Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Kan hende dette burde plasseres et annet sted, men i øyeblikket virket dette stedet riktig.

Mangee sliter med sjenanse, sjyhet eller t.o.m. angst når det kommer til å spille opp med det motsatte kjønn i flørt, dans, "kosing" etc. Snakker da både for meg selv og mange andre som jeg har snakket med de siste månedene. Så, mitt spørsmål: Noen tips/forslag til enkle men fungerende metoder for å bli kvitt denne mangelen på selvtillit/tro på egne "sjanser" som ødelegger for så mange av oss der ute som faktisk har så mye å bye på bare denne "sperren" blir fjernet? (tungt spm. men dritt i det) Vil helst unngå svar som "Bare gjør det, attack is the best defence" osv. Hjerteinfarkt er nok et mer vanlig resultat av den metoden en suksess.

så, a little help please?

1
52 kommentarer

Eroticah

ReflectoR skrev: Så hvis jeg generelt har negative tanker om meg selv så er det ikke håp? Jeg er nå 23 +++ og problemer med å finne noe som helst positivt med meg selv. Kan vel si at den selvtilliten ligger rimelig tett på 0... -----------------------------------------

Klart det er håp. Men andre mennesker vil ikke legge merke til deg som en glad, selvsikker og sprudlende person akkurat nå. Fordi du ikke stråler ut den energien nå.

Alle har noe positivt, også du. Om du tenker deg godt om (og driter en lang marsj i janteloven) så finner du noe. Kanskje er du bedre enn noen i noe, kanskje har du et utrolig pent smil,..kanskje er du en god lytter...etc. Dyrk dine gode/sterke sider!

Har vært på -0 i selvtillitt selv, so I know the feeling. Men om man begynner å tenke litt så ser man at ting ikke er så ille som man tror likevel. :o)

1

ReflectoR

Har vel hørt noe lignende noen ganger før ja:) Men det er ikke så lett å forandre seg. Føler liksom at jeg har stått på stedet hvil de siste ti årene. Hele tiden tenkt at nå begynner jeg snart på ny skole, nå skal alt bli så mye bedre. Men neida! Jeg sitter her ennå... Har ikke vært så store endringer hittil.

ReflectoR

1

lobsang

ReflectoR skrev: Har vel hørt noe lignende noen ganger før ja:) Men det er ikke så lett å forandre seg. Føler liksom at jeg har stått på stedet hvil de siste ti årene. Hele tiden tenkt at nå begynner jeg snart på ny skole, nå skal alt bli så mye bedre. Men neida! Jeg sitter her ennå... Har ikke vært så store endringer hittil. --------------

Det er mye visdom i ordene til Eroticah her. Det du bør gjøre er å forsøke å finne positive sider ved deg selv, uten å tenke på janteloven. Du er kanskje flink i en bestemt sport/idrett? Du er en hyggelig og ærlig person. En god venn. Sett deg gjerne ned og skriv en liste over positive egenskaper du har. Drit en lang marsj i hva andre måtte ha sagt om deg tidligere, eller negative tanker om deg selv. ALLE har positive sider de kan bygge på, du har bare ikke blitt bevisst på dine enda.

Samtidig som du gjør dette kan du starte med positive affirmasjoner, en slags programmering av deg selv og din underbevissthet. Det høres kanskje dumt ut, men det fungerer. Gi det iallefall et forsøk for en stund (noen måneder). Si til deg selv flere ganger, hver eneste dag følgende setninger:

"Hver dag blir jeg bedre, og bedre og bedre". "Negativ tankegang og negativ suggesjon har INGEN innvirkning på meg".

Si disse setningene minst 3 ganger etter hverandre, minst 3 ganger om dagen. Hvis du mediterer bør du si dette under meditasjon, hvis du ikke mediterer i dag vil jeg anbefale deg å låne boken "Silva Metoden" på biblioteket. Lov meg at du iallefall leser igjennom denne boken en gang før du forkaster ideen`. DU må ta grep om DITT liv og din selvtillit. Det er bare DU som kan gjøre ditt liv bedre.. Og med disse enkle grepene er du godt på vei :-)

1

Eroticah

ReflectoR skrev: Har vel hørt noe lignende noen ganger før ja:) Men det er ikke så lett å forandre seg. Føler liksom at jeg har stått på stedet hvil de siste ti årene. Hele tiden tenkt at nå begynner jeg snart på ny skole, nå skal alt bli så mye bedre. Men neida! Jeg sitter her ennå... Har ikke vært så store endringer hittil. ------------------------------------------------

Nei, det er ikke så lett å forandre seg. Og det bør ikke være lett heller. Jobber du mer for ting setter du jo mer pris på det, right? :o)

Det å begynne på ny skole kan være god hjelp for noen fordi de kommer bort fra folk som har mobbet dem feks. Men om du sliter litt med selvtillitt så kan det like gjerne være litt skummelt å begynne på ny skole og måtte finne seg nye venner. Man har jo et negativt selvbilde og om man ikke er veldig utadvendt skjer det fort at andre finner hverandre, mens du sitter igjen og blir "glemt".

Man kommer ikke bort fra seg selv, selv om man begynner på ny skole. Kanskje du skal tenke at du må leve med den du er, og dermed lære deg å sette pris på sider ved deg selv. Alle har gode og dårlige sider, det finnes ikke noen som er perfekte så hvorfor strebe etter det?

Vet ikke hvordan du ser ut, hvordan du kler deg osv. Men prøv å gjør noe med utseendet ditt som gjør at du føler du ser bra ut (så bra som ditt potensiale er :o) ). Se folk i øynene når du møter dem. Dette vil nesten automatisk føre til at andre ser på deg på en annen måte. Det at du ser på folk når du snakker til dem utstråler trygghet. Så selv om du ikke er så trygg på deg selv nå, kan du "fake" det på denne måten. Det du da får tilbake fra andre gir deg bedre selvtillitt. :o) Du vil også oppdage at folk smiler til deg mere. Alt dette vil "lure" hjernen din til å gi deg mere selvtillitt.

Men samtidig må du selvfølgelig fokusere på gode sider ved deg selv. Prøv å komme med fem ting du liker ved deg selv (gjerne her :o) ) så ser du at ikke alt er dritt.

I tillegg har fysisk aktivitet god innvirkning på selvtillitten. :o)

For en gangs skyld har jeg fulgt mine egne råd og det har funket. Prøv å hold motivasjonen oppe, bruk vennene dine aktivt, vær sosial og prøv å se på feedbacken du får fra vennene dine.

1

Lignende temaer

Bilde

Psykologi

Psykologi

Bilde

Seksualitet

Seksualitet

Bilde

Graviditet

Graviditet

Bilde

Jul og høytid

Jul og høytid

Bilde

Trening og Kosthold

Trening og Kosthold

Laster...