Nye VGD er lansert! Mer informasjon

det er lenge siden det ble stuereint å være samboere uten å gifte seg. i prosessen med å gjøre samboerskap stuereint, ble følgende argument brukt: "det er da bare bra at man først prøver om man passer sammen, før man forplikter seg."

underforstått: hvis man prøver om man passer sammen FØR man gifter seg, så er sjansen mindre for å bli skilt ETTER man har giftet seg.

dette har blitt en veletablert myte.

skilsmissestatistikken viser jo med all tydelighet at denne myten nettopp bare er en myte. den er rett og slett en blank løgn. i den grad noen fremdeles føler behov for å forsvare (f.eks.for konservative foreldre) at de bor sammen uten å være gift, så tjener denne myten egentlig bare som en unnskyldning fordi man innerst inne ikke våger å forplikte seg - ennå..

folk skiller seg som aldri før - uavhengig av om de har "prøvd om de passer sammen først" eller ikke. og så vidt jeg husker, sier også statistikken at ekteskap nr. 2 ikke nødvengidvis holder noe bedre enn ekteskap nr. 1.

så konklusjonen er vel at selv om man skulle tro at mennesket lærer gjennom å prøve og feile, så gjør vi vel strengt tatt ikke det. vi tråkker i salaten gang på gang.. ;-)

1
23 kommentarer

tinken

Ingen regel uten unntak....... Vi traff hverandre i slutten av oktober, flyttet sammen i desember samme år, forlovet oss i april året etter - giftet oss fire år senere - og har alt-i-alt vært et par i 17 1/2 år.

Jeg hadde en sønn med inn i forholdet, vi har fått to til sammen - bikkjer,hus,hytte og masse forpliktelser,strev og moro ;o)

1

Choco81

Godt jobbet Tinken. Synes det er så koz å høre når folk klarer å holde sammen i lengre en 3 år. Jeg selv har en samboer og tror det er bra å teste det først, uansett. Vi mennesker er nok ikke monogame...derfor vill vi gjerne bytte, hvis vi har muligheten til det. Heldigvis er det noen som klarer å være så monogame som mulig....selvdisiplin....og gresset er ikke alltid grønnere på den andre siden av gjerdet.

1

Lignende temaer

Bilde

Psykologi

Psykologi

Bilde

Seksualitet

Seksualitet

Bilde

Graviditet

Graviditet

Bilde

Jul og høytid

Jul og høytid

Bilde

Trening og Kosthold

Trening og Kosthold

Laster...