Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Fikk erstatning etter forhold med eldre mann

En barndomsvenninne av meg innledet som fjortenåring et forhold til en mann på tjuefire. Foreldrene visste om det, og lot henne flytte sammen med ham etter en tid. Da det etter noen år ble slutt, anmeldte hun ham for overgrep og enden på visa ble at hun ble tilkjent erstatning på femtitusen kroner.

Rett eller galt?

1
78 svar

Eroticah

Fatale skrev:

Det er vel ikke snakk om hva som er "dårlig gjort" eller ikke. Det er snakk om litt mer alvorlige ting enn epleslang her.

Hvorfor sammenlikner du dette med voldtekt egentlig? ------------------------

Vi snakker ikke om dårlig gjort her nei. Men er det noen som det burde bli reagert mot så er det jo foreldrene. De lot jenta flytte inn, og da hun flyttet ut -etter noen ÅR- reagerte de først. Snakk om oppegående foreldre? Ja, det ER alvorlig. Det er alvorlig at ikke jentas foreldre reagerte før.

Jeg skreiv jo nettopp at gutten ikke var uten skyld, men jeg syns det er tullete å ta gutten når alle parter godtok dette i utgangspunktet. Gutten er forresten rimlig dum om han ikke skjønte at det kom til å bli denne type reaksjoner på saken.

Jeg sammenlignet det ikke med voldtekt, men det å anmelde noen for noe de selv er (med)skyldige i.

1

Fatale

Eroticah skrev: De lot jenta flytte inn, og da hun flyttet ut -etter noen ÅR- reagerte de først. Snakk om oppegående foreldre?

Leseproblemene dine fortsetter. Du burde _virkelig_ konsentrere deg litt mer før du besvarer innlegg. Det står jo her at det var jenta som anmeldte, ikke foreldrene hennes.

Å straffe foreldre for noe slikt vil antagelig ikke skape et særlig konstruktivt forhold til jenta, eller hva tror du? Syns du selv at forslaget ditt vil løse noen problemer og hjelpe jenta?

1

Eroticah

Fatale skrev: Leseproblemene dine fortsetter. Du burde _virkelig_ konsentrere deg litt mer før du besvarer innlegg. Det står jo her at det var jenta som anmeldte, ikke foreldrene hennes.

Å straffe foreldre for noe slikt vil antagelig ikke skape et særlig konstruktivt forhold til jenta, eller hva tror du? Syns du selv at forslaget ditt vil løse noen problemer og hjelpe jenta? ----------------------

Tror det er flere enn meg som har leseproblemer. (Ref: det med voldtekt.)

OK, jenta anmeldte. Men jeg regner med at når saken ble tatt opp så ble det belyst at foreldrene godtok forholdet og attpåtil at jenta flyttet inn med denne mannen. Jeg har også sagt at mannen ikke er uten skyld og at han burde skjønt at han kom til å få denne typen reaksjon. Etter loven er det jo ikke lov å ha sex med mindreårige så det at mannen fikk straff har jeg ingen problemer med.

MEN, jeg syns fremdeles at det foreldrene gjorde var å godta at jenta ble "misbrukt". En jente på 14 er umyndig og dermed under foreldrenes myndighet. De burde kanskje bli straffet like mye som mannen. Hadde dette vært mine foreldre hadde jeg neppe hatt noe konstruktivt forhold til dem uansett etter noe sånt. Og om de må svi med noen tusen, hva så? Her er det barnets beste det gjelder, ikke foreldrenes.

Vil det virkelig hjelpe jenta å motta noen tusenlapper? For min del hadde det hjulpet mer om foreldrene (mine) hadde blitt stilt til ansvar.

Greit at gutten ble anmeldt, men etter noen år? Har man blitt hos fyren noen år har man jo godtatt forholdet.

1

Lignende temaer

Bilde

Psykologi

Psykologi

Bilde

Seksualitet

Seksualitet

Bilde

Graviditet

Graviditet

Bilde

Jul og høytid

Jul og høytid

Bilde

Trening og Kosthold

Trening og Kosthold

Laster...