Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Hvordan komme over utroskap?

Jeg var utro mot dama for noen uker siden. Har aldri gjort noe slikt før, og føler meg som verdens største idiot. Utrolig nok er dama villig til å gi meg en ny sjangse. Vi skal ta det rolig og forsøke å jobbe oss gjennom det. Det er altså ikke viljen det står på, problemet er om hun i det hele tatt klarer å være sammen med meg når hun vet hva jeg har gjort. Vi er begge villige til å bruke mye tid på dette, men jeg er likevel redd for at viten om at jeg har vært utro skal plage henne så mye at hun rett å slett ikke orker å være sammen med meg. Hun tror ikke at jeg kommer til å være utro igjen, og hun vet også at hun er den eneste jeg vil ha, men hvordan skal vi gå frem for at hun skal få den gode følelsen tilbake? Det er bare en uke siden jeg fortalte henne at jeg har vært utro, og jeg forventer på ingen måte at hun skal komme over det på en uke. Tiden er vel vår beste venn i en slik situasjon. Det jeg spør om er vel: Hvordan skal vi bruke tiden vi har sammen, for at vi skal komme oss gjennom dette? Jeg vil ikke glemme det som har skjedd, men vi ønsker begge å legge det bak oss og komme oss videre.

Alle seriøse svar mottas med takk.

1
45 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Godhjerta

For det første er det viktig at dere husker kvifor dere blei forelska i kvarandre i det store og heile. Det er alltid viktig. For det hender tross alt ofte at det du falt pladask for hos ein person er det som irriterer deg gul og grønn ett år etter... Har nett berga (iallefall for ei stund til) eit 15 årig samboerskap berre med å seie at dei måtte huske kvifor dei vart forelska i kvarandre då dei møttast. Akkurat no er dei som nyforelska igjen! :)

For det andre er det viktig at dere prater, og fortel kvarandre hvilke egenskaper dere setter pris på hos hverandre. Kommunikasjon er hovedårsaken til samlivsbrudd. Men ikkje mas eller unnskyld deg ut i eningen; det er unødvendig at ho heile tida skal bli påmint om utroskapen din!! Det gjer nok berre vondt verre. For kanskje ho verkeleg klarer å komme "lett" over det!! Sei til henne at det er ho som får kome til deg dersom ho vil prate om det, at du ikkje vil plage henne. Men vær ærlig når ho spør om noko.

At ho kan kaste i fjeset på deg nokre ganger din utroskap opp gjennom tidene, åja, men sånn er vi menneska berre -når vi ikkje finn på noko meir intelligent å seie og vi forlanger sympati...

1

atommyc

Jeg synes det er stort av deg å selv legge kortene på bordet. Selv om det egentlig burde være en selvfølge, så kan jeg godt forstå at det kan være skikkelig vanskelig.

Vi mennesker er forskjellig, og har individuelle reaksjoner og reaksjonsmønstre. For min del har jeg det slik at det jeg vet at jeg ikke vet, eter meg opp innvendig. Det inkluderer også mistanker. Mine mistanker er alltid begrunnede, ellers definerer jeg det ikke som mistanke. Altså, en ekkel følelse er ingen mistanke, selv om en mistanke er en ekkel følelse.

Hadde jeg opplevd det samme som dama di opplevde, ville den eneste utveien for meg være at madammen la alle kortene på bordet, ubetinget og uten noen hemmeligheter. Kun slik kunne jeg følt meg trygg på at jeg for ettertiden kunne ha den nødvendige tilliten for å opprettholde et forhold. Til tross for dette er det ingen garanti for at jeg kunne leve med det, men det hadde gjort ting atskillig enklere enn å bære på den ekle følelsen av å bli både bedratt og holdt for narr.

All respekt for tilståelsen. Historien din sier ingenting om hvordan det går i dag, innlegget ditt er gammelt nå..

1

ElMacoGrande

Den største feilen du gjorde, var å fortelle henne at du var utro.

1

Villalad

Huff, det skal være en selvfølge da... jeg hadde ihvertfall ikke klart å være så kald at jeg hadde latt dama leve i beste tro i ett forhold som er falsk. Er du en mann så kan du innse at du har driti deg ut og ta konsekvensene av det. Selv om det sårer dypt så fortjener hun å vite det hvis hun betyr noe for deg.

1

ElMacoGrande

Villalad skrev: jeg hadde ihvertfall ikke klart å være så kald at jeg hadde latt dama leve i beste tro i ett forhold som er falsk.

...men du klarte å være utro! Typisk gutter, jeg har aldri møtt en gutt/mann som ikke lar seg lure. Så fort det er muligheter for litt pels på knaggen, så sitter dere i saksa!

1

Nell

Villalad skrev: Huff, det skal være en selvfølge da... jeg hadde ihvertfall ikke klart å være så kald at jeg hadde latt dama leve i beste tro i ett forhold som er falsk. Er du en mann så kan du innse at du har driti deg ut og ta konsekvensene av det. Selv om det sårer dypt så fortjener hun å vite det hvis hun betyr noe for deg.

------------

Det er jeg ikke enig i - mange tilstår å ha vært utro fordi de ønsker tilgivelse, og derfor påfører den andre parten flere lidelser enn vedkommende fortjener. Er man utro får man bare leve med sin dårlige samvittighet og ikke plage kjæresten sin. Det er en selv som har gjort noe dumt, så hvorfor skal den uskyldige part måtte ta konsekvensene?

Da mener jeg selvsagt når man har vært utro som en engangsforeteelse.

1

Musiker22

Du må være forberedt på å få det slengt i trynet når kokepunktet nås til tider. _______________________________________________ -Kunnskap er makt, men en hvit løgn gjør samme nytten-

1

Godhjerta

Utroskap er alltid vondt, anten ein er svikaren eller blitt sviken. No er eg av den formeininga at det går ikkje ann å gå gjennom eit liv utan å være utro ein eller annan gong, vi er altfor egoistiske til det... Dessverre...

Korleis hjelpe ho med å kome over det? Det kjem jo alt ann på kva type menneske ho er. For det første så er det det med tida som du nevner. Men ho er ikkje ferdig med det på 14 dager!!!!!! Eg hadde hata om du plutselig skulle begynne å gå rundt me hunde-auge og plutselig stå på pletten med å hjelpe meg med alt eg måtte gjere aleine tidlegare. Og klart at du får utroskaps-kommentarer slengt i trynet, mange ganger også. Kanskje ho etterkvart blir meir nyskjerrig, og kjem med meir inngåande spørsmål ang affæra. Svar henne ærlig, for ho treng klare svar for å jobbe det ut av tankane. Og la henne alltid vite kvar du er, utan at du blir manisk med det. Og skulle du treffe på "den andre" nokon stad, så fortell dama di det. For enn om ho skal få høyre fra andre (som kanskje ikkje veit om utroskapen) at "såg typen din og zzz idag prate her ein dag, visste ikkje at dei kjente kvarandre..." Det er eit slag i trynet, det!

Det går ann å kome over utruskap. Garantert.

1

Lignende temaer

Bilde

Psykologi

Psykologi

Bilde

Seksualitet

Seksualitet

Bilde

Graviditet

Graviditet

Bilde

Jul og høytid

Jul og høytid

Bilde

Trening og Kosthold

Trening og Kosthold

Laster...