Nye VGD er lansert! Mer informasjon

det er lenge siden det ble stuereint å være samboere uten å gifte seg. i prosessen med å gjøre samboerskap stuereint, ble følgende argument brukt: "det er da bare bra at man først prøver om man passer sammen, før man forplikter seg."

underforstått: hvis man prøver om man passer sammen FØR man gifter seg, så er sjansen mindre for å bli skilt ETTER man har giftet seg.

dette har blitt en veletablert myte.

skilsmissestatistikken viser jo med all tydelighet at denne myten nettopp bare er en myte. den er rett og slett en blank løgn. i den grad noen fremdeles føler behov for å forsvare (f.eks.for konservative foreldre) at de bor sammen uten å være gift, så tjener denne myten egentlig bare som en unnskyldning fordi man innerst inne ikke våger å forplikte seg - ennå..

folk skiller seg som aldri før - uavhengig av om de har "prøvd om de passer sammen først" eller ikke. og så vidt jeg husker, sier også statistikken at ekteskap nr. 2 ikke nødvengidvis holder noe bedre enn ekteskap nr. 1.

så konklusjonen er vel at selv om man skulle tro at mennesket lærer gjennom å prøve og feile, så gjør vi vel strengt tatt ikke det. vi tråkker i salaten gang på gang.. ;-)

1
23 kommentarer

jotul

joa. det er også en måte å se det på. spørsmålet er vel om alle disse samboerskapene som ikke er meant-to-be, egentlig ville vært ekteskap hvis vi hadde levd i gamle dager? eller om terskelen for å innlede et samliv (uansett form) rett og slett er mye lavere i dag enn før. folk flytter jo sammen (og fra hverandre) over en lav sko. det virker jo i mange miljøer som om at kjærester = samboere, med mindre man er skikkelig sær..

kanskje folk rett og slett tenker på livet som fase-inndelt, først en barndomsfase hvor man *prøver ut*, så en "leke-fase" hvor man *lever det ut* (og da gjerne kan skifte partner uten at det er noen big deal - og man tillater seg selv å "rase fra seg"), og så en "seriøs fase" der man blir "kjip"...ehh.. "etablert" ? ;-)

jeg startet tråden ut fra et forståelse av at folk selvsagt ikke *ønsker* å en gang bli skilt - og at de prøver å ta de forhåndsreglene de kan. men kanskje jeg heller ikke skal ta *det* for gitt..?

Jøtul

1

Lignende temaer

Bilde

Psykologi

Psykologi

Bilde

Seksualitet

Seksualitet

Bilde

Graviditet

Graviditet

Bilde

Jul og høytid

Jul og høytid

Bilde

Trening og Kosthold

Trening og Kosthold

Laster...