Er det ikke rart at ALT er Guds skyld? Hvem er det som styrer denne verden, er det ikke mennesker? hvordan kan da ALT være Guds skyld??

1

Svaret er så utrolig for menneskene å forstå at det overgår vår hjernekapasitet. Vi finner aldri svar på spørsmålet ditt.

ragingBull [609] "I'm gonna speak my mind"

1

"ak1 skrev: om gud er så god, hvorfor skapte han verden?"

Mujahed: Uten natt ingen dag, uten ondskap ingen godhet.

1

Hvorfor Gud skapte verden og menneskenme osv vet vi ikke. Men dette begynner å bli gammalt og kjedelig... (dette med at "Gud kan ikke være god eller finnes pga alt det vonde i verden....") osv....

abw

1
Acquiesce Svaret er så utrolig for menneskene å forstå at det overgår vår hjernekapasitet. Vi finner aldri svar på spørsmålet ditt. ragingBull [609] "I'm gonna speak my mind"

"Acquiesce skrev: Svaret er så utrolig for menneskene å forstå at det overgår vår hjernekapasitet. Vi finner aldri svar på spørsmålet ditt.

-------------------------------

En annen og langt enklere forklaring kan være at gud ikke skapte verden, men heller at vi skapte Gud fordi vi ikke forsto hvordan verden ble skapt og trengte en forklaring. Men nå vet vi hvordan verden ble skapt, så nå kan vi kaste gud på skraphaugen. Han fortjener det.

1
burgermag "Acquiesce skrev: Svaret er så utrolig for menneskene å forstå at det overgår vår hjernekapasitet. Vi finner aldri svar på spørsmålet ditt. ------------------------------- En annen...

"burgermag skrev: Men nå vet vi hvordan verden ble skapt, så nå kan vi kaste gud på skraphaugen. Han fortjener det."

Men folk som forskar på universets tilblivelse er nødvendigvis ikkje ateistar. Fleire av dei trur på ein guddom, nødvendigvis ikkje den kristne trua. Fleire av dei er i det minste litt meir opne for ein guddom enn det som du gir uttrykk for.

Mvh. -vest

1
vest "burgermag skrev: Men nå vet vi hvordan verden ble skapt, så nå kan vi kaste gud på skraphaugen. Han fortjener det." Men folk som forskar på universets tilblivelse er nødvendigvis...

vest skrev: "burgermag skrev: Men nå vet vi hvordan verden ble skapt, så nå kan vi kaste gud på skraphaugen. Han fortjener det."

Men folk som forskar på universets tilblivelse er nødvendigvis ikkje ateistar. Fleire av dei trur på ein guddom, nødvendigvis ikkje den kristne trua. Fleire av dei er i det minste litt meir opne for ein guddom enn det som du gir uttrykk for.

Mvh. -vest"

Einstein var deis og det tror jeg veldig mange vitenskapsmenn er...

http://www.religioustolerance.org/deism.htm

1
vest "Mujahed skrev: En av egenskapene til Gud nevnt i Koranen er al-Qayyum (Han som eksisterer ut fra seg selv)" Der er vi enige. Og derfor er eg uenig i "uten natt ingen dag". Mvh. -v...

"vest skrev: "Mujahed skrev: En av egenskapene til Gud nevnt i Koranen er al-Qayyum (Han som eksisterer ut fra seg selv)"

Der er vi enige. Og derfor er eg uenig i "uten natt ingen dag".

Mvh. -vest"

Men det er jo fakta! Hadde vi hatt noe som vi hadde kalt dag hvis vi ikke hadde natt?

1
Mujahed "vest skrev: "Mujahed skrev: En av egenskapene til Gud nevnt i Koranen er al-Qayyum (Han som eksisterer ut fra seg selv)" Der er vi enige. Og derfor er eg uenig i "uten natt ingen...

"Mujahed skrev: Men det er jo fakta! Hadde vi hatt noe som vi hadde kalt dag hvis vi ikke hadde natt?"

