Samliv og kjærlighetsrelasjoner

Mylian

Fikk erstatning etter forhold med eldre mann

En barndomsvenninne av meg innledet som fjortenåring et forhold til en mann på tjuefire. Foreldrene visste om det, og lot henne flytte sammen med ham etter en tid. Da det etter noen år ble slutt, anmeldte hun ham for overgrep og enden på visa ble at hun ble tilkjent erstatning på femtitusen kroner.

Rett eller galt?

1
78 svar

Det var ikke store summen.... 200000 hadde hjulpet. Men personlig mener jeg dem kunne kuttet av pikken på den pedofile mannen.

1

For hans del: Rett: han gjorde noe ulovlig, om sex var inne i bildet. Galt: han burde ikke gjort noe ulovlig, om sex var inne i bildet. (Moralsk sett synes jeg det er forkastelig av fyren uansett...)

For hennes del: Rett: om det faktisk _var_ overgrep, så er det helt rett. Galt: om det var en form for hevnhjerrighet, eller noe sånt, så har hun gjort noe patetisk og barnslig.

1
Breiskael Det var ikke store summen.... 200000 hadde hjulpet. Men personlig mener jeg dem kunne kuttet av pikken på den pedofile mannen.

Breiskael skrev: Men personlig mener jeg dem kunne kuttet av pikken på den pedofile mannen.

Denne jenta var antagelig ferdig med puperteten, mens en pedofil vil ha et barn _før_ det kommer i puberteten. Bare for å holde orden i begrepene her.

Bra at man får erstatning for sånt. En mann på 24 har ikke noe å gjøre med en 14-åring...! I dette tilfellet burde de kanskje ha anmeldt foreldrene også, dersom de virkelig godkjente dette sjuke opplegget.

1

Den syns jeg ærlig talt er galt. Syns foreldrene har ansvar i denne saken, man lar da vel ikke sin datter på 14 fly rundt med voksne menn, og attpåtil lar henne flytte sammen med mannen?

1

En mann på 24 burde visst bedre enn å ha et seksuelt forhold til en 14-åring, men slik du beskriver dette tilfellet her synes jeg ikke jenta burde hatt noen erstatning. Det høres ikke ut som om hun har lidd noen overlast som skulle tilsi erstatning. Det høres ut som om hun anmeldte han fordi forholdet tok slutt, og ikke fordi han hadde hatt sex med henne mens hun var mindreårig. Greit nok dersom han hadde fått en bot, men ikke erstatning......

1
Breiskael Man er pedofil så lenge man er over 18 og har sex med en mindreårig.

Breiskael skrev: Man er pedofil så lenge man er over 18 og har sex med en mindreårig.

---- Seksuell lavalder er et juridisk begrep. I Norge er den 16, i Sverige er den 15, og i Danmark er den 14. I andre land igjen er den 18. En pedofil er pedofil uansett hvilke lover og hvilken seksuell lavalder som gjelder i landet. Pedofile tenner på prepubertale barn. I de aller fleste tilfellene kommer puberteten flere år før man når den seksuelle lavalderen. Dette betyr ikke at jeg forsvarer at voksne skal ha sex med mindreårige. Jeg synes den seksuelle lavalderen bør respekteres, spesielt i de tilfellene hvor den ene parten er betydelig eldre eller mer moden. Men det er ikke all sex med mindreårige som kan betegnes som pedofili, selv om det er aldri så ulovlig.

1
Thyra En mann på 24 burde visst bedre enn å ha et seksuelt forhold til en 14-åring, men slik du beskriver dette tilfellet her synes jeg ikke jenta burde hatt noen erstatning. Det høres i...

Thyra skrev: Det høres ikke ut som om hun har lidd noen overlast som skulle tilsi erstatning.

Hvordan vet du det? Tror du at norske domstoler bare gir ut erstatning sånn helt uten videre uten noen gode grunner? Det tror ikke jeg. Jeg tror det er _svært_ vanskelig å få til noe sånt uten at man har en svært god sak.

1
Fatale Thyra skrev: Det høres ikke ut som om hun har lidd noen overlast som skulle tilsi erstatning. Hvordan vet du det? Tror du at norske domstoler bare gir ut erstatning sånn helt uten...

