Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Forelsket i to personer

Hei.

En gutt slutten av tenårene som virkelig trenger hjelp, får ikke fred i hodet pga usikkerhet med hva jeg vil i kjærlighetslivet. Saken er den at jeg har vært sammen med en jente ganske lenge, og vi har det egentlig veldig bra sammen.

Men vi bor for tiden (og i et godt stykke fram i tid) et stykke unna hverandre, og jeg har merket at den forelskelsen som vi hadde da vi ble i lag er litt borte. Jeg tenker ikke på henne hele tiden, må ikke ha telefonkontakt med henne hver dag lengre og savner henne egentlig ikke noe særlig, men når vi møtes igjen har vi det veldig fint. Hun er en jente jeg kan se for meg å bli gammel sammen med, men føler også at jeg ønsker å oppleve ungdomstida, mens jeg ennå kan. Har ikke vært sammen med så mange jenter før...

Samtidig er det en jente som bor nært som har begynt å vist interesse for meg, i hvertfall er jeg bra sikker på det. Hun er noen år yngre enn meg (hun går på ungdomsskolen og er kanskje litt mindre moden/voksen enn kjæresten min) og denne jenta har vært nærmest drømmejenta mi i flere år (før jeg ble sammen med min nåværende kjæreste)...

Jeg er svært usikker på hva jeg skal gjøre. Jeg har jo overhodet ikke lyst å såre kjæresten min, tror hun vil ta det ganske tungt hvis jeg slo opp med henne =( Har det ganske vanskelig for tiden, det surrer i bakhodet mitt hele tiden og jeg er svært usikker..

Hva mener dere jeg bør gjøre? =/ Bare spør hvis det er noe dere lurer på / som dere syns er uklart.. Vennligst bare seriøse svar. Takk:)

Mvh

1
6 svar

6 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

lchaos

Du må følge hjertet ditt.

Forelskelse går over. Men du kan ikke bytte ut kjæreste hver gang det skjer. blir litt dumt ;)

Det som derimot ikke går over like lett er å elske noen. Det du må gjøre er å ta å sett deg ned å se på kjæresten din. bare se på henne. tenk over hva du føler mens du gjør dette. Føler du kjærlighet, får du lyst til å smile. Så tenk på henne sammen med en annen. se dette for deg i hodet ditt. se dem være glade sammen. Hvordan får dette deg til å føle?

Hvis du ikke får lyst å smile når du ser på henne. Og det ikke stikker litt i hjertet når du tenker på henne med en annen. Da tenker jeg at du burde slå opp. For du elsker henne ikke mere. Joda, det er mulig å ordne opp i slike forhold med samtaleterapi etc. men i din alder ser jeg ikke poenget. Move on. Have fun.

1

Peanut2

Veldig enig med Ichaos. En ting du kanskje også vil tenke litt på, er om du virkelig er interessert i å ha en kjæreste som er flere år yngre, kanskje 14-15 år gammel(?), du som nå vel er ganske voksen, med det dette medfører? F.eks. når det gjelder ting som det å gå ut, drikke, ha sex etc. Har du som kanskje er 18-19 år gammel, sex med ei under 16 år, må du være forberedt på at du kan ende med å måtte sone fengsel for det hvis du kanskje bare velger å fortsette å leve som du har gjort til nå i et kjæresteforhold, selv om den nye kjæresten skulle ønske å ha sex. Det er bare ikke lovlig! Skal man være kjæreste med noen i den alderen, må en tenke gjennom hva det medfører, for det kan jo være det medfører noen begrensninger du ikke har lyst til å ha. Hvis du selv er ganske moden, er det ikke sikkert det vil være så veldig stas når det kommer til stykke. Og hvis du virkelig er glad i kjæresten din, vil du virkelig ofre forholdet deres for å bli kjæreste med en ungdomsskoleelev? Det er en ting til som kan være noe å tenke gjennom. Det er jo absolutt ikke sikkert at det varer særlig lenge, det gjør det jo gjerne ikke i den alderen... Det husker du sikkert selv... Husker godt hvordan vi på den tiden var sammen i f.eks. 2 uker, 4 uker, 6 uker eller ordentlig lenge - 3 måneder eller litt mer?

Mener ikke å være negativ, er dere forelsket og du har gjort det slutt med kjæresten din, kan det være det er riktig for deg. Det vet ikke jeg. Men du bør være klar over og tenke på disse tingene, synes jeg. Det er ikke lenge siden det var et eksempel i media, paret var til og med enda kjærester og var glade i hverandre, men han ble dømt og må sone i fengsel.

Lykke til, håper du finner ut av hva som er riktig for deg. :) Eller kanskje du allerede har funnet svaret? Så nå at du postet for et par mnd. siden...

1

AlexanderK

Dette er vanlig.

Når man er ung tror man at man skal være forelsket i den man er sammen med for alltid. Det skjer aldri.

Og når man blir eldre, gidder man ikke å tro det lengre. Da blir man forelska i noen, og så slutter man med det og fortsetter å være sammen med personen.

"Ung/eldre" kan byttes ut med "Dum/smart" i noen tilfeller. "Når" kan noen ganger byttes ut med "dersom" også.

1

sskaffess

Takk for innspill AlexanderK.

Skjønner det, har tenkt slik selv også.

Men jeg er tross alt i tenårene. Burde jeg virkelig følge hjernen litt foran hjertet i denne situasjonen? Jeg tror nemlig saken blir litt annerledes hvis man er 30, kanskje har barn med samme person og livet er etablert på mange måter. Men som sagt, er veldig usikker =/

1

sskaffess

Vil bare nevne det at den jenta som har vist interesse for meg ikke bare er en tilfeldig ungjente som plutselig er ute etter bare en flørt. Har kjent henne lenge, lengre enn min nåværende kjæreste.. Vi har vært gode venner en god stund..

1

lindba

Ikke slå opp. Tror jeg.

1

Lignende temaer

Bilde

Psykologi

Psykologi

Bilde

Seksualitet

Seksualitet

Bilde

Graviditet

Graviditet

Bilde

Jul og høytid

Jul og høytid

Bilde

Trening og Kosthold

Trening og Kosthold

Laster...