Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Giftering - hvilken hånd?

Er det noen som vet det? Hvilken hånd man har gifteringen på?

Har sett at folk har den enten på venstre eller høyre hånd. Noen har sagt at protestanter har på høyre hånd, mens katolikker har på venstre. Stemmer dette?

Hvilken hånd har du gifteringen på?

1
22 kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

Pepita

Gifteringen er på høyre hånd her i Norge, men ellers i verden bruker de den på venstre.Hadde vært litt interesant å vist hvorfor vi i nord skal gjøre ting så mye anderledes enn alle andre ?

1

anneapple

"In most Western cultures, the wedding ring is worn on the left hand. In some countries, however (such as Germany, Norway, and Chile), it is worn on the right hand. Orthodox Christians, East Europeans and Jews also wear the wedding band on the right hand traditionally."

Wikipedia.org

1

anneapple

"Why in the Orthodox tradition do we wear the wedding ring on the right hand?

It has always been the tradition of the Church to place the wedding ring on the right hand of the couple based on biblical references. This is seen very clearly in one of the prayers in the Betrothal Service, but we don’t hear it in the Antiochian Archdiocese because of the abbreviated service that we use.

The practice of wearing rings on the left hand is rooted in superstition that says that there is a vein that goes from the left hand directly to the heart."

Antiochian.org

1

Pepita

takk for svar anneapple :)

1

saskia

De katolske i min familie sier de har gifteringen på venste hånd fordi den er nærmest hjertet.

1

Ginger1

saskia skrev: De katolske i min familie sier de har gifteringen på venste hånd fordi den er nærmest hjertet."

Og de katolske i min har den på høyre...

1

Selma78

Har lest et eller annet sted at det fra venstre ringfinger til hjertet går en blodåre som kalles "vena amoris", kjærlighets venen, og at det derfor ble en skikk å ha gifteringen på venstrehånden. Hvorfor vi nordmenn har den på høyre var et eller annet med at vikingene ville skille seg ut fra andre folk, blant annet svenskene... Hadde jeg bare husket hvor jeg leste alt jeg husker, så hadde jeg kanskje ikke vært så dum..hehe :)

Mvh Selma

1

Thyra

I norge er det vel vanlig å ha den på høyre hånd. Har sett enker\enkemenn bære begges ringer på venstre hånd. I USA og Sverige bruker de å ha ringen på venstre hånd. Andre land vet jeg ikke. Tror ikke det er alle land som har tradisjon for å bruke giftering i det hele tatt. Noe som sikkert er like greit, siden det er mange som har misstet fingeren pga bruk av ring..........

1

Razor616

Jeg har hørt at protestanter som regel bruker høyre, og katolikker og andre venstre... at flyttingen av gifteringen var en protest mot et eller annet.

Jeg har min på høyre forresten...

1

Nebraska

Jeg har hørt at det nesten kun er i Norge at vi har ringen på høyre hånd.

1

LilleTroll

I Norge er det mest vanlig å ha gifteringen på høyre hånd.

Har ikke hørt at religion har noe med hvilken hånd man har ringen på, men dette kan være en like god forklaring som noen annen...:-)

1

Lignende temaer

Bilde

Psykologi

Psykologi

Bilde

Seksualitet

Seksualitet

Bilde

Graviditet

Graviditet

Bilde

Jul og høytid

Jul og høytid

Bilde

Trening og Kosthold

Trening og Kosthold

Laster...