Man trenger ikke å ha lidd noen overlast eller å ha fått problemer i ettertid for å få erstatning i slike saker. Sex med mindreårige er ulovlig, enten de har tatt skade av det eller ikke. Derfor vil den mindreårige kunne få erstatning dersom den andre parten blir dømt.

1
Thyra Man trenger ikke å ha lidd noen overlast eller å ha fått problemer i ettertid for å få erstatning i slike saker. Sex med mindreårige er ulovlig, enten de har tatt skade av det elle...

Kjenner dere igjen dere selv i denne saken eller? Hva slags intresse skulle en voksen mann på 24 år ha for et barn på 14? Har dem samme intresse? Kan noen forklare meg det? Hva får en mann på 24 til og forelske seg i et barn, eller bare ha sex...?

1
Breiskael Kjenner dere igjen dere selv i denne saken eller? Hva slags intresse skulle en voksen mann på 24 år ha for et barn på 14? Har dem samme intresse? Kan noen forklare meg det? Hva får...

Noen 14-åringer er veldig modne, noen 24-åringer er veldig umodne. Der jeg kommer fra er det vanlig at ungdommene begynner å gå på bygdefest når de er konfirmert. Da er det ganske vanlig at de 14-15 år gamle jentene blir sammen med gutter som er noen år eldre. I noen tilfeller godt over 20 år. Jeg sier ikke at det er greit, men i de tilfellene det dreier seg om kjæresteforhold, og gutten behandler jenta bra (bortsett fra at det selvsagt ikke er bra at han har sex med henne som mindreårig) tror jeg ikke at de fleste opplever det som noen traumatisk opplevelse som ødelegger livet deres. For jentene er det ofte litt status å være sammen med en som kjører bil, og som er litt eldre. I 14-15-årsalderen er guttene i klassen ofte ganske umodne i forhold til jentene. Men hvorfor gutter på over 20 velger å være sammen med helt unge jenter vet jeg ikke. Husker det var en som mente det måtte være fordi de ville være sammen med jenter som ikke hadde noen seksuell erfaring, og derfor ikke skjønte hvor dårlige elskere de egentlig var.........;-) Men det er tross alt (om ikke så mange) eksempler på forhold som har oppstått mellom mindreårige jenter og noen år eldre gutter\menn som har vart livet ut. Selv om det ikke er ideellt, kan følelser av og til oppstå også der det ikke "passer" så godt. Men hvis gutten virkelig elsker henne, kan han jo vente med å ha sex med henne til hun har passert den seksuelle lavalder.

1
Thyra Noen 14-åringer er veldig modne, noen 24-åringer er veldig umodne. Der jeg kommer fra er det vanlig at ungdommene begynner å gå på bygdefest når de er konfirmert. Da er det ganske...

Beklager, jeg skjønner det fortsatt ikke. At en 18 åring blir sammen med ei på 15, ja det er forstålig. Men at en 20+ åring blir sammen med ei/en på 14-, den er jeg ikke med på.

At noen 24 åringer er veldig umodne, det spiller ingen rolle. Finnes mannfolk i alle aldre som er tilbakestående, en 40 åring som har hjerne som en 13 åring. Men det er vel ikke greit at han er i et forhold med ei jente på 13 år for det? Jeg mener ikke at umodenhet er det samme som tilbakestående, men det kan nesten sammenlignes hvis man tenker på en umoden 24 åring, og en tilbakestående 40 åring.

Denne forklaringen ble noe merkelig, men hvis du legger godviljen til, skjønner du hva jeg mener.

1
Vanaheim Pedofil!!!

Teller ikke når vi har vært sammen i 4 år etter at hun ble 16, dessuten var det 2 mnd før bursdagen hennes vi hadde sex første gangen. Så da annuleres det!

1
Breiskael Man er pedofil så lenge man er over 18 og har sex med en mindreårig.

Breiskael skrev: Man er pedofil så lenge man er over 18 og har sex med en mindreårig. ----- Det stemmer vel ikke. Men man er seksualovergriper derom man er over 16 og harsex med noen under 16. Er noen unntak og formildende omstendigheter (X=16, Y=14 1/2; X=17, Y=15). Men dette kan vel ikke sies å gjelde her.

