akkura...

"bikerjens skrev: Dvs at alt som Jan Guillou sier, er sant? Her var det jammen tunge bevis."

Det finnes papirer fra enhver rettsak fra den tiden som beskriver rettergangene, de tiltalte, tiltalene, anklagerne, dommene og dommene. Bevisene er dermed tunge ja.

"Ville ikke akkurat si at det er så jævla "kult" og hipt å stå innrømme foran presten at man er homo, for deretter å få høre at man kommer til helvete..."

En slik innrømmelse på 1600-tallet ville endt med dødsstraff ved brenning, på lik linje med andre seksuelle handlinger som ikke hadde som formål å lage barn. Det var til og med definert hvilke stillinger som var lovlige... Klart hvis homofili fantes, så ville den blitt funnet i dette samfunnet, for alle anså det som en plikt, både juridisk og religiøst å angi enhver seksuell handling som stred med det som var lov og rett på den tiden. Om noen hadde homset seg inni skapet, så hadde de blitt røsket ut, fått en rask dom, og brent på bålet. Men de fant ingen homser i skapene, fordi de ikke fantes.

1
Kokelimunke "bikerjens skrev: Dvs at alt som Jan Guillou sier, er sant? Her var det jammen tunge bevis." Det finnes papirer fra enhver rettsak fra den tiden som beskriver rettergangene, de til...

Kokelimunke: Hehe..jaja... skal ikke argumentere mer jeg nå, du nyter vel hvert øyeblikk du kan stemple andre som mindreverdig i forhold til deg.

Men selv sett fra ditt synspunkt; om kirken har rett til å bestemme hva som er riktig seksualitet, har de rett til å bestemme hva som er riktig mote?

1
bikerjens Kokelimunke: Hehe..jaja... skal ikke argumentere mer jeg nå, du nyter vel hvert øyeblikk du kan stemple andre som mindreverdig i forhold til deg. Men selv sett fra ditt synspunkt;...

"bikerjens skrev: Men selv sett fra ditt synspunkt; om kirken har rett til å bestemme hva som er riktig seksualitet, har de rett til å bestemme hva som er riktig mote?"

Her er jeg helt enig med deg bikerjens. Kirken skal ikke ha rett til å bestemme hva som er riktig seksualitet (riktig mote). Kirken er til for å forkynne Bibelens budskap.

1Tim 1,9-10: "Vi må huske at loven ikke er gitt for den rettferdige, men for lovbrytere og oppsetsige, for ugudelige og syndere, folk uten respekt for det hellige, verdslige, slike som slår sin far eller mor, mordere, menn som driver hor eller har utuktig omgang med menn, for slavehandlere, løgnere og dem som sverger falskt, og hva det ellers kan være som strider mot den sunne lære."

Hvordan Stålseth og Køhn med flere kan tolke seg bort fra slike klare ordelag får man spørre dem om. Bibelens ord forkynner de ihvertfall ikke, men som du sier - de forsøker å bestemme hva som er "riktig seksuell mote" etter eget forgodtbefinnende. Jeg støtter ikke disse kreftene i Kirken. De undergraver hele kirkens fundament på den måten.

1

mitt problem NÅ, er at jeg ser på alle homofile som sanseløse surrehoder, som har rotet seg borti homofili som en rasjonalisering av andre problemer.

1
Kokelimunke [Slettet]

Vel, selv om jeg ikke tror at alle som sier de er homofile faktiske er det, så tror jeg absolutt ikke det er bare en motesak e.l. (Vet ikke om du mener det, eller om du bare prøvde å forklare meg hva artikkelen sa e.l.)

Og det jeg mente med at det var homofile for 300- 400 år siden, var ikke nødvenidgvis at så mange praktiserte det, for som du sa ville mange bli angitt og drept osv, men at de fortsatt var lystne på folk av samme kjønn...

Homofil omgang o.l. er tross alt ikke noe nytt påfunn, selv om man kanskje ikke hadde noe eget ord for det i lange tider. Bare se på Bibelen.

abw

1
abw Vel, selv om jeg ikke tror at alle som sier de er homofile faktiske er det, så tror jeg absolutt ikke det er bare en motesak e.l. (Vet ikke om du mener det, eller om du bare prøvde...

abw:

> Vel, selv om jeg ikke tror at alle som sier de er homofile faktiske er det, så tror > jeg absolutt ikke det er bare en motesak e.l. (Vet ikke om du mener det, eller > om du bare prøvde å forklare meg hva artikkelen sa e.l.)

Jeg er enig i konklusjonene Jan Guillou trekker ut i fra det materialet han har studert. Når det går 200 år uten at det praktiseres homofili så tyder mye på at såkalte homofile må "bevisstgjøres" at de er "homofile". Altså at de ikke ville funnet ut at de var homofile uten først å bli "bevisstgjort" at de "var" det. Dersom det må en "bevisstgjøring" til, så koker homofili ned til å bli et tankesett, en trend eller en motesak.

