Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Kan hende dette burde plasseres et annet sted, men i øyeblikket virket dette stedet riktig.

Mangee sliter med sjenanse, sjyhet eller t.o.m. angst når det kommer til å spille opp med det motsatte kjønn i flørt, dans, "kosing" etc. Snakker da både for meg selv og mange andre som jeg har snakket med de siste månedene. Så, mitt spørsmål: Noen tips/forslag til enkle men fungerende metoder for å bli kvitt denne mangelen på selvtillit/tro på egne "sjanser" som ødelegger for så mange av oss der ute som faktisk har så mye å bye på bare denne "sperren" blir fjernet? (tungt spm. men dritt i det) Vil helst unngå svar som "Bare gjør det, attack is the best defence" osv. Hjerteinfarkt er nok et mer vanlig resultat av den metoden en suksess.

så, a little help please?

1
52 kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

 PoseFant 

Jeg liker ikke å danse. Hvis dama ønsker kontakt kan hun prøve en annen metode.

---

/pF

1

Skybert1

Interessant tråd. Det er nok mange tusen som sliter med dårlig selvtillit og dette er pga kjønnsrollene et mye større problem for gutter enn for jenter.

Det er veldig mange som aldri har turt å sjekke og derfor har gitt opp, de fyller livet sitt med andre ting og lever et liv i ensomhet. Det er trist, men alle er sin egen lykkes smed og de må bare akseptere dette. Det positive er at den enes død, er den andres brød.

Det finnes dessuten ingen lett måte å få selvtillit på, folk kan gjerne komme med "gode tips" men det finnes ingen trylleformel for dette. Det kreves hardt arbeid og viljestyrke for å øke selvtilliten, eventuelt griseflaks.

Det beste måten å få mer selvtillit på er ved å lykkes med det man gjør, problemet når det gjelder sjekking er at man kommer inn i en ond sirkel uten selvtillit. Klarer man først å sjekke opp et par damer øker selvtilliten og da får man snudd spiralen.

Du får ha lykke til, jeg skal krysse fingerene for deg.

1

Fatale

Skybert1 skrev: Klarer man først å sjekke opp et par damer øker selvtilliten og da får man snudd spiralen

Nemlig. Og her snakker vi faktisk om en 18-åring! Hvem var ikke sjenert da man var 18 år?! Dette vil jo helt sikkert gå over. Han kan ikke forvente å være en fullerfaren super-sjekker i denne alderen.

1

cowboyen

Spørsmålet er vel om det er noe poeng å være en supersjekker ?

1

Eroticah

Skybert1 skrev: Interessant tråd. Det er nok mange tusen som sliter med dårlig selvtillit og dette er pga kjønnsrollene et mye større problem for gutter enn for jenter.

Det er veldig mange som aldri har turt å sjekke og derfor har gitt opp, de fyller livet sitt med andre ting og lever et liv i ensomhet. Det er trist, men alle er sin egen lykkes smed og de må bare akseptere dette. Det positive er at den enes død, er den andres brød.

Det finnes dessuten ingen lett måte å få selvtillit på, folk kan gjerne komme med "gode tips" men det finnes ingen trylleformel for dette. Det kreves hardt arbeid og viljestyrke for å øke selvtilliten, eventuelt griseflaks.

Det beste måten å få mer selvtillit på er ved å lykkes med det man gjør, problemet når det gjelder sjekking er at man kommer inn i en ond sirkel uten selvtillit. Klarer man først å sjekke opp et par damer øker selvtilliten og da får man snudd spiralen.

Du får ha lykke til, jeg skal krysse fingerene for deg. ----------------------------------------------------

Hvorfor mener du at kjønnsrollemønsteret gjør at gutter sliter mer med selvtillitt enn jenter? (Ikke negativt ment, jeg lurer bare :o) Har ikke tenkt på det på den måten før.)

