Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Jeg har hengt sammen med en i flere år nå. Ifølge h*n er vi bare venner, selv om vi oppfører oss som kjærester.

H*n vil ikke ha noe forhold pga forpliktelser. Vi tar hensyn til hverandre nå idag og jeg ville likevel gjort det ved å kunne kalle oss kjærester eller om vi flyttet sammen.

Vi er voksne, med voksne barn begge to. Ordnet økonomi og fast inntekt har vi også.

Hvilke andre forpliktelser anser du at du har i ditt forhold/samboerskap? Er de forpliktelsene en byrde for deg/dere?

Jeg klarer ikke å forstå hva som skal bli så mye mer krevende ved å kunne offisielt si vi er kjærester og evt flytter sammen. Selger vi våre boliger og kjøper noe sammen blir vi gjeldsfrie. Istede så settes økonomien noen grenser for oss nå, da det er ting vi ikke kan ta oss råd til pga 2 boliglån og diverse utgifter pga 2 boliger.

1
2 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Lottepotte6

Er det ingen som vil si hva de anser som forpliktelser i ett forhold?

1

joplina

I utgangspunktet må det jo være avklart at man ER i et forhold før man kan snakke om hva som er naturlige forpliktelser i et forhold.

Han vil ikke ha/være i et forhold mens du vil - og i mellomtiden lever dere som om dere er kjærester uten å bo sammen.

Dere er begge voksne og har sannsynligvis vært gjennom noen samlivsbrudd (du skriver at dere har voksne barn begge to) som har kostet både økonomisk og emosjonelt - og det er lett å tenke at han ikke ønsker og blande økonomien på et tidspunkt i livet der den omsider har stabilisert seg og er oversiktlig....for det finnes tross alt ingen garantier for at et forhold varer evig.

Ettersom dere oppfører dere som kjærester og tar hensyn til hverandre tiltross for at han ikke ønsker å erklære at dere er i et forhold , så er det jo åpenbart en bakenforliggende årsak til det.

- Jeg tenker at hvis dere har det fint når dere er sammen, og begge to klarer seg bra og har ordnet økonomi - så er jo spørsmålet om det ikke like godt kan fortsette slik så lenge dere har det bra.

Hvis det ikke fungerer for deg fordi du vil noe mer, så er jeg redd for at du ikke kan tvinge frem det samme ønsket hos ham. Hvis du forsøker å presse han inn i et offisielt forhold er risikoen tilstede for at du skremmer han vekk.

På den andre siden - såfremt det ikke fungerer for deg per i dag - så kan jo du trekke deg tilbake og ikke være i nærheten så tilgjengelig som du pleier. Kanskje vil han savne samvær og kontakt og kjenne på at han ikke vil være deg foruten - og dermed være klar for et offisielt forhold.

- Men slikt er et spill og hvordan det ender kan man ikke vite. Så er det verdt å ta sjansen på å spille det....?

1

Lignende temaer

Bilde

Psykologi

Psykologi

Bilde

Seksualitet

Seksualitet

Bilde

Graviditet

Graviditet

Bilde

Jul og høytid

Jul og høytid

Bilde

Trening og Kosthold

Trening og Kosthold

Laster...