Religion og livssyn

Pondusmann

Yin og yang-mer riktig enn relgioner

Jeg har noen spørsmål til dere kristne:

-Hvorfor tar dere det som er etablert og blitt presentert for dere, for god fisk?

-Når dere ikke søker selv, hvordan vet dere da at feks kristendom stemmer?

-Og gjør ikke det å tro på det som andre har tenkt ut, og nå er blitt så stort at det styrer, at dere ikke ønsker å søke i de ting som derimot er ekte åndelighet?!

Til de som vil tenke egne tanker og søke det åndelige selv, vil jeg anbefale det som kalles YIN-YANG. Les gjerne artikkelen kjærlighetens tao. Men se fordi det med chakraer, det er bare tull. Husk å vær kritiske, selv om yin-yang stemmer mye.

Selv om relgioner tar feil, betyr det ikke at det åndelige ikke fins. Vi har bare sluttet å lete etter det ekte, fordi det vi skal tro allerede er blitt funnet ut av andre.

Feks kristendom, islam, osv.

For en åndelig retning som er mer riktig, vil jeg anbefale buddhismen/personlig utvikling. Men vær for all del kritiske til enkelte ting, der også. Husk: Tenk selv. Jeg må si at å høre kristne som messer fra bibelen hele tiden er komisk-hva med å prøve egne tanker og søke selv frem til det åndelige? Ikke kjøpe andres ting....


" Hvis det er "din" tro, hvorfor har du da tatt den fra andre....?"

1
25 svar

Dere tror Jesus har vandret på jorden, men hvem var vel han, om ikke en som kun trodde at han var jesus (messias)...Dere tror på gud, men klarer ikke å definere ham....

Det som alt finnes, kjøper vi og tror vi på.Men hva om det er feil? Jeg har studert yin-yang ol. men ikke tatt det til meg uten å være kritisk. Likevel har jeg selv søkt, og selv funnet at dette er mer riktigt enn Jesus etc.

Å tro på Jesus blir selvsagt lettere, siden så mange andre tror på ham. for da " er det sånn ", liksom.

Hadde Bibelen eller Koranen vært riktig, hadde jeg trodd på den. Men jeg tar ikke det andre har bestemt, som noe jeg tror på. Andre gidder ike søke engang, fordi relgionene har gjort oss så skeptiske til det åndelige, pga at relgiøse MÅ ha rett.

Artikkelen jeg nevnte, kan leses på Yogaforbundets nettsider. Lykke til

1

Yin og Yang mer riktig - det er hva du har funnet ut. Hva du glemmer er at andre kan gå den andre veien, FRA å tro på Yin og Yang til å tro på kristendommen (selv om det virker utrolig, så er det slik ja).

Du går ut fra at alle kristne er født inn i en menighet og blitt hjernevasket der, og aldri stiller seg selv noen spørsmål. Stakkars deg...

1
horizon Yin og Yang mer riktig - det er hva du har funnet ut. Hva du glemmer er at andre kan gå den andre veien, FRA å tro på Yin og Yang til å tro på kristendommen (selv om det virker utr...

Selv om yin-yang er det riktige, tenker jeg slett ikke i sort-hvitt...Der tar du feil..!!

Noen kristne blir det av kristne miljø rundt seg, men slett ikke alle.

For noen er det slik, jeg sier slett ikke for alle. Alle nyanser finnes.

Mitt poeng er at å "velge" en relgion, er basert på de som alt fins.

Særlig om de finnes i det miljø/kultur du allerede vokser opp i.

For en del tusen år siden fantes ingen av dagens relgioner.

Jeg skal ikke ta fra noen "sin" relgion.

Jeg sier bare at i mine øyne er relgioner bare myter, og at de er blitt så store med tiden, at få tenker etter selv hva som er det åndelige. Man tar det andre laget før.

Om du er søkende, må du ikke nødvendigvis søke i relgionene.

Prøv følgende nettartikkelen Kjærlighetens tao, se Yogasenteret, Stavanger.

1
Dorabella Det åndelige finnes ikke. Mennesket er et konkret vesen, og du har ingen hjemmel for å si at Yin-Yang er mer virkelig en en hvilken som helst annen relgion eller livssyn.

Jo det har jeg. Du finner ikke det åndelige om du ikke søker.

Og det har visst ikke du tenkt til heller.

Det fins i deg. I alle celler.

Jeg tipper at du ikke engang vet at mitokondrier er noe som fins i alle celler.

Og at kvinner har et eget lager av dem, som går i arv fra kvinne til kvinne.

m.m.m

Så mye vi ikke gidder å vite, eller...

