Sjakk esc

Innlegg

Sjakk

illvitfan

Hvilken jobber hadde sjakkgenier passet til?

Jeg tenker med en gang generaler/admiraler, side de er gode å vurdere god bruk av ressurerer. Noen andre forslag?

1
14 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Noen forslag også det:

- Lastebil Sjåfør - Donald pocket forfatter - Elektrisk servelat oppfinner

2

er vel ingen aldersgrense for sjakk, så de trenger nok ikke tenke seg hvilken jobb kan bli best i

1

Tja... Torstein Bae er jo advokat, og det merkes egentlig godt på måten han reflekterer.. veier hele tiden hensyn for og imot bestemte trekk.

Vet ikke om dette er noe han først og fremst lærte på jusstudiet, eller som sjakkutøver, men den evnen til å analysere på den måten er i hvert fall svært mye verdt om man skal jobbe som advokat.

Evnen til hukommelse og konsentrasjon gjør vel at de stort sett kan utdanne seg til omtrent hva de vil, og sannsynligvis gjøre det meget bra innenfor finans eller aksjemegling og lignende.

1

Er faktisk endel i advokatyrket som er sjakkspillere...ikke noe overraskende det. Ogsåendel forskere, professorer osv...

1

Noen andre forslag?

Snekker, rørlegger, hoffnarr og brusautomat er det første som ramler inn i hodet mitt.

1

Jeg tenker med en gang generaler/admiraler,

Jepp. Å forvalte noen brikker på et ekstremt mikronivå, og å gjøre det eksepsjonelt godt gjør deg passende til en general/admiral.

1
illvitfan [sitat…] Intressant, mange sjakkspillere som er autist?

Jeg har overhodet ingen fakta å vise til (mulig jeg kunne funnet det om jeg hadde googlet litt), men det vil overraske meg stort om ikke de fleste som ligger helt i verdenstoppen av sjakk ikke har minst et snev av aspergers/autisme.

Aspergers f.eks er en enorm fordel når det gjelder å klare å fokusere og jobbe så hardt som det trengs for å nå verdenstoppen i sjakk.

Det finnes forøvrig flere it-selskaper som har som mål at x% av sine ansatte skal ha aspergers nettopp på grunn av fokus og konstentrasjonsevnene dette gir dem.

1

Lignende innlegg

Sjakk oeao Publisert

Noe som kan lønne seg

Spiller man sjakk på nett kan man bevisst tape. Sette de mest rare trekkene ut, så motspilleren skjønner at du er så dårlig at han ho ikke gidder å spille mot deg mer og går ut, på den måten vinner du...
1
0 svar

Historiske Haaland på årets lag i verden

Erling Braut Haaland (21) er den første nordmannen som er med på årets lag i verden. Storscorer-rival i Bundesliga, Robert Lewandowski (33), stakk av med prisen som årets spiller i verden.
Bilde

Historiske Haaland på årets lag i verden

Erling Braut Haaland (21) er den første nordmannen som er med på årets lag i verden. Storscorer-rival i Bundesliga, Robert Lewandowski (33), stakk av med prisen som årets spiller i verden.


Bilde www.vg.no
1
0 svar
Sjakk VGD Publisert

David Toska om sjakkbråket: – Aldri ønsket å støte noen

Ransdømte David Toska sier han er «spent» før sin opptreden på TV 2s sjakksendinger – og sier han ikke var forberedt på den heftige debatten som oppstod da hans deltakelse ble kjent.
Bilde

David Toska om sjakkbråket: – Aldri ønsket å støte noen

BERGEN/OSLO (VG) Ransdømte David Toska sier han er «spent» før sin opptreden på TV 2s sjakksendinger – og sier han ikke var forberedt på den heftige debatten som oppstod da hans deltakelse ble kjent.


Bilde www.vg.no
1
0 svar
Sjakk Script Publisert

VM

Så mywe må Magnus ha lært av denne matchen, hvor sterk han er fordi han gjør så få tabber. Dernest det avgjørende partiet. Magnus er verdenshistoriens beste spiller med få brikker på brettet, Magnus...
1
0 svar
Sjakk VGD Publisert

Carlsen verdensmester etter ny russisk giganttabbe

Jan Nepomnjasjtsjij (31) rystet sjakkverden nok en gang. Magnus Carlsen (31) utnyttet russerens tabbe og er verdensmester i klassisk sjakk. Dette er 13. gang Carlsen tar en VM-tittel.
Bilde

Maktdemonstrasjon av Carlsen - verdensmester etter ny russisk giganttabbe: – Hårreisende spill

DUBAI/OSLO (VG) (Jan Nepomnjasjtsjij-Magnus Carlsen 0–1, totalt 3,5–7,5) Jan Nepomnjasjtsjij (31) rystet sjakkverden nok en gang. Magnus Carlsen (31) utnyttet russerens tabbe og er verdensmester i kla...


Bilde www.vg.no
3
0 svar
Laster...