Nye VGD er lansert! Mer informasjon

det er lenge siden det ble stuereint å være samboere uten å gifte seg. i prosessen med å gjøre samboerskap stuereint, ble følgende argument brukt: "det er da bare bra at man først prøver om man passer sammen, før man forplikter seg."

underforstått: hvis man prøver om man passer sammen FØR man gifter seg, så er sjansen mindre for å bli skilt ETTER man har giftet seg.

dette har blitt en veletablert myte.

skilsmissestatistikken viser jo med all tydelighet at denne myten nettopp bare er en myte. den er rett og slett en blank løgn. i den grad noen fremdeles føler behov for å forsvare (f.eks.for konservative foreldre) at de bor sammen uten å være gift, så tjener denne myten egentlig bare som en unnskyldning fordi man innerst inne ikke våger å forplikte seg - ennå..

folk skiller seg som aldri før - uavhengig av om de har "prøvd om de passer sammen først" eller ikke. og så vidt jeg husker, sier også statistikken at ekteskap nr. 2 ikke nødvengidvis holder noe bedre enn ekteskap nr. 1.

så konklusjonen er vel at selv om man skulle tro at mennesket lærer gjennom å prøve og feile, så gjør vi vel strengt tatt ikke det. vi tråkker i salaten gang på gang.. ;-)

1
23 kommentarer

Nell

beckham2 skrev: Ja, man inngår samboerskap altfor tidlig nå for tida... En kjæresten min kjenner flyttet sammen en fyr 2-3 måneder etter at de traff hverandre... Det ble slutt etter 5-6 måneder... Synes man hvertfall burde være sammen et par år før man flytter sammen:) ----------

Det er ingen garanti det - tid i seg selv er ingen garantist i et forhold og jeg tror ikke man egentlig kjenner kjæresten godt nok før man har bodd sammen. Kommer ofte frem mange vaner og uvaner når man er i eget hjem. Selv giftet jeg meg etter noen ukers bekjentskap - og det lever i beste velgående det :-)

1

Eroticah

DET kaller jeg høy satsning! :D

1

Nell

Eroticah skrev: DET kaller jeg høy satsning! :D

--------

He he, kanskje det - men det går egentlig bare under klisjeen "kjærlighet ved første blikk". Og jeg har prøvd en del andre varianter som ikke fungerte særlig bra, så hvorfor ikke ta den helt ut ;-)?. Men han var tøffere enn meg da, det var hans påfunn!

1

Lignende temaer

Bilde

Psykologi

Psykologi

Bilde

Seksualitet

Seksualitet

Bilde

Graviditet

Graviditet

Bilde

Jul og høytid

Jul og høytid

Bilde

Trening og Kosthold

Trening og Kosthold

Laster...