Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Fiks løsning:

Hva er problemet? Er det mitt ansvar å løse dette problemet? Har jeg tid til å engasjere meg i dette? Kan jeg levere tilbake problemet som min venn/kollega/ektefelle/bror/søster kommer med - eller bare nekte å ta imot det? For, så snart en har tatt imot pakka og løsnet hyssingen, er man fortapt!

Dette kan illustreres det med en liten historie om et eldre ektepar - Isak og Ruth - som bodde i et lite hus i en liten by - med naboer på rekke og rad i små hus. En sen natt, Ruth var alt gått til sengs, men Isak var rastløs og vandret opp og ned gulvet i soverommet - toet sine hender og jamret seg. Ruth, den kjære hustruen, sa: "Isak, gå til sengs nå - jeg vil sove." Isak svarte: "Ja, ja .." men fortsatte å forstyrre sin hustrus nattero med rastløs vandring.

Ruth som etterhvert begynte å bli irritert på han - sa: "Isak - legg deg!" "Ingen vits i å legge seg Ruth - jeg er så full av bekymringer at jeg vil ikke få sove!" sa han. "Men hva er du så bekymret for kjære Isak?" "Du kjenner Karl - på den andre siden av gaten?" sa Isak. "Selvfølgelig", svarte Ruth, "han er jo en nær venn av oss." "Joda, men du skjønner", sa Isak - "problemet er at jeg skylder han tusen kroner!" " Javel, du skylder han tusen kroner - og hva så? Kom deg opp i senga og legg deg til og sov!" "Men du skjønner" , svarte Karl, "jeg skal betale ham det tilbake imorgen tidlig!" Ruth var irritert over ektemannens meningsløse bekymring og sa: "Så betal han tilbake i morgen tidlig! Men kom og legg deg!" "Men jeg har ikke pengene!" snerret Isak tilbake og var iferd med å renne over av fortvilelse.

Ruth ble liggende i sengen og tenke et øyeblikk - så spratt hun opp, løp over til vinduet, åpnet det og ropte til huset på den andre siden av gaten: " Karl! Karl!" En kort stund etter dukket Karl opp i vinduet i huset på den andre siden av gaten, åpnet det og sa: "Hva er i veien Ruth?" "Isak sier han skylder deg tusen kroner!", ropte Ruth. Karl svarte: "Ja?" "Som skal tilbakebetales imorgen tidlig?", fortsatte hun. Ansiktet til Karl smilte opp da han svarte: "Ja!" "Vel, han har dem ikke!"ropte Ruth og slengte vinduet igjen, la seg ned på sengen igjen og sa: "Isak! Kom og legg deg. Nå er det hans problem!"

1
4 kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

Blueeye

Det er fortsatt Karl sitt problem.

1

gourmande

Blueeye skrev: Det er fortsatt Karl sitt problem.


Det er Isaks problem, men Ruth oppnådde flere ting:

Isak fikk lettet sin samvittighet, forhåpentligvis fikk han sove også Karl fikk vite at pengene ikke villle komme neste dag Ruth fikk sove

1

newpublicmanagement

<3

Mentor, du er herlig.

1

gourmande

newpublicmanagement skrev: <3

Mentor, du er herlig. *****************'

Hyggelig, Repet:-)

1

Lignende temaer

Bilde

Psykologi

Psykologi

Bilde

Seksualitet

Seksualitet

Bilde

Graviditet

Graviditet

Bilde

Jul og høytid

Jul og høytid

Bilde

Trening og Kosthold

Trening og Kosthold

Laster...