Nei, det finnes ingen lett måte å få bedre selvtillitt på, men man må jobbe bevisst på dette og gjerne ta til seg tips som har virket for andre. Hjernen kan lures med å smile mere til andre (man får smil tilbake) og det å si fine ting til andre (man får fine kommentarer tilbake.) Et smil lyser opp dagen din, og kanskje enda litt mer når du får det fra noen du ikke kjenner :o)

Jeg tror ikke det er en god måte å få selvtillitt på ved å drive sjekking. Dette fordi sjekking går 90% på utseende, og god selvtillitt har man pga andre ting enn bare utseende. Sjekke-selvtillitten går raskt opp og ned og kan fort bli mere nedbrytende på denne måten.

Men en ting som jeg tror gjelder mer for gutter enn for jenter er at de tror man får mer selvtillitt gjennom sjekking. Gutter er mer opptatt av å dra (mange) damer enn jenter er ang gutter. Tror jeg da.

1

Skybert1

Eroticah skrev: "Hvorfor mener du at kjønnsrollemønsteret gjør at gutter sliter mer med selvtillitt enn jenter? (Ikke negativt ment, jeg lurer bare :o) Har ikke tenkt på det på den måten før.)"

** Det er jo innlysende. De fleste jenter stiller strenge krav til selvtillit hos en kjæreste, gutta bryr seg derimot sjelden om den egenskapen hos en kjæreste.

Det er bare å lese et eller annet blad hvor en dame blir bedt om å beskrive drømmemannen, god selvtillit er som regel noe av det første som nevnes.

Jeg mener det er opp til hver enkelt å bestemme hva slags egenskaper en kjæreste skal ha, men det er klart at gutter som allerede sliter med dårlig selvtillit får seg en knekk når de innser hvor landet ligger.

For min egen del har jeg vokst fra dette så jeg ber ikke for min syke mor, jeg har det veldig bra og bryr meg ikke om sånne ting lenger.

Jeg har likevel sympati med unge menn som står foran mange år med skuffelser og tunge, ensomme stunder. Trøsten er at en dag går man videre i livet og da ordner det seg.

1

Introspekt

Hadde en samtale med en god kamerat som er veldig besjeden/rolig og som ikke klarer f.eks sjekke opp damer. (uten å være så full at han er ufyselig) Jeg "kom fram til" at jeg ihvertfall syntes: (Fare! Vitenskapelig ubegrunnet teori, utformet selv) Det finnes 2 typer selvtillit. Den "ekte" som kommer av f.eks alder/erfaring, personlig vekst, selvrealisering og trygge omgivelser (gode venner, famile), egne mestringer osv, osv Så har du den andre typen, den "falske" noen har denne, ganske ubevisst, og mange av disse vet ikke at di snubler rundt i "falsk" selvtillit.

Den stereotypiske "falske" selvsikre er den typiske kule gutten, eller bimbo jenta som ennå niholder ved motebegrep og trender og gjerne bruker ord og utrykk som "gjengen" syntes er kule. Disse kan fort stjele oppmerksomhet ved en fest/sosial annledning og ha en mystisk "alpha male" dyrisk tiltrekningskraft på det motsatte kjønn. Det som er forsjellen på disse er at den falske selvtilliten er som regel papirtynn, og ved motgang eller uenighet så klapper det hele sammen som et korthus. Har møtt mange slike, og i den spe begynnelsen så var kansje min egen selvtillit mer falsk en ekte.

Mitt råd/mening: Det er mulig å bygge selvtillit! Den falske, JA --> Veldig lett Den ekte... Tja, mulig men krever litt selvinnsikt og som regel noen solide støttebrikker.