Viss du tenker bokstaveleg, ja. Men det er jo mulig å tenke seg ein verden med kun dag og med kun godhet. Det eg er opptatt av er at vondskapen ikkje er en nødvendighet.

Mvh -vest

1

"ak1 skrev: om gud er så god, hvorfor skapte han verden?"

Narada: Hvordan kan En som er ubeskrivelig vakker og strålenede kunne se seg Selv?..Det er jo ingen mening i å være God hvis du ikke har et sted å føle det..og kunne se det. Men slik er det..speilet på veggen blir ikke penere enn den som ser i det..og det er mere en nok..siden det er Gud.. Men vi har et problem.. Speilet er så møkkete av et konstant nedfall av "pure shit" fra denne verden...at det må pusses..For bak skitten er det helt rent..og har hele tiden vært det..fra det ble ferdig for ca 6000 år siden, etter 14 millarder år med laging..smelting av sand..høvling av rammeverk..Alt med ett mål for øyet..At Herligheten fra begynnelsen skulle få se seg selv..og Gledes..Det hundene ikke gjør..når de ser på soloppgangen..de bare fortsetter å gjø, og spise, og sloss om revir og parre seg..og hvis de hadde evnen til å tenke , hadde kalt livet sitt..det hunder dør av..men som gjør et menneske Levende for all tid..hvis det ved å følge blikket til Øynene i speilet..og finner stedet i seg hvor tiden ikke slipper til..Det som alt det andre i universet egentlig dreier seg om..Det svaret som det ikke finnes spørsmål til..og derfor kun kan kjennes... Men så var det pussemiddel da..for her må det en praktisk løsning til..siden det meste av skitten er laget av ord, bokstaver og tolkninger.. Og hvem har tid og evne til å vaske bort skitt med skitt?..Særlig når det eneste som er tidløst, er bak det belegget som vi etter en tid begynte å kalle oss selv, fordi andre belegg tømte seg selv i hodet vårt..:) Hører jeg blant alle bodene på torvet en som visker "Gratis pussemiddel"..? Huff..kunne bare de de ropende bokselgerne hold kjeft et øyeblikk..:)

1
Narada "ak1 skrev: om gud er så god, hvorfor skapte han verden?" Narada: Hvordan kan En som er ubeskrivelig vakker og strålenede kunne se seg Selv?..Det er jo ingen mening i å være God hv...

"Narada skrev: "ak1 skrev: om gud er så god, hvorfor skapte han verden?"

Narada: Hvordan kan En som er ubeskrivelig vakker og strålenede kunne se seg Selv?..Det er jo ingen mening i å være God hvis du ikke har et sted å føle det..og kunne se det. Men slik er det..speilet på veggen blir ikke penere enn den som ser i det..og det er mere en nok..siden det er Gud.."

Gud har et speil på veggen? Hvordan vet du det da?

"Men vi har et problem.. Speilet er så møkkete av et konstant nedfall av "pure shit" fra denne verden...at det må pusses.."

Gud har et speil på veggen som han som den allmektige ikke greier å holde rent? Wow, hvordan vet du det også?

"For bak skitten er det helt rent..og har hele tiden vært det..fra det ble ferdig for ca 6000 år siden, etter 14 millarder år med laging..smelting av sand..høvling av rammeverk..Alt med ett mål for øyet..At Herligheten fra begynnelsen skulle få se seg selv..og Gledes.."

Wow igjen, speilet som Gud har på veggen er 6000 år gammelt, men tok 14 milliarder år å lage? Sannelig ikke noe særlig kompetent speilmaker den som laget det. Hvem er Herligheten forresten, som skulle få se seg selv? Tålmodig type iallefall, med tanke på at han (eller er det hun?) måtte vente i 14 milliarder år før speilet ble ferdig takket være den inkompente speilmakeren du nettopp fortalte om.