> Og det jeg mente med at det var homofile for 300- 400 år siden, var ikke > nødvenidgvis at så mange praktiserte det, for som du sa ville mange bli angitt og > drept osv, men at de fortsatt var lystne på folk av samme kjønn...

Hva er homofili uten homofil sex? Vennskap? Det blir for dumt. Dessuten var det mange som ble brent på bålet for å ha hatt "usømmelig" hetrofil sex den gangen. Mange!

> Homofil omgang o.l. er tross alt ikke noe nytt påfunn, selv om man kanskje ikke > hadde noe eget ord for det i lange tider. Bare se på Bibelen.

Når levde Platon?

Bibelen er klar på at sex mellom menn er synd, og ikke en legning/tilstand eller noe man er født til å drive med. Jan Guillous studie av 1600- / 1700-tallet kan tyde på at Bibelen faktisk gjør rett i å ikke anerkjenne homofili som noe ekte, men fordømme homoseksuelle handlinger som noe falskt og som synd.

1

Jada, han kan hevde og hevde, men kan han bevise sine påstander?

..og en ting til: Fins det helbredelse mot tåpelige og korttenkte slutninger? :)) Jada, jeg tenker på Jan G. .

Antagelig har han ikke fått med seg moderne forskning, bl.a. forskning innen den del av livet som er representert ved sitt nervær inne i sin mors mage. Isåfall tror jeg han hadde forandret mening.

Mine spekulasjoner er at han er bifil, når han kan komme frem til slike resonnement. Bare spekulasjoner! Intet håndfast.

1
oeyvind641 Jada, han kan hevde og hevde, men kan han bevise sine påstander? ..og en ting til: Fins det helbredelse mot tåpelige og korttenkte slutninger? :)) Jada, jeg tenker på Jan G. . Anta...

oeyvind641:

> Jada, han kan hevde og hevde, men kan han bevise sine påstander?

Jan Guillou ville antagelig svart noe slikt som dette: "Det er ikke en påstand, men et historisk og veldokumentert faktum at homofili nesten ikke eksisterte i Sverige på 1600 og 1700-tallet. Det er ingen almennpåstand, det er et forskningsresultat, ikke fra meg, men fra den historiske vitenskap."

> ..og en ting til: Fins det helbredelse mot tåpelige og korttenkte slutninger? :)) > Jada, jeg tenker på Jan G. .

Mulig de samme pillene som kurerer homofili (Placebo) også ville hjulpet for korttenkte slutninger?

> Antagelig har han ikke fått med seg moderne forskning, bl.a. forskning innen den > del av livet som er representert ved sitt nervær inne i sin mors mage. > Isåfall tror jeg han hadde forandret mening.

Han bygger sin slutning kun på historiske forskning, ikke på medisinsk forskning.

> Mine spekulasjoner er at han er bifil, når han kan komme frem til slike > resonnement. Bare spekulasjoner! Intet håndfast.

Byråkratiet i 1600-tallets Sverige var omfattende, og kildene er intakte, så forskningsresultatene står på egne ben. De som hevder at homofili er en legning og ikke en serie med enkeltgjerninger, har en utfordring i å forklare at homofili var tilnærmet fraværende i Sverige i 200 år.

1
MarshallMattersh Var nok både og.... Hvis dyrearter kan vise homofile/pedofile/nekrofile trekk... Er det miljøet eller arv som spiller inn da?

"MarshallMattersh skrev: Var nok både og....

Hvis dyrearter kan vise homofile/pedofile/nekrofile trekk... Er det miljøet eller arv som spiller inn da?"

Dumhet. Dumhet er også den eneste årsaken jeg kan komme på, som skulle gi hannbikkjer lyst til å utføre samleie med kneet mitt. Indirekte er altså svaret arv, i form av liten IQ osv....

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk Geirijo Siste svar

Klart, entydig og lett å forstå tale på Stortinget.

Det er omtrent bare Bjørnar Moxnes (Rødt) som klarer å levere slike taler på Stortinget. Andre som gir like klare meninger er også fra Rødt eller SV. Det er med andre ord kun 2 partier på det norske S...
Bilde

Bjørnar Moxnes - Rødt - Om EØS-avtalen. Stortinget 25.11.21

Hvem skal bestemme over krafta vår, arbeidslivet vårt, jernbanen vår og transporten på veiene våre? Rødts standpunkt er klart. Dette skal det norske folk...


Bilde www.facebook.com
2
1 svar
Aktuelt VGD Siste svar

Angela Merkel takker av

Forbes har utropt henne til verdens mektigste kvinne ti år på rad, men det er delte meninger om Angela Merkels ettermæle både i Tyskland og resten av Europa.
Bilde

Angela Merkel takker av

Forbes har utropt henne til verdens mektigste kvinne ti år på rad, men det er delte meninger om Angela Merkels ettermæle både i Tyskland og resten av Europa.


Bilde www.vg.no
1
2 svar
Laster...