Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Er hun gjerrig?

Jeg dater med en dame i 40 årene (samme alder) nå i ca 6 mnd. Fra begynnelsen kunne jeg så en del atferd som viste at hun er veldig nøysom med pengene sine og jeg mistenker at hun er gjerrig. Frem til nå var det greit og jeg brydde meg ikke mye om det, men ser stadig nye ting som plager meg. Er litt usikker om jeg tar feil. Vil gjerne høre deres synspunkter. Jeg må komme med noen eksempler, selv om hvert enkelt eksempel er bagatell i seg selv.

For meg er det en selvfølge å ta regningen i første date/-ene. Det har jeg gjort og hvis vi skulle møtes ute på tur/biltur, kjørte jeg min bil i flere timer og hadde alltid noe godt med, blant annet, øl, nøtter eller noe å tygge på, men husker ikke hun hadde bidratt med noe. Av og til hadde hun med noe frukt til seg selv som hun spiste mens jeg kjørte.

Etter tredje date, begynte vi å møtes hos meg hver helg(fre-søn). Jeg likte henne fra begynnelsen så jeg lagde de beste middagene jeg kunne lage. Selv om hun drikker lite, men alltid serverte noe drikke. Det var jo helg. Husker at den første gangen hun kom på besøk, hadde hun med en sjokoladeplate. En annen gang kom hun med en del av kaken hun hadde laget hjemme. Dagen etter da hun skulle dro, spør hun om jeg vil ha rester av kaken(det var lite igjen) eller hun tar den med seg.

En annen gan hun kom tilbake fra butikken og sier at hun har kjøpt seg sjokolade. Hun spiste en del og dagen etter da hun skulle dro, spurte hun om jeg vil ha den eller tar hun den hjem. Selvfølgelig svarte jeg «nei, ta den med deg». En gang etter middagen, spør hun om vi ikke har dessert. Nei, dessverre, jeg har ikke tenkt på det.

Da vi var på hyttetur, hadde vi glemt å kjøpe dopapir. Heldigvis var noen ruller der. Ved avreise, ville jeg legge igjen det vi hadde kjøpt, men ble ikke brukt. Hun sa at jeg kan ta dem elles hun tar det. Jeg sa vi ikke vil bli rike av et par dopapir, men kanskje noen andre som oss kommer til å ha behov for det. Hun sa ikke noe, men hadde allikevel tatt med noen ruller som hun la dem igjen hos meg. Syns dette var pga av min kommentar.

Siste gang hun var hos meg hadde hun en pakke godt. Hørte ikke noe om det var til oss/meg. Hun åpna den etter at den lå på boret en dag og vi smakte på den. Da hun skulle dro spurte hun om hun kan ta den med om jeg ikke vil ha den. Samme med bananer også (hun vet at jeg ikke er veldig gæren etter banan). Hun tok dem med seg.

Nå i helgen var jeg på besøk hos henne i tre netter. Hun bor 1.5 time bort fra meg. Da jeg skulle dro til henne(kl.15), pratet vi og hun viste at jeg ikke har spist og hun skulle lage noe enkel pga mangel på tid. Jeg hadde selvfølgelig med meg en bukett roser og vin. Da jeg kom frem, hadde hun allerede spist middag, eventuelt rester hun snakket om. Etter et par timer mens jeg holdt på med å dø av sult, spør hun meg om jeg vil ha noe. Jaaa sa jeg. Jeg fikk kokt egg.

Det skjer av og til at hun kommer og ligger i sofaen der jeg sitter, og spiser noe(frukt for eks) uten å tilby. Syns ikke hun er noe spesielt gjestfri.

Jeg hjalp henne med å klippe klør til hennes ny kjøpte valp. Hun hadde lyst å gjøre det meste for å lære det. Da hun ville roe ned hunden som skrek, sa hun til hunden at «rolig, vi må klare det selv ellers må vi invitere ham hitt hver helg og det ble dyrt». Hun sa kanskje det uten å tenke på, men det var både overraskende og tungt å høre.

Jeg har blitt forvirret. Vet egentlig ikke hvordan jeg kan ta det opp med henne og om jeg må slutte dette her før det blir et seriøst forhold.

Setter pris på hver enkel kommentar, kritikk eller råd.

Takk på forhånd.

1
4 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Garindan

Dama er ihvertfall nøysom og ligger nok ikke akkurat i faresonen for å havne i "luksusfella". Dyr i drift er hun vel heller ikke, så helt gale er det jo ikke. Men det koster jo å ha hund da, så hvis hun er så jævlig gjerrig så passer det dårlig å ha hund, så det var litt rart. Så lenge det ikke kommer med at hun skal ha deg til å kjøpe ting til henne hele tiden (og utnytte deg) så er det jo ikke direkte galt.

1

joplina

Men det koster jo å ha hund da, så hvis hun er så jævlig gjerrig så passer det dårlig å ha hund, så det var litt rart.

Det har du rett i. Blandingsvalper på Finn.no ligger jo ofte på 10-20 000 kroner.