"Det hundene ikke gjør..når de ser på soloppgangen..de bare fortsetter å gjø, og spise, og sloss om revir og parre seg..og hvis de hadde evnen til å tenke , hadde kalt livet sitt..det hunder dør av..men som gjør et menneske Levende for all tid..hvis det ved å følge blikket til Øynene i speilet..og finner stedet i seg hvor tiden ikke slipper til.."

Du vet, det enkle budskapet du forsøker å frembringe blir ikke noe bedre av at du forsøker å virke glup ved å forsøke å tenke ut noe som kanskje høres dypt ut men som bare blir banalt :) Nå har du forsøkt å beskrive et speil, men så begir du deg ut på å rakke ned på hunder. Og hvorfor hunders liv gjør et menneske levende for all tid, den må du forklare om igjen. Ikke har speil øyne heller, og jeg har ikke hørt om steder i kroppen hvor tiden ikke slipper til - derimot har jeg hørt om steder hvor solen aldri skinner, men tviler på at det var det du tenkte på? :)

"Det som alt det andre i universet egentlig dreier seg om..Det svaret som det ikke finnes spørsmål til..og derfor kun kan kjennes... Men så var det pussemiddel da..for her må det en praktisk løsning til..siden det meste av skitten er laget av ord, bokstaver og tolkninger.. Og hvem har tid og evne til å vaske bort skitt med skitt?..Særlig når det eneste som er tidløst, er bak det belegget som vi etter en tid begynte å kalle oss selv, fordi andre belegg tømte seg selv i hodet vårt..:) Hører jeg blant alle bodene på torvet en som visker "Gratis pussemiddel"..? Huff..kunne bare de de ropende bokselgerne hold kjeft et øyeblikk..:)"

Tja, universet dreier seg vel om senteret for the Big Bang. Svar som ikke har spørsmål er ikke svar, fordi et svar avhenger av et spørsmål, det er veldig enkelt. Pussemiddel ja, jeg trodde du tullet når du snakket om at speilet til Gud var skittent når han er så allmektig. Ser ikke helt hvorfor han skal gidde å gå praktisk til verks med å handle inn pussemiddel. Hmm... det meste av skitten er laget av ord, bokstaver og tolkninger? Men du sa da like før at det var "pure shit"? Bli enig med deg selv her da, rein skitt eller ord og bokstaver? At du kaller deg selv for et belegg er en ting, men ikke legg ord i munnen på meg ;) Jeg lar ikke noen tømme belegg i hodet mitt, og nei, det er ingen fornuft i det du sier her. Bodene på torvet selger frukt og grønnsaker, ikke gratis pussemiddel eller bøker. Jeg tror du må pusse speilet ditt.

1
burgermag "Acquiesce skrev: Svaret er så utrolig for menneskene å forstå at det overgår vår hjernekapasitet. Vi finner aldri svar på spørsmålet ditt. ------------------------------- En annen...

"burgermag skrev:

Men nå vet vi hvordan verden ble skapt, så nå kan vi kaste gud på skraphaugen. Han fortjener det."

Dummeste jeg har hørt. At vi tror vi vet hvordan jorden ble skapt forklarer ingen verdens ting. Vi trenger forklaring på hvordan universet ble skapt. Det er en høyere makt der ute. Det kan du ikke nekte på.

ragingBull [609] "I'm gonna speak my mind"

1
DjHarry Hvorfor skal du på død og liv ha en forklaring på alt? Kan du ikke bare akseptere det faktum at vi ikke vet? ExD "Mett mann lover faste"

"DjHarry skrev: Hvorfor skal du på død og liv ha en forklaring på alt? Kan du ikke bare akseptere det faktum at vi ikke vet?