Over til noe annet: Hvilke brødhuer er foreldrene, da?!? Hadde jeg som fjortis kommet hjem med en på godt over tjue, hadde nok faren min tatt en "gutteprat" med han (som nok inneholdt bl. a. trusler om knuste bilvinduer), og jeg hadde nok ikke sett den fyren noe mer.

1
Thyra Du kunne jo ikke vite hvor lenge forholdet ville vare da du hadde sex med henne for første gang. Selv om du ikke PLANLA å droppe henne med en gang, kunne det jo blitt slutt ganske...

Thyra skrev: Du kunne jo ikke vite hvor lenge forholdet ville vare da du hadde sex med henne for første gang.Selv om du ikke PLANLA å droppe henne med en gang, kunne det jo blitt slutt ganske fort likevel. Hun kunne jo ha droppet deg også. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vi hadde jo ikke sex samme dagen vi møttes, vi ventet lenge til vi visste at vi hadde noe spesielt på gang :p

1
niomi Breiskael skrev: Man er pedofil så lenge man er over 18 og har sex med en mindreårig. ----- Det stemmer vel ikke. Men man er seksualovergriper derom man er over 16 og harsex med no...

niomi skrev: Over til noe annet: Hvilke brødhuer er foreldrene, da?!? Hadde jeg som fjortis kommet hjem med en på godt over tjue, hadde nok faren min tatt en "gutteprat" med han (som nok inneholdt bl. a. trusler om knuste bilvinduer), og jeg hadde nok ikke sett den fyren noe mer.

- Hva slags far er det du har da? Trusler om knuste kneskåler er det mildeste man kan komme med i denne situasjonen.

1
Breiskael Thyra skrev: Du kunne jo ikke vite hvor lenge forholdet ville vare da du hadde sex med henne for første gang.Selv om du ikke PLANLA å droppe henne med en gang, kunne det jo blitt s...

Breiskael skrev: Thyra skrev: Du kunne jo ikke vite hvor lenge forholdet ville vare da du hadde sex med henne for første gang.Selv om du ikke PLANLA å droppe henne med en gang, kunne det jo blitt slutt ganske fort likevel. Hun kunne jo ha droppet deg også. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vi hadde jo ikke sex samme dagen vi møttes, vi ventet lenge til vi visste at vi hadde noe spesielt på gang :p

----- selv om dere ventet en stund og visste at dere hadde noe spesielt på gang, kunne dere jo ikke se inn i fremtiden. Det er mange som er overbevist om at de har funnet den store kjærligheten, og så like etterpå er det slutt..... Poenget er at man kan ikke vurdere om et seksuelt forhold er et overgrep eller ikke ut i fra hvor lenge forholdet varer etter at man hadde sex for første gang. Det er omstendighetene rundt det første samleiet som avgjør om det er overgrep eller utnyttelse, ikke det som skjer uker, måneder eller år etterpå.......

1

Lignende innlegg

Psykologi Script Siste svar

Anger

Vigdis Hjorth skriver i siste Morgebladet "Min erfaring tilsier at om man en sjelden gang angrer på en handling, er det fordi den har fått negative følger for en selv, ikke for at den har påført andre...
1
1 svar
Psykologi Script Publisert

Sinne

Jeg har tidligere påpekt hvordan ydmykelser fremkaller sinne. hos strandberg og mange av oss, dersom andre stetter oss i en ydmykende situadsjon. Og hva med sjalusi? Hva er det annet enn tanken på utr...
1
0 svar
Seksualitet oeao Publisert

Økt seksualitet

Moreller, jordbær og agurker øker seksualiteten. Det finnes mange produkter for dette men jeg tror disse er bedre. Ser man på fasongen er de som et penis hode, jordbær og resten av formen. For kvinner...
1
0 svar
Psykologi Slettet-7EYA3G Publisert

Hvordan takle Angst? Psykologens Verktøy

Hvis du sliter med stress og angst, så vil denne samtalen hjelpe: https://youtu.be/5HT3vsg3PVI Psykologen Ida er spesialist på Angst, og forklarer på en god måte både hva det er og hvordan du blir kvi...
1
0 svar
Laster...