Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Fikk erstatning etter forhold med eldre mann

En barndomsvenninne av meg innledet som fjortenåring et forhold til en mann på tjuefire. Foreldrene visste om det, og lot henne flytte sammen med ham etter en tid. Da det etter noen år ble slutt, anmeldte hun ham for overgrep og enden på visa ble at hun ble tilkjent erstatning på femtitusen kroner.

Rett eller galt?

1
78 kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

Riggs

Bryter man loven, så bryter man loven. Helt riktig å dømme mannen, og det var vel en rimelig mild dom. Er ikke lov å forgripe seg på barn, selv om foreldrene ikke stopper det, aksepterer det, eller ikke,...

Idiotisk og av foreldrene, men det er vel ikke mye å gjøre med det nå? Hvis man hadde grunn til å tro at foreldrene visste om overgrepene, så kan dem vel straffes for det, men regner med at myndighetene ikke har mye å komme med mht det?

1

Eroticah

Galt.

Her er det foreldrene som burde blitt anmeldt! Jenta var jo ikke myndig, og i tillegg under den sexuelle lavalder.

1

Fatale

Galt. Det er først og fremst gutten som har brutt loven.

1

Eroticah

Fatale skrev: Galt. Det er først og fremst gutten som har brutt loven. --------------

Jeg sier ikke at gutten ikke har skyld. Men jeg synes virkelig det er rart at foreldrene godtar dette. Da er det dårlig gjort å anmelde gutten synes jeg. På samme måte som jenter anmelder gutter for voldtekt fordi de "egentlig ikke ville" når de i utgangspunktet ble med på det frivillig.

1

beckham2

PoseFant: Så du mener at jeg, siden jeg var 19 år og ble sammen en 15 åring burde straffes, når hun faktisk løy på alderen og jeg trodde hun var lovlig? Er ikke det litt drøyt synes du?

Synes at folk burde få innlede et forhold til hvem de vil, men 14 og 24 var kanskje litt stor forskjell:)

1

Ceres

Dette er helt sykt.At en gutt på 24 år er sammen med et barn på 14 hører ikke hjemme noe sted. Han burde få straff for dette.

Jenta som er 14 år burde ikke belønnes for å ha hatt sex med en som er 10 år eldre. Det blir helt sprøtt. Å gi denne gjenta erstatning er det samme som å oppfordre unge jenter til å ha sex med eldre gutter. Hvis dette var et overgrep og hun ble utnyttet fysisk eller psykisk av 24-åringen er jo saken helt annerledes, men for meg høres dette mer ut som en 14 åring som er sammen med en ganske umoden 24 åring fordi det er stor stas å ha en eldre kjæreste.

1

Godhjerta

Eg syns foreldra også burde blitt straffa, ein let jo ikkje borna sine flytte heimanfrå og bli sambuar i ein alder av 14 år, etter mi meining!!

Å kome med unnskuldninger som "ho laga så mykje ufred heime..." er rett og slett ikkje godt nok!! Eg har ein kollega som no har gitt løyve til si 16årige datter til å flytte saman med sin 20årige kjæraste av den grunnen... (Dei møttast i september...) Det er alt for dumt, sjølv kor kjekk guten er og kor forelska dei er i kvarandre.

(Sikkert mange som er glad for at eg ikkje har unger... :))

1

Fatale

Godhjerta skrev: Eg har ein kollega som no har gitt løyve til si 16årige datter til å flytte saman med sin 20årige kjæraste av den grunnen..

Dette høres jo helt vilt ut. Hun kan vel ikke engang forsørge seg selv, så dette blir jo et litt rart samboerforhold...? Skal 20-åringen fø på henne til hun er ferdig på skolen?

1

Godhjerta

begge har noe småjobber (pga manglende skulegang) gjennom aetat. Tenker nok foreldra må bidra en del...

1

Thyra

Er det snakk om to ungdommer som må bo borte for å gå på skole, og deler hybel?

1

Godhjerta

nope... Bur i same bygda som foreldra...

Hadde d vært for å spare hybelpenger hadde eg jo vært en del meir forståelsesfull... Er jo sunnmøring!! :))

1

Lignende temaer

Bilde

Psykologi

Psykologi

Bilde

Seksualitet

Seksualitet

Bilde

Graviditet

Graviditet

Bilde

Jul og høytid

Jul og høytid

Bilde

Trening og Kosthold

Trening og Kosthold

Laster...