Samliv og kjærlighetsrelasjoner

MoreTEN

Han, henne og psykologen

Kjæresten min har valgt å gå til psykolog, bl.a. snakke ut om forholdet til hennes foreldre. Jeg har støttet henne 100% i dette, og vært en pådriver for at det kan hjelpe. Nå som hun har startet det, ble jeg mildt sagt sjokkert over min reaksjon.

Hun vil ikke snakke om samtalene deres, noe jeg selvsagt respekterer, men på den andre siden føles det sårt. Som om der er hemmeligheter, et liv i hennes liv jeg ikke får delta i.

Hvordan skal man håndtere dette? Jeg føler meg ærlig talt litt fortapt her...

1
5 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Hun vil ikke snakke om samtalene deres, noe jeg selvsagt respekterer, men på den andre siden føles det sårt. Som om der er hemmeligheter, et liv i hennes liv jeg ikke får delta i. Hvordan skal man håndtere dette? Jeg føler meg ærlig talt litt fortapt her...

Jeg syns du skal fortelle henne det slik at dere forøvrig kan fungere normalt.

Hvis du holder den sårheten inne og føler deg utestengt, så vil det garantert merkes i forholdet og kommunikasjonen deres etterhvert.

Det kan være at hun trenger å ha disse samtalene med psykologen for seg selv, for selv å komme frem til svar og måter å håndtere/bearbeide det på.

Snakker hun med deg vil du sikkert (bevisst/ubevisst) komme med innspill,råd,kommentarer (noe som er helt naturlig) som igjen kan påvirke henne...og det hun trenger er kanskje å greie dette på egen hånd for å mestre det som er vanskelig. Kanskje psykologen har rådet henne til det også.

Så jeg syns du skal fortelle henne hvordan du føler det, men samtidig presisere at du skjønner at det kanskje er nødvendig - men at du hadde satt pris på et kort resymé innimellom.

3

Hvordan skal man håndtere dette? Jeg føler meg ærlig talt litt fortapt her...

Ja, det er grusomt at kjæresten snakker med andre uten at du får referat av det. Især når det er snakk om samtaler med en utdannet samtalepartner som har dette som jobben sin.

Skjønner virkelig frustrasjonen din!

2

Hehe.. er igjennom akkurat det samme selv.. :)

Fortell henne at du sliter litt med det.. vær ærlig og åpen... Kanskje hun kan fortelle deg tema'ene de snakker om?

Synes selv det er ubehagelig.. men det hjalp veldig mye med når hun fortalte bare noen korte stikkord om hva de snakket om..

"gikk det bra idag?" "ja" "Snakka om noe spennende?" "Snakka litt om barndomstida og oppvekst" "ok, eller hvordan har dagen din vært da kjære? :)" "fin fin :) din?"

Følte det hjalp for min del iafall.. får jeg på en måte være litt delaktig.. og kanskje skjønne hva hun sliter med.. og være der for henne..

2

Psykologer/psykiatere kan være til hjelp for enkelte.

Dersom du er så heldig (eller uheldig, i mitt tilfelle), at du har to på deg" på samme tid, kan det fort utvikle seg til å bli en kamp om prestisje mellom behandlerne - med worst case scenario; feildiagnostisering. De sier så fint; "Jaja, men selv om du får denne diagnosen, forandrer det ikke hvem eller HVA du er". For noe forbanna bullshit.

Dette var off-topic, men nødvendig for å beskrive hvor komplisert en slik prossess kan være.

Vær åpen, fortell at du vil lytte, men ikke press din kjære.

Hun har det jævlig nok fra før.

For min del ødela behandlings-apparatet meg mer enn jeg trodde var mulig.

Forøvig setter jeg som oftest stor pris på Joplinas svar.

Takk. Setter ting i perspektiv.

2

Lignende innlegg

Psykologi Script Publisert

Sinne

Jeg har tidligere påpekt hvordan ydmykelser fremkaller sinne. hos strandberg og mange av oss, dersom andre stetter oss i en ydmykende situadsjon. Og hva med sjalusi? Hva er det annet enn tanken på utr...
1
0 svar
Seksualitet oeao Publisert

Økt seksualitet

Moreller, jordbær og agurker øker seksualiteten. Det finnes mange produkter for dette men jeg tror disse er bedre. Ser man på fasongen er de som et penis hode, jordbær og resten av formen. For kvinner...
1
0 svar
Psykologi Slettet-7EYA3G Publisert

Hvordan takle Angst? Psykologens Verktøy

Hvis du sliter med stress og angst, så vil denne samtalen hjelpe: https://youtu.be/5HT3vsg3PVI Psykologen Ida er spesialist på Angst, og forklarer på en god måte både hva det er og hvordan du blir kvi...
1
0 svar

alder

Kronprinsessen er blitt 50 år, og er stadig blendende vakker. så mye klager eldre kvinner over alderens herjinger. Har spekulert på fenomenet "gamle griser". Det er ikke seksualoiteten i ungdommen som...
1
1 svar

Dating

Dersom du skal finne en kjæreste, søk på Sukker.no, man kan bli helt overveldet over hvor mange flotte kvinnerdey er der, styr unna C-date, det er ekstremt vanskelig å si opp abonnementet, når du opp...
1
0 svar

losjeskrål

Mureriet alene skaper utalligefortvilte single. Du som er ond murerkvinne, kunne du levd sammen med en "utafor"? Umulig. Under postmodernismen, liksom Mars går bakover, går kvaliteten på kulturen bako...
1
0 svar
Psykologi Script Publisert

Warholm

Se bort fra moralen, så er Warholm og Northug litt av samme typen, smarte, følsomme (det er her hemmeligheten ligger), som gjør det utrolige ved de største anledninger.
1
0 svar
Laster...