Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Samboer truer daglig med å flytte ut .

Jeg ble samboer for ett år siden. Det som er vanskelig er at jeg blir flere ganger daglig truet med at han vil flytte ut.

Min sønn bodde 50 prosent hos meg og 50 prosent hos faren. Dersom min sønn gjør noe han ikke liker så går det utover meg. Min sønn er passert myndighetetsalder. I går gikk min sønn ut klokken ett om natten fordi han ville til rommet sitt hos faren for å spille data. Han har ikke datamaskin hos oss. Sønnen forsøkte å gå stille ut av huset men vi hørte han. Jeg pratet med sønnen og sa at han må bo 100 prosent hos faren og heller komme på besøk her om han skal gå mellom husene midt på natten. Samboer truer med å flytte ut hvis sønnen gjør det. Jeg sa til samboer at sønnen får bo hos faren men samboer har likevel problemer med det og truer med å flytte ut hver dag.

Jeg har dårlig økonomi og ikke penger til depositum på ny leilighet engang. Jeg kan klare meg alene men det blir dyrt å flytte. Jeg orker ikke de daglige truslene om brudd. Noen som har tips til meg øm hvordan løse dette? Synes samboer lager nummer av bagateller. Og alt min familie gjør får jeg skylden for.

Hva ville du gjort i dette tilfelle om du var meg ?

1
5 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

joplina

Min sønn bodde 50 prosent hos meg og 50 prosent hos faren. Dersom min sønn gjør noe han ikke liker så går det utover meg. Min sønn er passert myndighetetsalder. I går gikk min sønn ut klokken ett om natten fordi han ville til rommet sitt hos faren for å spille data. Han har ikke datamaskin hos oss.

Hva er greia med sønnen? Jeg prøver å lese mellom linjene men får ikke noe klart bilde av hva som er problemet.

Sønnen har passert myndighetsalder, skriver du. Betyr det at han er typ 18 1/2 år og studerer eller betyr det at han er 20 (eller over), ikke jobber og ikke studerer - eller betyr det at han er en ung voksen med diagnose som ikke greier seg på egen hånd?

Når jeg leser innlegget ditt får jeg inntrykk av at din samboer syns at din familie (spesielt den voksne sønnen) styrer familielivet og at han ikke liker at det er slik.

På helt generelt grunnlag kan jeg bare si at enhver kan føle på irritasjon i eget hjem hvis en voksen person som ikke bidrar økonomisk eller praktisk allikevel skulle ta plass, benytte seg av alle "goder" man selv sørger for og på toppen av det hele skulle behandle hjemmet som et hotellrom og komme og gå til alle døgnets tider.

- Men det er - som allerede sagt - en generell betraktning , fordi jeg får ikke noe grep om hva problemstillingen egentlig er for deg og din samboer i deres felles hjem.

Uansett så vil det ikke komme til noen forandring eller løsning før dere to tar fatt i det egentlige problemet og finner en felles plattform og forståelse så dere kan løse problemet i fellesskap.

1

Noreger

Samboeren føler seg vel tråkka på og indirekte dratt inn i dette.

Hvis han "truer" med å flytte ut er det nå bare en gang slik at han er fri til å gjøre det da. Men om han fortsetter å godta en situasjon han klager over er det jo bare bløff ifra hans side, hvilket gjør forholdet imellom dere to verre.

Ikke enkelt.

1

RoyalGard

Jeg hadde gitt den samboeren fingeren og sagt, hade bra.. Hadde aldri orka å leve med slike personer, og livet blir vel ikke bedre om du blir!

Finn deg en normal fyr.

1

Gubbenilia

Er denne myndige sønnen voksen, eller er han bare myndig og fortsatt skoleelev? Hvorfor bo 50% hos hver av foreldrene når man er voksen? Jeg ville ikke bodd sammen med en dame hvis hun hadde sin voksne sønn eller datter boende hjemme "med oss", jeg har ikke ønske om å være forsørger for andres unger. I hvert fall hvis det ikke var en årsak til at sønnen/datteren måtte bo delvis hjemme. Så hvorfor gikk han inn på denne spesielle ordningen? Har denne sønnen slått seg til hjemme for godt? Er mor og "stefar" hushjelp og lommebok for en voksen sønn/stesønn?

Kast ut begge to og klar deg alene.

1

Gubbenilia

Din voksne sønn bodde 50% hos deg (og din samboer) og 50% hos sin far. Samboeren din har flyttet sammen med dere, og var vel klar over at din sønn bodde delvis hjemme. Jeg forstår ikke problemet helt. Din samboer oppgir vel en grunn til å ville flytte, og jeg antar at det har med din sønn å gjøre. En voksen sønn har selvsagt PC hvis han ønsker det, også hjemme hos mor. Her er det noe du ikke forteller, tror jeg. Hvis ikke, bli kvitt samboeren og be din sønn holde seg hos sin far.

1

Lignende temaer

Bilde

Psykologi

Psykologi

Bilde

Seksualitet

Seksualitet

Bilde

Graviditet

Graviditet

Bilde

Jul og høytid

Jul og høytid

Bilde

Trening og Kosthold

Trening og Kosthold

Laster...