Nye VGD er lansert! Mer informasjon

det er lenge siden det ble stuereint å være samboere uten å gifte seg. i prosessen med å gjøre samboerskap stuereint, ble følgende argument brukt: "det er da bare bra at man først prøver om man passer sammen, før man forplikter seg."

underforstått: hvis man prøver om man passer sammen FØR man gifter seg, så er sjansen mindre for å bli skilt ETTER man har giftet seg.

dette har blitt en veletablert myte.

skilsmissestatistikken viser jo med all tydelighet at denne myten nettopp bare er en myte. den er rett og slett en blank løgn. i den grad noen fremdeles føler behov for å forsvare (f.eks.for konservative foreldre) at de bor sammen uten å være gift, så tjener denne myten egentlig bare som en unnskyldning fordi man innerst inne ikke våger å forplikte seg - ennå..

folk skiller seg som aldri før - uavhengig av om de har "prøvd om de passer sammen først" eller ikke. og så vidt jeg husker, sier også statistikken at ekteskap nr. 2 ikke nødvengidvis holder noe bedre enn ekteskap nr. 1.

så konklusjonen er vel at selv om man skulle tro at mennesket lærer gjennom å prøve og feile, så gjør vi vel strengt tatt ikke det. vi tråkker i salaten gang på gang.. ;-)

1
23 kommentarer
Trådvisning
Hele diskusjonen

Eroticah

Tror ikke det er en myte at man tester ut om man passer sammen eller ikke i et samboerforhold.

Dette må nok settes litt inn i et tidsperspektiv også. Skilsmissestatistikken er høyere nå enn f.eks på 60-tallet rett og slett fordi det var en skam å skille seg da. Det gjorde man bare ikke. (Var til nød greit om mannen var alkoholiker og slo kona.) Den gangen var ikke like mange kvinner ute i jobb som nå. Kvinnene var avhengige av mannen sin økonomisk og godtok nok derfor mer enn kvinner i dag. I tillegg har jo holdningene endret seg gjennom kvinnekampen. Så det er flere faktorer som spiller inn når man skal se på en sånn statistikk.

Det er også mulig at kvinner i dag krever mer enn datidens kvinner. Vi er jo dessertgenerasjonen som får både i pose og sekk, og derfor forlanger vi nok mye mer i et partnerskap som ellers i livet.

Det med at flere gifter og skiller seg flere ganger har nok ikke så mye med samboerskapsformen i seg selv å gjøre. Tror det har mer med at dagens voksne har så høy standard for hva de ønsker at om ting ikke blir som de vil skiller de seg. De jobber kanskje ikke like mye for å få forholdet til å vare som tidligere, hvor man rett og slett var nødt til å ofre seg mere for fellesskapet. Dagens generasjon er nok mere egoistisk enn man f.eks var på 60-tallet. Tror -jeg- da.

Kan forresten godt skjønne at unge i dag har forpliktelsesfobi pga sine foreldres skilsmisser. Man lærer jo at et forhold er noe som ikke vil vare og har dette i bakhodet. Men antall unge som gifter seg i Norge er visst på vei opp, så kanskje det er håp? Man har forhåpentligvis lært noe av antall skilsmisser også :o)

-tanker fra en ugift, men tidligere samboende Eroticah-

1

Capo

Eroticah skrev: (...)Men antall unge som gifter seg i Norge er visst på vei opp, så kanskje det er håp? Man har forhåpentligvis lært noe av antall skilsmisser også :o)

------------------------

Tja, jeg giftet meg i relativt ung alder, og det tok ikke mer enn to år før hun jeg var gift med fant ut at tiden var inne for å være utro. Vet ikke hvor lurt det var å gifte seg i så ung alder, ettersom hun åpenbart ikke var klar for å etablere seg tatt i betraktning hva hun gjorde. I ettertid ser også jeg at det kanskje var til det beste, i og med at kjæresten jeg har nå passer meg langt bedre:)

1

Eroticah

Capo skrev :Tja, jeg giftet meg i relativt ung alder, og det tok ikke mer enn to år før hun jeg var gift med fant ut at tiden var inne for å være utro. Vet ikke hvor lurt det var å gifte seg i så ung alder, ettersom hun åpenbart ikke var klar for å etablere seg tatt i betraktning hva hun gjorde. I ettertid ser også jeg at det kanskje var til det beste, i og med at kjæresten jeg har nå passer meg langt bedre:) -----------------------------------------

Det jeg mente med at flere unge gifter seg, var at folk tydeligvis tror at ekteskapene vil holde. Man er optimistiske og forhåpentligvis realistiske...

Jeg har aldri vært fan av at man skal gifte seg i veldig ung alder. Man vet ofte ikke hvordan livet som gift arter seg da. Det vet man vel egentlig ikke før man har prøvd, hehe...Men etter man har passert 25 har man gjerne mer erfaring når det gjelder hva man ser etter i en partner, hvordan et forhold arter seg i dagliglivet osv. Gifter man seg ung har man kanskje ikke kjent den man gifter seg med så lenge og man har en romantisk forestilling om hva det vil si å være gift.

Synd at exkona din var utro, men fint å vite at du har fått en bedre kjæreste nå :o)

1

Lignende temaer

Bilde

Psykologi

Psykologi

Bilde

Seksualitet

Seksualitet

Bilde

Graviditet

Graviditet

Bilde

Jul og høytid

Jul og høytid

Bilde

Trening og Kosthold

Trening og Kosthold

Laster...