Samliv og kjærlighetsrelasjoner

47381

Dama sitter oppe til 03-04 hver natt.

Etter at dama sluttet i fast jobb har hun endret totalt leggetiden,og sitter nå vanlegvis opp til omlag kl. 03-04 hver kveld....De dagene hun skal tidleg opp ( 08-09) så går hun gjerne tidligere til sengs noe tidligere...Da hun var i jobb, (4 år siden)så gjekk vi oftast til sengs samtidig (omlag kl. 23 eller 24...ettersom vi begge skulle i jobb kl 07.30.....Vi bor i et byggefelt,og dei fleste hus er selvsagt forlengst mørklagde på denne tiden av døgnet ettersom dei folk flest har en jobb,og skal tidleg opp....Eg har gjitt klart utrykk for at eg synes ikkje noe om denne "ranglingen nattestider" ettersom virker forstyrrende på min søvnrytme,og har bestemt meg forat dersom hun ikkje er villig å omstille seg.....Ja,da har eg ikkje noe annet valg en å flytte på annet valg.

1
1 svar

Hva er årsaken til at hun har sluttet i fast jobb? Har hun mistet jobben sin, har hun sagt opp pga. mistrivsel e.l. eller har hun blitt syk?

Husk at yrkeslivet er ofte en stor del av menneskers identitet. En del mennesker som faller utenfor denne arena trenger kun noen mnd før de risikerer å utvikle depresjoner eller andre endringer i sin psykiske helse (noen utvikler sosial angst, blir apatiske/handlingslammede etc.). Å falle utenfor en så viktig arena som arbeid er i vårt land - også for kvinner - gjør ofte veldig mye med selvbildet allerede etter kort tid.

Istedenfor å dømme henne og bli forarget, bør du møte henne med et åpent sinn. Prøv å lytte til henne, vis omsorg og gå i dialog med henne. Spør henne hvordan hun har det, hva hun tenker på...Det kan for meg høres ut som om hun kanskje er i ferd med/har blitt deprimert?

Med hjelp av forståelse og støtte (og mulig profesjonell hjelp) kan hun sikkert klare å vende tilbake til en døgnrytme som samsvarer noe mer med ditt.

Ikke fokuser på hva «alle andre» gjør i byggefeltet. Dere to skal finne en løsning som fungerer for dere - uavhengig av hva de andre gjør.

Forsøk å møte henne med forståelse og støtte - vis at du oppriktig bryr deg om henne. Det er alltid første steg. Kanskje du bør spør henne om det er noe du kan bidra med - eller hva hun selv tenker skal til for at dere kan finne en rytme som fungerer bedre for begge to? Si at du savner henne når du legger deg - slik at hun forstår at dere er på samme «lag».

Lykke til!

1

Lignende innlegg

Psykologi Script Siste svar

Anger

Vigdis Hjorth skriver i siste Morgebladet "Min erfaring tilsier at om man en sjelden gang angrer på en handling, er det fordi den har fått negative følger for en selv, ikke for at den har påført andre...
1
1 svar
Psykologi Script Publisert

Sinne

Jeg har tidligere påpekt hvordan ydmykelser fremkaller sinne. hos strandberg og mange av oss, dersom andre stetter oss i en ydmykende situadsjon. Og hva med sjalusi? Hva er det annet enn tanken på utr...
1
0 svar
Seksualitet oeao Publisert

Økt seksualitet

Moreller, jordbær og agurker øker seksualiteten. Det finnes mange produkter for dette men jeg tror disse er bedre. Ser man på fasongen er de som et penis hode, jordbær og resten av formen. For kvinner...
1
0 svar
Psykologi Slettet-7EYA3G Publisert

Hvordan takle Angst? Psykologens Verktøy

Hvis du sliter med stress og angst, så vil denne samtalen hjelpe: https://youtu.be/5HT3vsg3PVI Psykologen Ida er spesialist på Angst, og forklarer på en god måte både hva det er og hvordan du blir kvi...
1
0 svar
Laster...