Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Wijk aan Zee (Tata Steel Masters) 2017

Wijk aan Zee (Tata Steel Masters) 2017

Når: 13.-29. januar 2017

Hvor: I all hovedsak (11/13 av partiene) i Wijk aan Zee. 1 dag i Rotterdam og 1 dag i Haarlem.

Hvor ser du den: Forstår det slik at TV2 sender denne, slik de har gjort de siste årene. Vet ikke om VGTV gjør det samme.

Hva: Meget tradisjonsrik turnering, dette er den 79 utgaven, og hvor alle verdensmestere etter 2.verdenskrig foruten 2 har vært gjengangere i denne turneringen. I en tid hvor flere og flere av turneringene enten har lite startfelt eller har omtrent de samme spillerne i alle turneringer (GCT-formatet), så har Wijk aan Zee-turneringen både mange deltakere (14) og de inviterer spillerne selv, slik at både nye ansikter, underholdende spillere og up and coming spillere har en plass i denne turneringen. Kineserne har en periode vært en kommende stormakt i sjakkverden og vi har fått stifte bekjentskap med flere av unge lovende der fra i denne turneringen. I tillegg har denne turneringen en spesiell plass i hjertet til Magnus Carlsen, dette er turneringen som han stort sett alltid finner plass til i kalenderen. I år blir det første lang-sjakk turnering etter VM-matchen for både Magnus og Karjakin. Og ganske riktig er Magnus mestvinnende gjennom tidene i turneringen med 5 seire (sammen med Anand).

Deltakere:

Magnus Carlsen

Wesley So

Sergey Karjakin

Levon Aronian

Anish Giri

Pentala Harikrishna

Ian Nepomniachtchi

Pavel Eljanov

Radoslaw Wojtaszek

Dmitri Andreikin

Richard Rapport

Yi Wei

Loek Van Wely

Baskaran Adhiban

I tillegg til dette har Wijk aan Zee-turneringen en tradisjon med å arranger en challenger-turnering ved siden av elite/masters-turneringen. Her startet Magnus sin lange relasjon med denne turneringen. I år har den god interesse for mange av oss. To fra Magnus sekundant-team i VM-matchen mot Karjakin skulle være med her. Fressinet ser ut til å ha trukket seg. Nils Grandelius er imidlertid med her. Og størst interesse for oss er det nok i at Aryan Tari spiller i denne gruppen. Tari har lenge vært regnet som vårt største talent siden Magnus kom fram. Tari er fortsatt bare 17, og pilen peker stadig oppover. Dette er et ganske tøft felt for Tari, men utmerket for en sjakkspiller på vei opp og fram. Han er rangert som nr.11 av de 14 i Challenger-turneringen. Så om han ender på øvre halvdel (topp-7) av resultatlisten så er det ytterligere framgang for Aryan.

4
246 svar

246 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

KjetilHelle

Bra med seier i dag; han har:

Nepomnichtchi (svart), Aronian (svart), Giri (hvit), Rapport (svart), Van Wely (hvit), Harikrishna (svart), Adhiban (hvit), Eljanov (svart) og Karjakin (hvit) igjen i den rekkefølgen igjen, i parantes er Carlsens farge.

Kommer seg forbi med seier mot Nepo og Aronian, der sistnevnte har et skummelt program; Eljanov, Carlsen, Karjakin, Giri, So i dei 5 neste, så kommer nok til og vere nervøs framover, og da kan det nok bli lettere og vinne for Carlsen.

Slik endte det når alle partiene er spilt, med kommende kamper i kursiv mens (det i parantes er spillleren over sin farge i sitt parti)

3 1/2 poeng: Eljanov Aronian (h), Karjakin (h), So (s), Wojtaszek (h), Andreikin (s), Wei (h), Nepo (s), Carlsen (h), Giri (s)

3 poeng Carlsen Nepo (s), Aronian (s), Giri (h), Rapport (s), Van Wely (h), Harikrishna (s), Adhiban (h), Eljanov (s), Karjakin (h) So Harikrishna (h), Adhiban (s), Eljanov (h), Karjakin (s), Aronian (h), Wojtaszek (h), Andreikin (s), Wei (h), Nepo (s)

2 1/2 poeng: Harikrishna Karjakin

2 poeng: Andreikin Wei Giri Aronian

1 1/2 poeng: Nepomniachtchi Wojtaszek

1 poeng: Adhiban Rapport

1/2 poeng: Van Wely

Må sei att oppsettet til So, ser skummel ut, møter i teorien litt enklere motstand, Mens Carlsen har eit bra oppsett om han vinner sine to neste partier som er svart. Og vinner han Giri matchen som har vist med kampen i dag, att han ikkje tar sjangsene han får. Blir Carlsen tøff... Han virker og ha sjølvtillit sålangt.

3

Mortirolo

Søren. Følge med på sjakk,fotball og spille sjakk selv,da går det i surr :) Heia Magnus :)

2

Sarella

Ræva spilt av fjorårets vinner av Tata Steel Challengers, burde avgjort og vunnet før tidskontrollen men tullet det til. Så da har vi følgende stilling etter dag.1:

Eljanov 1 Røkla 0,5 Rapport 0

2

VivaLV

Eljanov 1 Røkla 0,5 Rapport 0

He-he. Sjakkresultater kan være ganske kjedelige...

1

fenni

Radoslaw Wojtaszek

Muligens Magnus vil finne noe motivasjon i forkant av dette partiet :)

2

GoingKronos

Tari avsluttet med seier, og tok der med 7,5 av 13 poeng. Meget sterk turnering, og ender på 7.plass. Om jeg har regnet riktig så er Tari er dermed bare et par poeng unna 2600-grensa. Herlig!

1

GoingKronos

Tari er dermed bare et par poeng unna 2600-grensa

2597 er fasiten. Dermed tjent 13 poeng på turneringen.

Carlsen leder naturlig nok enda, men So har gått forbi Caruana. Ledelsen til Carlsen er nede i 16 poeng.

1

Lignende temaer

Bilde

Tipping, Odds, Spill og Poker

Tipping, Odds, Spill og Poker

Bilde

Trav

Trav

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

OL

OL

Laster...