Billigst ser store husky-blandinger ut å være (rundt 7000) - men store hunder spise naturlig nok mer enn små - så på sikt blir de jo langt dyrere å "holde i kosten" i 10-14 år.

I tillegg kommer veterinærbesøk, vaksiner (årlig) og evt flått-medisin årlig (svindyr) og nødvendig utstyr og bur (sikring i bil, er påbudt..og selv om ikke hun har bil så kan det jo hende at hun og hunden skal sitte på med noen, så det må hun ha).

- Så hvis hun ikke har fått en hund i gave eller til skikkelig spottpris - så fremstår det som hun har litt "penger til overs" - og da ser jeg ingen grunn til en slik gjerrighet at man ikke engang har middag å by en gjest som kommer på besøk en fredags em for å tilbringe helgen der. Ufint helt enkelt.

1

Garindan

Det har du rett i. Blandingsvalper på Finn.no ligger jo ofte på 10-20 000 kroner.

Det var ikke først og fremst det jeg tenkte på, men det er jo også et poeng. Det jeg mente er at det også koster å ha husdyr "i drift" i form av mat og annet, som du også var inne på med vaksine og lignende.

1

joplina

Er hun gjerrig?

Ikke godt å si om hun er gjerrig eller har veldig dårlig råd, da du ikke skriver noe om hennes økonomi/jobb eller hvordan hun bor og lever ellers.

Er hun en dame med en ok stilling, et fancy hjem og som bruker dyre merkeklær så ville jeg nok slå fast at hun er gjerrig og liker at andre betaler eller ordner "det lille ekstra" for seg. At hun ikke syns at det er hennes ansvar å gjøre.

Men har hun ingen ok eller godt betalt jobb, lever enkelt i alle henseender så kan det kort og godt være at hun har dårlig råd og må snu på skillingen , men ikke føler seg komfortabel å snakke om det. At hun derfor "spiller litt dum" vedrørende at hun er så påholden og lite raus.

En tredje ting kan jo være at hun er i overkant sparsommelig - har solid økonomi men spinker og sparer og har gjort det til en livsstil - og at hun seriøst ikke skjønner at hun fremstår som gjerrig når hun gjør det.

Du beskriver dine eksempler som "bagateller i seg selv" - men de er faktisk ikke det. Hvordan mennesker er ser man aller best i "de små ting" og hvilke følelser de fremkaller. Når man er i en situasjon at man skal lære andre å kjenne så bestreber de fleste seg på å være imøtekommende, inkluderende, hjelpsomme og omtenksomme.

Tar man med seg frukt eller snacks eller kjøper noe godt for en utfart/reise, så tar man med nok til begge. Kommer man på besøk så har man med noe eller man deltar på innkjøp - f.eks du ordner middagen og hun kjøper noe godt og drikke og ordner dessert. Har man kjøpt noe som ikke har blitt brukt/spist/drukket opp så lar man det stå - så fremt den man besøker ikke insisterer på at man tar det med seg.

- Man spør gjerne den andre om hva de liker/ikke liker i en fase av et bekjentskap der man ikke allerede vet det - og venter man dem på besøk eller skal dra på besøk så kjøper man gjerne inn noe slikt for å ha å by på. Og aldri, aldri, aldri inviterer man noen på besøk uten å ha mat å by dem på når de kommer.

Jeg skjønner faktisk meget godt hva du reagerer på. Hun fremstår som gjerrig og det er ikke noe fordelaktig å gjøre.

Spørsmålet er jo hvorfor hun fremstår slik. Jeg ville nok mene det var formidlende hvis det var slik at hun hadde meget dårlig råd/svak økonomi og måtte snu på skillingen, men ikke hadde sagt noe om det... Ellers ikke.

Gjerrige mennesker eller de som er overdrevent sparsommelige som mener seg berettiget til at andre betaler for dem eller at andre yter det lille ekstra mens de selve aldri "gir ved dørene" eller yter noe ekstra - er ikke trivelige mennesker å dele hverdag eller fritid med. Slik adferd er alltid et voksende irritasjonsmoment og på sikt vil man føle seg utnyttet - selv om hvert enkelt tilfelle hadde vært rene bagateller hvis de bare skjedde en sjelden gang. Når det skjer hver gang man møtes så bør man være på vakt.

- Mennesker (fysisk/psykisk ok og ikke utsatt for skjellsettende traume)forandrer seg meget sjelden i stor eller omveltende grad. Mennesker kan gjøre en del tilpasninger når de skjønner at det kommer dem til gode å gjøre det - men det forandrer aldri lynne eller personlighet nevneverdig - så stort sett vil voksne mennesker fortsette å være slik de er.

Kan være verdt å ha i tankene

Lykke til :)

1

Lignende temaer

Bilde

Psykologi

Psykologi

Bilde

Seksualitet

Seksualitet

Bilde

Graviditet

Graviditet

Bilde

Jul og høytid

Jul og høytid

Bilde

Trening og Kosthold

Trening og Kosthold

Laster...