Min start for å bli selvsikker var en åpenbaring for mange år siden. Var jeg så mye mindre attraktiv en den stereotypiske gutten? Og var jeg mislykket...? Fakta: Jeg er en normal/pen mann (da gutt) som er veldig snill Fakta: Jeg har (hadde også da) mange VIRKELIG gode venner som betyr utrolig mye for meg. Det siste faktaet, ved å se på vennene mine rundt meg så forsto jeg en ting. De er en utrolig flott gjeng! Hadde slike venner virkelig brydd seg med en som ikke var like flott? Med denne starten så "bygget" jeg min selvtillit på èn eneste plattform: Vennskap. Med tid så ble famile, egen mestring (jobb og personlig) og ja, damer(!) en annen naturlig kilde for min nå styrkende selvtillit. I en alder av ca 18 år begynnte jeg som smått å "finne" meg selv, og den prossesen er et evigvarende mysterium... Puh.. Skriveglad i dag.. ;)

1

tinken

Lettere sagt enn gjort.... men mindre selvhøytidelighet (livende redd for å gjøre noe som andre kan le av) og mere selvironi (kunne le av seg selv og sine tabber) gjør hele forskjellen.

Det er ikke snakk om at noen kan fjerne det uønskede følelsene som sperrer - men å forskyve tyngdepunktet pittelitt.Det gjør faktisk hele forskjellen.

En god start er (som en annen allerede har nevnt) og pynte seg litt. Ikke fjase seg ut ...men være pen (i tøyet) og ren og lukte diskrè godt. Og ellers vise intresse for den man snakker med...for mennesker liker å snakke om seg selv. Men styr unna revolverintervjuer og dypdykk som oppfattes som utidig nyskjerrighet (hvor mye tjener du i året...sliter du med sexpress på jobben hø-hø-hø, har du hatt mange menn).... og gå for guds skyld ikke inn for å få med deg en dame hjem etter 20 minutters samtale..... og kommenter ikke hennes bryststørrelse eller si slike slibrige ting som "du er så het og sexy".....

I forhold til dansing...har du hatt litt øyekontakt med en jente utover kvelden, så spør henne om en dans...og tilføy at du trenger noen som kan føre,da du ikke er noen danseløve men allikevel har så lyst å danse med henne... det er harmløst og sjarmerende hvis du smiler når du sier det. Og trøst deg med at det verste som skjer er at du får et nei. Og at det nei'et faktisk ikke betyr noe som helst og er en bagatell i det store og hele. Men det er lurt at du har møtt blikket noen ggr til den du skal spørre ..om du er litt usikker i utgangspunktet. Det er lettere å si nei til en villt fremmed enn noen man har kikket i øynene og kanskje smilt til.

1

Eroticah

Dette går mye på hva man tenker om seg selv. Måten du tenker på deg selv på synes utenpå. Tenker du at du er en dritt vil folk se deg som en dritt.

Tror det viktigste er å se folk i øynene. Smil, og prøv å vær oppmerksom på den parten du er interessert i. (De fleste mennesker liker å snakke om seg selv.. :o) )

Har også erfart at om man prøver å kle seg fint, sminke seg, fikse håret (utseendet generelt) så føler man seg bedre selv også.

Og husk at selv de pene som har god selvtillitt får et nei de også :o)

1

ReflectoR

Eroticah skrev: Dette går mye på hva man tenker om seg selv. Måten du tenker på deg selv på synes utenpå. Tenker du at du er en dritt vil folk se deg som en dritt.

Så hvis jeg generelt har negative tanker om meg selv så er det ikke håp? Jeg er nå 23 +++ og problemer med å finne noe som helst positivt med meg selv. Kan vel si at den selvtilliten ligger rimelig tett på 0...

ReflectoR

1

Eroticah

ReflectoR skrev: Så hvis jeg generelt har negative tanker om meg selv så er det ikke håp? Jeg er nå 23 +++ og problemer med å finne noe som helst positivt med meg selv. Kan vel si at den selvtilliten ligger rimelig tett på 0... -----------------------------------------

Klart det er håp. Men andre mennesker vil ikke legge merke til deg som en glad, selvsikker og sprudlende person akkurat nå. Fordi du ikke stråler ut den energien nå.

Alle har noe positivt, også du. Om du tenker deg godt om (og driter en lang marsj i janteloven) så finner du noe. Kanskje er du bedre enn noen i noe, kanskje har du et utrolig pent smil,..kanskje er du en god lytter...etc. Dyrk dine gode/sterke sider!