1
Dorabella Hva vet du om min søken? Min søken er avsluttet og konklusjonen er: Det finnes inget å søke etter.

Dorabella skrev: Hva vet du om min søken? Min søken er avsluttet og konklusjonen er: Det finnes inget å søke etter.

diego svarer: det er et uttrykk som sier at man er vis så lenge man er søkende.... For min del håper jeg at jeg fortsetter og fortsetter å søke igjennom hele livet, men jeg håper ikke jeg stopper opp. Grunnen til dette er at når man stopper opp søket tar man ofte å tviholder på de meningene man har fått, dvs at dette kan hindre vår videre utvikling som mennesker. Enten man tror på det åndelige eller ikke er det ikke noe tvil om at man kan lære mye av det, akkurat derfor syns jeg man bør søke.

uansett.. jeg håper du er fornøyd med livet og at du fortsetter å være det.. :)

  • diego -
1
Pondusmann Slapp av, ikke bli sint. Du må velge akkurat hva du vil. Så håper jeg andre vil velge å søke kunnskaper, istedet for å la være. Men å avslutte en søken som 22åring er kan hende vel...

Hvem har sagt jeg ikke søker etter kunnskap? Men relgion er ikke kunnskap, det er tro. Samme hvor mye kunnskap man har om en relgion, vil det ikke kunne gi deg en tro. Troen på noe kan komme av mange ting, selv sliter jeg med vedheng fra min oppvekst i en relgiøs sekt og jeg vil nok aldri helt klare å kvitte meg med kristendommen. Men man kan også finne troen helt tilfeldig, uavhengig av om man søker etter noe eller ikke.

http://quiz.ravenblack.net/blood.pl?biter=Dorabella

1
Pondusmann Bra sagt. Du er et eksempel på at relgion er vås og attpåtil farlig. Jeg vil oppfordre deg, kun som en venn, til å søke også i følgende ( på nettet) : NLP.

"NLP teknikker er utviklet gjennom å studere mennesker som er brilliante på ett eller flere områder. "

Haha! Det der er iallefall ikke noe for meg! Jeg er nemlig brilljant... på et ganske så minimalt og avgrenset område riktignok(men stort nok til at det fyller livet mitt), og det ville være ganske så kjedelig for meg å lære å bli meg selv...

http://quiz.ravenblack.net/blood.pl?biter=Dorabella

1
Dorabella "NLP teknikker er utviklet gjennom å studere mennesker som er brilliante på ett eller flere områder. " Haha! Det der er iallefall ikke noe for meg! Jeg er nemlig brilljant... på e...

Du har altså det som kalles et dominerende program.

Hos relgiøse fyller dette hele livet, fordi det tar så mye plass i hjernen deres.

Det var masse du overså. Men som sagt, det er opp til deg hva du vil.

Mitokondrier er forresten en opprinnelig selvstendig livsform.

Til de som vil søke mer, ....

1

Skal svare personlig jeg, liker ikke å snakke på "vegne" av andre som kanskje ikke mener det samme selv om de tror på samme gud som meg.

-Hvorfor tar dere det som er etablert og blitt presentert for dere, for god fisk?

Jeg gjør ikke det. Jeg hører på hva andre sier, fordi deres erfaringer kan være interessante, men i den menigheten jeg går i, er det faktisk lov til å stille kritiske spørsmål til hva andre sier. Ja, det er helt sant...ikke noe veldig sjeldent egentlig. ;)

-Når dere ikke søker selv, hvordan vet dere da at feks kristendom stemmer?

Jeg gjør det, og det er først og fremst mine egne erfaringer som gjør at jeg velger å tro. Jeg søker selv, men jeg tror også at det å lese i Bibelen er en måte å søke selv på. Jeg tror på egne tolkninger utifra de erfaringene du selv har om Gud. Jeg tror min Gud er god og vil oss godt, derfor vil jeg ikke tro at noe av det som står i Bibelen kan tolkes som at vi skal være slemme mot hverandre, utelukke noen eller starte "hellige" kriger og piss.

-Og gjør ikke det å tro på det som andre har tenkt ut, og nå er blitt så stort at det styrer, at dere ikke ønsker å søke i de ting som derimot er ekte åndelighet?!

Jeg tror ikke på det andre har tenkt ut. Jeg tror på Gud.

Fabianca -en dokke uten hjerne

1
BadCommandOrFilename

"Pondusmann skrev:

Men se fordi det med chakraer, det er bare tull. "--------

Hva mener du? Chakraene kan du jo merke selv, om du driver med yoga og meditasjon... En kan ikke bevise at det er tull. Det blir som å si at livsenergi ikke finnes. Det kan bare ikke defineres...

~^~v^~^v~(" I may be bAd, but I feel good. ")~v^~^v~^~

1
BadCommandOrFilename "Pondusmann skrev: Men se fordi det med chakraer, det er bare tull. "-------- Hva mener du? Chakraene kan du jo merke selv, om du driver med yoga og meditasjon... En kan ikke bevis...

Kan du bevise at chakraene finnes da??

Du kan godt drive med meditasjon, uten å kjøpe det med chakra.

Jeg vet at feks akkupuntur virker, av to grunner:

-Visse steder på kroppen er mer følsomme. Kalldet "energibane" om du vil.

