Nye VGD er lansert! Mer informasjon

det er lenge siden det ble stuereint å være samboere uten å gifte seg. i prosessen med å gjøre samboerskap stuereint, ble følgende argument brukt: "det er da bare bra at man først prøver om man passer sammen, før man forplikter seg."

underforstått: hvis man prøver om man passer sammen FØR man gifter seg, så er sjansen mindre for å bli skilt ETTER man har giftet seg.

dette har blitt en veletablert myte.

skilsmissestatistikken viser jo med all tydelighet at denne myten nettopp bare er en myte. den er rett og slett en blank løgn. i den grad noen fremdeles føler behov for å forsvare (f.eks.for konservative foreldre) at de bor sammen uten å være gift, så tjener denne myten egentlig bare som en unnskyldning fordi man innerst inne ikke våger å forplikte seg - ennå..

folk skiller seg som aldri før - uavhengig av om de har "prøvd om de passer sammen først" eller ikke. og så vidt jeg husker, sier også statistikken at ekteskap nr. 2 ikke nødvengidvis holder noe bedre enn ekteskap nr. 1.

så konklusjonen er vel at selv om man skulle tro at mennesket lærer gjennom å prøve og feile, så gjør vi vel strengt tatt ikke det. vi tråkker i salaten gang på gang.. ;-)

1
23 svar

Eroticah

Capo skrev :Tja, jeg giftet meg i relativt ung alder, og det tok ikke mer enn to år før hun jeg var gift med fant ut at tiden var inne for å være utro. Vet ikke hvor lurt det var å gifte seg i så ung alder, ettersom hun åpenbart ikke var klar for å etablere seg tatt i betraktning hva hun gjorde. I ettertid ser også jeg at det kanskje var til det beste, i og med at kjæresten jeg har nå passer meg langt bedre:) -----------------------------------------

Det jeg mente med at flere unge gifter seg, var at folk tydeligvis tror at ekteskapene vil holde. Man er optimistiske og forhåpentligvis realistiske...

Jeg har aldri vært fan av at man skal gifte seg i veldig ung alder. Man vet ofte ikke hvordan livet som gift arter seg da. Det vet man vel egentlig ikke før man har prøvd, hehe...Men etter man har passert 25 har man gjerne mer erfaring når det gjelder hva man ser etter i en partner, hvordan et forhold arter seg i dagliglivet osv. Gifter man seg ung har man kanskje ikke kjent den man gifter seg med så lenge og man har en romantisk forestilling om hva det vil si å være gift.

Synd at exkona din var utro, men fint å vite at du har fått en bedre kjæreste nå :o)

1

MIOPIO

Jeg er helt utenfor den derre "jeg må gifte meg" greia. Jeg skjønner faktisk ikke hvorfor folk gifter seg. Dette har jeg diskutert utallige ganger med gifte sugne venninner. Kan noe være så snill å gi meg noen gode grunner for å gifte seg? Jeg ser ikke negativt på det å gifte seg, men jeg greier liksom ikke å skjønne hvorfor.

Hilsen never-ever-wanne-be-married.

1

Eroticah

MIOPIO skrev: Jeg er helt utenfor den derre "jeg må gifte meg" greia. Jeg skjønner faktisk ikke hvorfor folk gifter seg. Dette har jeg diskutert utallige ganger med gifte sugne venninner. Kan noe være så snill å gi meg noen gode grunner for å gifte seg? Jeg ser ikke negativt på det å gifte seg, men jeg greier liksom ikke å skjønne hvorfor. ---------------------------

Folk gifter seg nok for å vise "hele verden" at de er sammen, at de har satset på hverandre. At man er mere forpliktet enn samboere. Om samboere i dag går fra hverandre regnes det ikke som så alvorlig som når gifte går fra hverandre. Mange gifter seg etter å ha fått barn sammen, fordi de vil ha en klar og fast ramme rundt barnets oppvekst. Og om man er gift er det litt andre lover om en av partene dør f.eks (arv). Var i alle fall det tidligere, mulig det er endret nå.

Mulig du skjønner hvorfor når du finner "den rette". :o) Svigerinna mi skulle aaaaaaaaaaaaldri gifte seg. Helt til hun fant min bror og fikk barn med ham. :o)

1

Lignende temaer

Bilde

Psykologi

Psykologi

Bilde

Seksualitet

Seksualitet

Bilde

Graviditet

Graviditet

Bilde

Jul og høytid

Jul og høytid

Bilde

Trening og Kosthold

Trening og Kosthold

Laster...