Har vært på -0 i selvtillitt selv, so I know the feeling. Men om man begynner å tenke litt så ser man at ting ikke er så ille som man tror likevel. :o)

1

Fatale

Eroticah skrev: Og husk at selv de pene som har god selvtillitt får et nei de også :o)

Pene folk med selvtillit trenger gjerne ikke å reke rundt på byn og prøve å få sjangs på noen, og får antagelig svært sjelden nei.

Å si til en sjenert person at han må se folk i øynene er litt merkelig. Hans problem er vel først og fremst at han ikke tør å ta kontakt engang.

Det fins ingen gode, konkrete råd til dette. Alle er usikre og sjenerte av og til, jeg vet ikke om en eneste person som bestandig er full av selvtillit og aldri er nervøs for å gå bort til fremmede folk. Trådstarter er antagelig ikke særlig mer sjenert enn normalt.

Jeg vil heller anbefale fyren å droppe denne bysjekkingen. Vær heller helt naturlig og prat med folk uten å tenke sjekking. Dra ut med kompiser, så møter dere sikkert venninneflokker. Damer flest liker bedre en som oppfører seg normalt enn en som desperat prøver å sjekke dem opp.

1

Eroticah

Fatale skrev: Pene folk med selvtillit trenger gjerne ikke å reke rundt på byn og prøve å få sjangs på noen, og får antagelig svært sjelden nei.

Å si til en sjenert person at han må se folk i øynene er litt merkelig. Hans problem er vel først og fremst at han ikke tør å ta kontakt engang.

Det fins ingen gode, konkrete råd til dette. Alle er usikre og sjenerte av og til, jeg vet ikke om en eneste person som bestandig er full av selvtillit og aldri er nervøs for å gå bort til fremmede folk. Trådstarter er antagelig ikke særlig mer sjenert enn normalt.

Jeg vil heller anbefale fyren å droppe denne bysjekkingen. Vær heller helt naturlig og prat med folk uten å tenke sjekking. Dra ut med kompiser, så møter dere sikkert venninneflokker. Damer flest liker bedre en som oppfører seg normalt enn en som desperat prøver å sjekke dem opp. --------------------

Jo, der er pene folk på byen som sjekker, -og- de får nei. Det finnes da fullt av pene folk på byen!! Det er ikke sikkert trådstarter har tenkt å "reke rundt på byen", men kanskje bare finne seg ei grei dame som kjæreste. Han snakket om å få kontakt med jenter, det trenger ikke nødvendigvis være gjennom sjekking på byen.

Å begynne med å se folk i øynene gir en generell selvtillitt. Den igjen gjør at du senere kanskje tør å ta kontakt med en jente man liker. En gutt som virker trygg på seg selv virker mer tiltrekkende på en jente. Man må begynne med det enkle, ikke gå rett på det øverste målet med en gang. Da er det lettere å feile og tenke at man aaaaldri får det til.

Jo, det finnes gode konkrete råd til dette. Skal han bare sitte hjemme og tenke at han ikke får det til likevel, så han kan like godt gi opp? Da kommer han jo ingen vei. Nei, ingen er propp full av selvtillitt hele tiden. Men noen har en generell dårlig selvtillitt og da er det bra at man vil gjøre noe med det. Jeg kjenner folk med sosial angst som ikke tør noe som helst selv om de er kjempefine personer. De ser det bare ikke selv. Trådstarter er sansynligvis en mellomting, men han spør likefullt om gode råd. Er det ikke bedre å komme med råd da, enn å si at dette er det umulig å gjøre noe med? Man kommer ingen vei om man ikke prøver å gjøre -noe-.

Enig med deg i at han kanskje bør unngå bysjekkingen i begynnelsen. Der får man sanynligvis flere nei enn om man prøver oppriktig å bli kjent med ei jente han liker.

1

Lignende temaer

Bilde

Psykologi

Psykologi

Bilde

Seksualitet

Seksualitet

Bilde

Graviditet

Graviditet

Bilde

Jul og høytid

Jul og høytid

Bilde

Trening og Kosthold

Trening og Kosthold

Laster...