-Stoffer som endorfiner frigis.

Ja, vi er alle av samme opprinnelse og har de samme ting i oss.

Det åndelige merker vi oftest i flow tilstander.

Til mer vi kan, til lettere flyter vi i tilværelsen.

Når vi dør, nøytraliseres vår programmering og ånden forlater oss.

Åndelighet er ikke bare et relgiøst begrep. har de copyright på det?Relgionene er bare del av veien vi går for å finne ut sannheten.

På samme måte skal de liksom ha monopol på "sannheten"!!

Nok om det, hva går på tv???

1
Pondusmann Kan du bevise at chakraene finnes da?? Du kan godt drive med meditasjon, uten å kjøpe det med chakra. Jeg vet at feks akkupuntur virker, av to grunner: -Visse steder på kroppen er...

Klart man som relgiøs liker det-man velger jo selv å bli feks kristen.

Og til lenger du velger dette, til flere kristen-programmer vil du få.

Men vær obs: Det fins folk som har så mange slike program, at de sitter på radio og prater fra Bibelen i time etter time, og hele tiden forsterker og lar de program dominere mer og mer og videre....det dominerer til slutt så mye, at de aldri kan klare å tenke annerledes.

Du finner det ikke utenfor deg, men inni deg feks meditasjon.

Hvis du ikke tror på andres ting, kan du vel tro på gud, uten å være feks kristen.??

Kristen kultur er blitt så utbredt, at det er ingens feil om de tar den for det "virkelige". Feks er det jo kirker ol overalt!

Gud er ikke kjærlighet. Kjærligheten er gud.

Love!

1
BadCommandOrFilename "Pondusmann skrev: Men se fordi det med chakraer, det er bare tull. "-------- Hva mener du? Chakraene kan du jo merke selv, om du driver med yoga og meditasjon... En kan ikke bevis...

BadCommandOrFilename skrev: "Pondusmann skrev:

Men se fordi det med chakraer, det er bare tull. "--------

Hva mener du? Chakraene kan du jo merke selv, om du driver med yoga og meditasjon... En kan ikke bevise at det er tull. Det blir som å si at livsenergi ikke finnes. Det kan bare ikke defineres...

~^~v^~^v~(" I may be bAd, but I feel good. ")~v^~^v~^~

diego svarer: er enig i deg. Jeg har selv opplevd disse "chakraene" når jeg har drevet med meditasjon. Men jeg har ingen anelse om hva det er.... jeg fikk ihvertfall en veldig god følelse når jeg kunne føle disse "livsenergiene" rundt om i kroppen... Vet også at folk som har drevet mer med meditasjon enn meg klarer å meditere på forskjellige chakraer, dvs drive meditasjon sånn at de forskjellige hovedchakraene blir satt i "ekstra bevegelse" (eller noe sånt)... :) spennende og behagelig er d uansett...

  • diego -
1
debelda BadCommandOrFilename skrev: "Pondusmann skrev: Men se fordi det med chakraer, det er bare tull. "-------- Hva mener du? Chakraene kan du jo merke selv, om du driver med yoga og med...

Livet er ment å være godt.

Vi er alle grunnleggende gode. Alle!

Problemer er det vi som lager til selv...

Jeg kaller det feilprogrammer. Å leve feil.

Snu deg mot solen, så ser du ikke skyggene.

Utover, det gir positive følelser.

Mot skyggen dukker negative følelser opp.

Men de finnes ikke, om du ser utover.

Å meditere kan gi kontakt med det åndelige.

Men ikke på chakraer, bare i dypere transer.

Dypere mot det åndelige i deg.

Og det er Love...

1

Lignende innlegg

Aktuelt oyssol Siste svar

Solbakken om Qatars NRK-arrestasjon: – Det er tragisk

Etter arrestasjonen av de norske journalistene i Qatar, vedgår landslagssjef Ståle Solbakken at Norges Fotballforbunds valg om dialog ikke har vært nok. Samtidig etterlyser han at flere aktører enn NF...
Bilde

Solbakken om Qatars NRK-arrestasjon: – Det er tragisk

Etter arrestasjonen av de norske journalistene i Qatar, vedgår landslagssjef Ståle Solbakken at Norges Fotballforbunds valg om dialog ikke har vært nok. Samtidig etterlyser han at flere aktører enn NF...


Bilde www.vg.no
2
4 svar

Kravstore SV-ere.

En mer arrogant politiker enn denne lederen for nevnte parti, det skal godt la seg gjøre å finne, (vel én enda mer ytterliggående har vel like mye selvtillit og mener seg berettiget til å bestemme dag...
1
2 svar
Politikk - Norsk frode57 Siste svar

Stakkars Støre

Det er farlig å neglisjert strømpris utviklingen i Norge. Jeg ville sørget for ekstra vern rundt ham om det fortsetter som nå. Lund er AP mann men lever i fortiden. En ting er å vinne valg. Annet er å...
1
1 svar
Laster...