ExD "Mett mann lover faste""

Jeg er ikke ute etter et svar. Er ute etter å få frem poenget mitt. Du skal ikke gå på VG nett når du er midt i den hardeste rusen av kokkain og brennevin har jeg sagt. Dere Soknedølinger lærer aldri..

ragingBull [609] "I'm gonna speak my mind"

1
DjHarry Hvor mange ganger skal jeg si det? Er ikke fra Sokna, jeg er fra Veme! Stor forskjell der. Nu gjenta denne setningen MINST hundre ganger til du husker den. Forøvrig holder jeg meg...

Hold deg unna den dårlige hjemmebrenten du fikk av de andre traktor gutta på sokna nå, da.. Har vel fått i deg nok snart? Nå har du vel sølt skvipet utover hele tastaturet. Mest sannsynlig er vel foreldra dine såpass fyllesjuke etter onsdags-, torsdags-, fredags-, lørdags-, søndags-, mandags-, innavlsfesten at de ikke merker at du øddelgger deteneste dere eier som ikke er primitivt oppe på bondeland. Ja, den "datamaskinen"...

ragingBull [609] "I'm gonna speak my mind"

1
Peoux "Narada skrev: "ak1 skrev: om gud er så god, hvorfor skapte han verden?" Narada: Hvordan kan En som er ubeskrivelig vakker og strålenede kunne se seg Selv?..Det er jo ingen mening...

"Peoux skrev:

Gud har et speil på veggen? Hvordan vet du det da?

Narada: Jeg har sett etter der det henger, og kan bekrefte det..

"Men vi har et problem.. Speilet er så møkkete av et konstant nedfall av "pure shit" fra denne verden...at det må pusses.."

Peoux: Gud har et speil på veggen som han som den allmektige ikke greier å holde rent? Wow, hvordan vet du det også?

Narada: Speilet er "hjertet" mitt, og må derfor pusses av meg selv. Gud har ingen andre armer enn mine på mitt område..Men siden jeg får ta del i gjensynsgleden og er glad i livet..så stiller jeg gjerne armene til rådighet, også hvis han vil bistå noen rundt meg ved å peke på en bod med løsemiddler..men pusse får de gjøre selv..hver dag..som jeg..for her i verden hagler det..

Wow igjen, speilet som Gud har på veggen er 6000 år gammelt, men tok 14 milliarder år å lage? Sannelig ikke noe særlig kompetent speilmaker den som laget det. Hvem er Herligheten forresten, som skulle få se seg selv? Tålmodig type iallefall, med tanke på at han (eller er det hun?) måtte vente i 14 milliarder år før speilet ble ferdig takket være den inkompente speilmakeren du nettopp fortalte om.

Narada: det er et ordtak som sier..Ånden er hurtig, men materien er treg.. Og selv du Peoux, løper vel ikke fra en gammel dame som trenger hjelp over gaten..Og ingen er så galant og tålmodig som Ånden..og særlig ovenfor gamle damer og barn som har strakt ut hånden..

peoux: " Du vet, det enkle budskapet du forsøker å frembringe blir ikke noe bedre av at du forsøker å virke glup ved å forsøke å tenke ut noe som kanskje høres dypt ut men som bare blir banalt :) Nå har du forsøkt å beskrive et speil, men så begir du deg ut på å rakke ned på hunder. Og hvorfor hunders liv gjør et menneske levende for all tid, den må du forklare om igjen. Ikke har speil øyne heller, og jeg har ikke hørt om steder i kroppen hvor tiden ikke slipper til - derimot har jeg hørt om steder hvor solen aldri skinner, men tviler på at det var det du tenkte på? :)

Narada: hehe..du har rett..jeg har blitt noe tåkete på mine gamle dager og snakker i gåter..men jeg blir stadig yngre..og om ikke lenge så snakker jeg som et barn..og enkelt...:) Og du har helt rett at et speil har ingen øyne..før noen ser i det..og det var jo vel det jeg mente å si..at noe i oss prøver,..men møter belegget..Men er legemet dødt, da er den som prøvde..ute til lunsj..:)

peoux: Tja, universet dreier seg vel om senteret for the Big Bang. Svar som ikke har spørsmål er ikke svar, fordi et svar avhenger av et spørsmål, det er veldig enkelt. Pussemiddel ja, jeg trodde du tullet når du snakket om at speilet til Gud var skittent når han er så allmektig. Ser ikke helt hvorfor han skal gidde å gå praktisk til verks med å handle inn pussemiddel.

