Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Kan hende dette burde plasseres et annet sted, men i øyeblikket virket dette stedet riktig.

Mangee sliter med sjenanse, sjyhet eller t.o.m. angst når det kommer til å spille opp med det motsatte kjønn i flørt, dans, "kosing" etc. Snakker da både for meg selv og mange andre som jeg har snakket med de siste månedene. Så, mitt spørsmål: Noen tips/forslag til enkle men fungerende metoder for å bli kvitt denne mangelen på selvtillit/tro på egne "sjanser" som ødelegger for så mange av oss der ute som faktisk har så mye å bye på bare denne "sperren" blir fjernet? (tungt spm. men dritt i det) Vil helst unngå svar som "Bare gjør det, attack is the best defence" osv. Hjerteinfarkt er nok et mer vanlig resultat av den metoden en suksess.

så, a little help please?

1
52 kommentarer
Trådvisning
Hele diskusjonen

Introspekt

Hadde en samtale med en god kamerat som er veldig besjeden/rolig og som ikke klarer f.eks sjekke opp damer. (uten å være så full at han er ufyselig) Jeg "kom fram til" at jeg ihvertfall syntes: (Fare! Vitenskapelig ubegrunnet teori, utformet selv) Det finnes 2 typer selvtillit. Den "ekte" som kommer av f.eks alder/erfaring, personlig vekst, selvrealisering og trygge omgivelser (gode venner, famile), egne mestringer osv, osv Så har du den andre typen, den "falske" noen har denne, ganske ubevisst, og mange av disse vet ikke at di snubler rundt i "falsk" selvtillit.

Den stereotypiske "falske" selvsikre er den typiske kule gutten, eller bimbo jenta som ennå niholder ved motebegrep og trender og gjerne bruker ord og utrykk som "gjengen" syntes er kule. Disse kan fort stjele oppmerksomhet ved en fest/sosial annledning og ha en mystisk "alpha male" dyrisk tiltrekningskraft på det motsatte kjønn. Det som er forsjellen på disse er at den falske selvtilliten er som regel papirtynn, og ved motgang eller uenighet så klapper det hele sammen som et korthus. Har møtt mange slike, og i den spe begynnelsen så var kansje min egen selvtillit mer falsk en ekte.

Mitt råd/mening: Det er mulig å bygge selvtillit! Den falske, JA --> Veldig lett Den ekte... Tja, mulig men krever litt selvinnsikt og som regel noen solide støttebrikker.

Min start for å bli selvsikker var en åpenbaring for mange år siden. Var jeg så mye mindre attraktiv en den stereotypiske gutten? Og var jeg mislykket...? Fakta: Jeg er en normal/pen mann (da gutt) som er veldig snill Fakta: Jeg har (hadde også da) mange VIRKELIG gode venner som betyr utrolig mye for meg. Det siste faktaet, ved å se på vennene mine rundt meg så forsto jeg en ting. De er en utrolig flott gjeng! Hadde slike venner virkelig brydd seg med en som ikke var like flott? Med denne starten så "bygget" jeg min selvtillit på èn eneste plattform: Vennskap. Med tid så ble famile, egen mestring (jobb og personlig) og ja, damer(!) en annen naturlig kilde for min nå styrkende selvtillit. I en alder av ca 18 år begynnte jeg som smått å "finne" meg selv, og den prossesen er et evigvarende mysterium... Puh.. Skriveglad i dag.. ;)

1

Lignende temaer

Bilde

Psykologi

Psykologi

Bilde

Seksualitet

Seksualitet

Bilde

Graviditet

Graviditet

Bilde

Jul og høytid

Jul og høytid

Bilde

Trening og Kosthold

Trening og Kosthold

Laster...