Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Kan hende dette burde plasseres et annet sted, men i øyeblikket virket dette stedet riktig.

Mangee sliter med sjenanse, sjyhet eller t.o.m. angst når det kommer til å spille opp med det motsatte kjønn i flørt, dans, "kosing" etc. Snakker da både for meg selv og mange andre som jeg har snakket med de siste månedene. Så, mitt spørsmål: Noen tips/forslag til enkle men fungerende metoder for å bli kvitt denne mangelen på selvtillit/tro på egne "sjanser" som ødelegger for så mange av oss der ute som faktisk har så mye å bye på bare denne "sperren" blir fjernet? (tungt spm. men dritt i det) Vil helst unngå svar som "Bare gjør det, attack is the best defence" osv. Hjerteinfarkt er nok et mer vanlig resultat av den metoden en suksess.

så, a little help please?

1
52 svar
Trådvisning
Hele diskusjonen

Eroticah

Dette går mye på hva man tenker om seg selv. Måten du tenker på deg selv på synes utenpå. Tenker du at du er en dritt vil folk se deg som en dritt.

Tror det viktigste er å se folk i øynene. Smil, og prøv å vær oppmerksom på den parten du er interessert i. (De fleste mennesker liker å snakke om seg selv.. :o) )

Har også erfart at om man prøver å kle seg fint, sminke seg, fikse håret (utseendet generelt) så føler man seg bedre selv også.

Og husk at selv de pene som har god selvtillitt får et nei de også :o)

1

ReflectoR

Eroticah skrev: Dette går mye på hva man tenker om seg selv. Måten du tenker på deg selv på synes utenpå. Tenker du at du er en dritt vil folk se deg som en dritt.

Så hvis jeg generelt har negative tanker om meg selv så er det ikke håp? Jeg er nå 23 +++ og problemer med å finne noe som helst positivt med meg selv. Kan vel si at den selvtilliten ligger rimelig tett på 0...

ReflectoR

1

Eroticah

ReflectoR skrev: Så hvis jeg generelt har negative tanker om meg selv så er det ikke håp? Jeg er nå 23 +++ og problemer med å finne noe som helst positivt med meg selv. Kan vel si at den selvtilliten ligger rimelig tett på 0... -----------------------------------------

Klart det er håp. Men andre mennesker vil ikke legge merke til deg som en glad, selvsikker og sprudlende person akkurat nå. Fordi du ikke stråler ut den energien nå.

Alle har noe positivt, også du. Om du tenker deg godt om (og driter en lang marsj i janteloven) så finner du noe. Kanskje er du bedre enn noen i noe, kanskje har du et utrolig pent smil,..kanskje er du en god lytter...etc. Dyrk dine gode/sterke sider!

Har vært på -0 i selvtillitt selv, so I know the feeling. Men om man begynner å tenke litt så ser man at ting ikke er så ille som man tror likevel. :o)

1

Fatale

Eroticah skrev: Og husk at selv de pene som har god selvtillitt får et nei de også :o)

Pene folk med selvtillit trenger gjerne ikke å reke rundt på byn og prøve å få sjangs på noen, og får antagelig svært sjelden nei.

Å si til en sjenert person at han må se folk i øynene er litt merkelig. Hans problem er vel først og fremst at han ikke tør å ta kontakt engang.

Det fins ingen gode, konkrete råd til dette. Alle er usikre og sjenerte av og til, jeg vet ikke om en eneste person som bestandig er full av selvtillit og aldri er nervøs for å gå bort til fremmede folk. Trådstarter er antagelig ikke særlig mer sjenert enn normalt.

Jeg vil heller anbefale fyren å droppe denne bysjekkingen. Vær heller helt naturlig og prat med folk uten å tenke sjekking. Dra ut med kompiser, så møter dere sikkert venninneflokker. Damer flest liker bedre en som oppfører seg normalt enn en som desperat prøver å sjekke dem opp.

1

Eroticah

Fatale skrev: Pene folk med selvtillit trenger gjerne ikke å reke rundt på byn og prøve å få sjangs på noen, og får antagelig svært sjelden nei.

Å si til en sjenert person at han må se folk i øynene er litt merkelig. Hans problem er vel først og fremst at han ikke tør å ta kontakt engang.

Det fins ingen gode, konkrete råd til dette. Alle er usikre og sjenerte av og til, jeg vet ikke om en eneste person som bestandig er full av selvtillit og aldri er nervøs for å gå bort til fremmede folk. Trådstarter er antagelig ikke særlig mer sjenert enn normalt.

Jeg vil heller anbefale fyren å droppe denne bysjekkingen. Vær heller helt naturlig og prat med folk uten å tenke sjekking. Dra ut med kompiser, så møter dere sikkert venninneflokker. Damer flest liker bedre en som oppfører seg normalt enn en som desperat prøver å sjekke dem opp. --------------------

Jo, der er pene folk på byen som sjekker, -og- de får nei. Det finnes da fullt av pene folk på byen!! Det er ikke sikkert trådstarter har tenkt å "reke rundt på byen", men kanskje bare finne seg ei grei dame som kjæreste. Han snakket om å få kontakt med jenter, det trenger ikke nødvendigvis være gjennom sjekking på byen.

Å begynne med å se folk i øynene gir en generell selvtillitt. Den igjen gjør at du senere kanskje tør å ta kontakt med en jente man liker. En gutt som virker trygg på seg selv virker mer tiltrekkende på en jente. Man må begynne med det enkle, ikke gå rett på det øverste målet med en gang. Da er det lettere å feile og tenke at man aaaaldri får det til.

Jo, det finnes gode konkrete råd til dette. Skal han bare sitte hjemme og tenke at han ikke får det til likevel, så han kan like godt gi opp? Da kommer han jo ingen vei. Nei, ingen er propp full av selvtillitt hele tiden. Men noen har en generell dårlig selvtillitt og da er det bra at man vil gjøre noe med det. Jeg kjenner folk med sosial angst som ikke tør noe som helst selv om de er kjempefine personer. De ser det bare ikke selv. Trådstarter er sansynligvis en mellomting, men han spør likefullt om gode råd. Er det ikke bedre å komme med råd da, enn å si at dette er det umulig å gjøre noe med? Man kommer ingen vei om man ikke prøver å gjøre -noe-.

Enig med deg i at han kanskje bør unngå bysjekkingen i begynnelsen. Der får man sanynligvis flere nei enn om man prøver oppriktig å bli kjent med ei jente han liker.

1

Lignende temaer

Bilde

Psykologi

Psykologi

Bilde

Seksualitet

Seksualitet

Bilde

Graviditet

Graviditet

Bilde

Jul og høytid

Jul og høytid

Bilde

Trening og Kosthold

Trening og Kosthold

Laster...