Sjakk esc

Innlegg

Sjakk

Haakon3

Shamkir Chess Tournament 2015

Da braker det snart løs igjen! Og godt er det. Ventetiden siden Grenke er over, og Carlsen er klar for nok en turnering til minne for Vugar Gashimov i Shamkir i Aserbajdsjan.

I år, som før, er det et ekstremt godt felt. I år er det som følger;

Magnus Carlsen

Vishy Anand

Vladimir Kramnik

Fabiano Caruana

Anish Giri

Wesley So

Maxime Vachier-Lagrave

Shakriyar Mamedyarov

Teimour Radjabov

Adams Michael

Rauf Mamedov

Oppsettet blir som følger:

The rounds are scheduled from 15:00

April 16 - 18.30 - Opening ceremony and drawing of lots

April 17 - 15.00 - Round 1

April 18 - 15.00 - Round 2

April 19 - 15.00 - Round 3

April 20 - 15.00 - Round 4

April 21 - 15.00 - Round 5

April 22 – Free day

April 23 - 15.00 - Round 6

April 24 - 15.00 - Round 7

April 25 - 15.00 - Round 8

April 26 - 14.00 - Round 9

April 26 - 20.00 - Closing ceremony

Da er det bare å glede seg!

1
49 svar

Magnus Carlsens partier:

Runde 1: Svart mot Anand Runde 2: Hvit mot Mamedyarov Runde 3: Svart mot Caruana Runde 4: Svart mot Adams Runde 5: Hvit mot Vachier-Lagrave Runde 6: Svart mot Giri Runde 7: Hvit mot Kramnik Runde 8: Svart mot So Runde 9: Hvit mot Mamedov

2

Carlsen har med svarte brikker slått Caruana i dag og har dermed 2,5 poeng etter de tre første partiene i Gashimov Memorial. Blir bare mer og mer imponert av den mannen. Kan nesten ikke fatte at en slik sjakkspiller er norsk.

2

Dersom Kramnik skulle tape for Magnus i dag, vil han ha tapt sitt 3. parti på rad. Det er vel ikke noe Kramnik gjør for ofte?

En relativt balansert åpning, med symmetriske bønder på hver side av brettet. Stor remis-fare.

2

De har av og til annonsert kommende sjakksendinger sent, så håper fremdeles enten vg, tv2 eller nrk skal ha sendinger:) Ellers blir det livestream som du nevner.

1

5 partier på rad er ganske tøft. Carlsen gikk helt tom i fjor husker jeg i det 4. og 5. partiet.

1

Var bombesikker på at TV2 skulle sende fra Shamkir, men nå finner jeg ingenting om det.. Jeg er 99 % sikker på at Fin Gnatt sa at de skulle det, på slutten av Grenke. Håper da vitterlig at de skal det, men da hadde det nok blitt nevnt, samt ryddet plass i Sportskanalen-sendingene (ser ikke ut som om det er noe planer i programmet om sjakk, ennå).

Er forresten også verdt å nevne at Shamkir ligger tre timer foran oss i tid, og partistart dermed er kl. 12.00.

1
Rullegardine Synd med Tv2. Har dere noen tips til hvor den beste sendingen ellers i verden er?

Har dere noen tips til hvor den beste sendingen ellers i verden er?

chessbomb.com viser brettet samt de 3 beste computerlinjene etter hvert trekk. I tillegg er det en chat på siden man kan diskutere i, selv om den stort sett er relativt useriøs.

For live-overføring kan du se på hjemmesiden til arrangementet. De aller fleste store sjakkturneringer har solid live-kommentering av meget kompetente spillere. Link her

1

Carlsen har nettopp spilt 19 Qd7. Umiddelbart ser Nd5 ut som et kjempeproblem da den både truer løperen på b4 og sjakk på f6.

Veldig kritisk stilling nå

1

Marshallangrepet i spansk er morsomt, applaus til til Carlsen for det valget. Men det gikk ikke helt greit.

Anand er over tidsnøden og har klar fordel mot Carlsen. Men jeg stoler ikke helt på evalueringen til chessbomb (1.5), dette er en veldig posisjonell stilling, der er Carlsen sterk og computere svake, så det er et lite håp om remis fortsatt.

So har nettopp knust Giri - mannen som Carlsen har tapt mot men aldri slått.

1
mito Marshallangrepet i spansk er morsomt, applaus til til Carlsen for det valget. Men det gikk ikke helt greit. Anand er over tidsnøden og har klar fordel mot Carlsen. Men jeg stoler i...

Men jeg stoler ikke helt på evalueringen til chessbomb (1.5), dette er en veldig posisjonell stilling, der er Carlsen sterk og computere svake, så det er et lite håp om remis fortsatt.

Det var ikke lett nei...

Så da ble det remis, og bra reddet av Magnus etter en litt uheldig start på partiet.

1
mito [sitat…] Det var ikke lett nei... Så da ble det remis, og bra reddet av Magnus etter en litt uheldig start på partiet.

Magnus etter en litt uheldig start på partiet

Det virker som Magnus virkelig prøver å sprite opp spillet sitt litt. Det har vært en tendens de siste turneringene der han har gått for noen spektakulære varianter med varierende resultat.

Moro synes jeg. Historien de siste 15 årene har vist at verdensmesteren blir veldig passiv, og bare tenker forberedelse frem mot neste VM-match. Noe som ender i en haug av remis. Virker ikke som Carlsen tenker i de baner i hvert fall.

1

Wesley So spille et veldig aggressivt og radikalt parti i dag, stilig. Skal nevnes at det ikke var veldig imponerende spill fra Anish sin side.

1

Lignende innlegg

Sjakk Script Publisert

Juks

Mistenker at det jukses ved at spillere eller grupper av spillere vinner og taper overfor hverandre når det er strategisk eller taktisk gunstig (i turneringer): La meg vinne nå, det lønner seg volds...
1
0 svar

Malmø

Dersom Malmø trenger en ny trener, bør treneren i Sarpsborg være et veldig aktuelt valg. Han er svensk, men behersker veldig godt hypermoderne krav til angrepsfotball, Han er en trener spillerne vil...
1
0 svar
Laster...