Narada: Det er vel heller jeg som må hente pussemiddlet..siden jeg er speilet.. men hvem vet.. hvem som står på torvet å leverer det ut, til den som ber.. Jeg har en anelse om at Gud har vært på torvet før med middlet sitt.. siden historien viser flere som virket nypusset.. i massen av belegg..

peoux: Hmm... det meste av skitten er laget av ord, bokstaver og tolkninger? Men du sa da like før at det var "pure shit"? Bli enig med deg selv her da, rein skitt eller ord og bokstaver?

Narada: Pussemiddlet må være gratis..fordi det finnes ikke penger nok..til å betale for å se Guds ansikt.. Og hvem sa at det var bokstaver ord og tolkninger?..jeg sa en praktisk løsning.. og det bør jo være et løsemiddel..?..:)..ikke mere belegg ...Har du aldri tenkt over betydningen av ordet "Løsning"..om ikke annet en noe som løser fastgrodde ting.. som bla..belegg..religioner..tolkninger..mm..

Peoux: At du kaller deg selv for et belegg er en ting, men ikke legg ord i munnen på meg ;) Jeg lar ikke noen tømme belegg i hodet mitt, og nei, det er ingen fornuft i det du sier her. Bodene på torvet selger frukt og grønnsaker, ikke gratis pussemiddel eller bøker. Jeg tror du må pusse speilet ditt.

Narada: Jeg sa en bod midt i blant alle bodene på torvet som selger belegg.. og til og med frukt og grønnsaker..som de selv fikk gratis..:) Jeg fant i alle fall en bod..og en som delte ut et gratis middlet..og jeg pusser som bare det..for å få bort all tåken jeg omgir meg med..og min person er et belegg ja.. og du kan undersøke hva "person" betyr..Så nå driver jeg selv å pusser meg selv bort, slik at jeg en dag kan se mitt Selv..det som elsker alle..og meg..:) og da er hjerte mitt fornøyd..noe mere enn det finnes det ikke for det å trakte etter.. Det som de søte hunden bedriver..mens de gjør..og det kan også jeg gjøre.. men da med et hjerte som er fornøyd..for da er galskapen av begjær borte..og det meste blir helt naturlig..for kroppen er en koselig hytte..når lampa er tent... "

1

Lignende innlegg

Aktuelt oyssol Siste svar

Solbakken om Qatars NRK-arrestasjon: – Det er tragisk

Etter arrestasjonen av de norske journalistene i Qatar, vedgår landslagssjef Ståle Solbakken at Norges Fotballforbunds valg om dialog ikke har vært nok. Samtidig etterlyser han at flere aktører enn NF...
Bilde

Solbakken om Qatars NRK-arrestasjon: – Det er tragisk

Etter arrestasjonen av de norske journalistene i Qatar, vedgår landslagssjef Ståle Solbakken at Norges Fotballforbunds valg om dialog ikke har vært nok. Samtidig etterlyser han at flere aktører enn NF...


Bilde www.vg.no
2
4 svar

Kravstore SV-ere.

En mer arrogant politiker enn denne lederen for nevnte parti, det skal godt la seg gjøre å finne, (vel én enda mer ytterliggående har vel like mye selvtillit og mener seg berettiget til å bestemme dag...
1
2 svar
Politikk - Norsk frode57 Siste svar

Stakkars Støre

Det er farlig å neglisjert strømpris utviklingen i Norge. Jeg ville sørget for ekstra vern rundt ham om det fortsetter som nå. Lund er AP mann men lever i fortiden. En ting er å vinne valg. Annet er å...
1
1 svar
Laster...