Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Grand Chess Tour 2017

Grand Chess Tour 2017

Nyvinningen i sjakkverden Grand Chess Tour er bare 2 år gammel. Premiereåret vant Magnus Carlsen, og da Magnus bare deltok sporadisk i 2016 grunnet VM-forberedelser, så vinner Wesley So trolig den andre utgaven. GCT er og har vært et forsøk på å samle de største turneringene bak VM, i et Tour-format. De har vel bare klart det delvis, til gjengjeld deltar de aller fleste i verdenstoppen i turneringene i GCT, så prestisjen i å vinne GCT er allerede opparbeidet.

I 2017 er dette programmet;

19. – 26. juni: Paris Grand Chess Tour: Lyn- og hurtigsjakk.

26. juni – 3, juli: Your Next Move, Leuven Belgia: Lyn- og hurtigsjakk.

31. juli – 12. august: Sinquefield Cup, St. Louis USA: Klassisk langsjakk.

13. – 20. august: St. Louis Rapid: Lyn- og hurtigsjakk.

29. november – 12. desember: London Chess Classic: Klassisk langsjakk.

For Magnus del er vel utfordringene her er at første turnering begynner rett etter Norway Chess + at VM i lagsjakk går samtidig som turneringen i Belgia. Er vel relativt sikkert at Magnus ønsker å delta i GCT i 2017 siden han måtte stå over det meste i Touren i 2016, men hvordan han prioriterer når kalenderen sier at han ikke kan delta i alt gjenstår å se. Wijk aan Zee og Norway Chess er jo allerede bekreftet av Team Carlsen.

Ellers er formatet etter hvert delt 50-50 mellom klassisk langsjakk og hurtig-/lynsjakk, noe som nok ikke passer typer som Kramnik og Caruana, så synes folk det er greit med en Tour som ikke bare består av langsjakk? Personlig synes jeg det blir litt feil at 2 av de fremste i den mest prestisjetunge grenen i sjakk trolig ikke kan vinne denne turneringen.

3
521 svar

521 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Bagley-Towns

Kan dermed fort bli;

Karjakin

Mamedyarov

Grischuk

So (med meget høy ranking første halvår)

Aronian

Betyr fort at Caruana, Naka, Vachier-Lagrave må kvalifisere seg gjennom topp2 i Word cup turneringen neste måned. I verste fall kvalifiserer ingen av de seg. Kasparov hadde sikkert fått wild card om han hadde ønsket det, men er vel ganske klart at han ikke har nivået inne lengre.

2

Sarella

Aronian

Håper neste VM-kamp blir Carlsen - Aronian, kan jo ikke bli noe annet enn et fyrverkeri dette...

1

Bagley-Towns

No love for Karjakin? Ingen som nevner at han går 8/9 på første dag av lynsjakken? Grenser mot å være sykt imponerende på dette nivået. Han spiller av og til litt kjedelig og safe sjakk, men leser kompliserte stillinger som ingen andre. Svært sjelden han gjør blundere i slike stillinger, bunnsolid sjakkspiller. Ikke rart det ble svært vanskelig for Magnus å vinne mot han i VM. Framstår mer og mer den jeg ikke vil at Magnus skal møte i neste VM, håper virkelig han mislykkes i kandidatturneringen, fordi han for meg er den vanskeligste Magnus kan møte.

2

VivaLV

No love for Karjakin? Ingen som nevner at han går 8/9 på første dag av lynsjakken?

Manageren han la ut screenshot av liveratingen på facebook. +65.80 er jo godkjent. Nærmer seg Carlsen hvis han scorer like bra på de neste 9.

Kasparov med 2782 på hurtigsjakk og 2786 på lynsjakk.

1

GoingKronos

Framstår mer og mer den jeg ikke vil at Magnus skal møte i neste VM, håper virkelig han mislykkes i kandidatturneringen, fordi han for meg er den vanskeligste Magnus kan møte.

Jeg vil nå være mest redd for å møte en som har høyere toppnivå. Aronian tror jeg om han kommer i den modusen kan nedspille Magnus. Caruana på sitt beste er også skummelt. Syns slik sett at Karjakin, Giri eller So er motstandere som er mindre kreative og om ikke de klarer å lure Magnus i en forberedelse så har de lite offensivt motspill.

Men jeg håper vi får en mer offensiv motstander neste gang, så vi får et skikkelig fyrverkeri og at Magnus nok en gang forsvarer tittelen.

Fins det forresten noen oversikt over hvem som ligger best an til å komme til kandidatturneringen utover Karjakin?

1

Bagley-Towns

Kandidatturneringen består av følgende 8:

-Tapende finalist forrige VM-Karjakin

-2 beste i FIDE World Cup neste måned, utslagsturnering.

-2 beste i fide grand prix, altså turneringen hvor Hammer er med. En turnering gjenstår, i skrivende stund er det Mamedyarov og Grischuk som har de to plassene.

-2 med best gjennomsnittlig ranking hos fide i 2017. Her ligger vel Aronian godt til.

-1 wild card

GCT er jo å oppfatte som en konkurrent til fide, så ingen plasser fra der.

2

Korgutt

I forrige turnering var det 1. og 2.plass i World Cup 2015 samt 1. og 2.plass Grand Prix 2014/2015 og 2 med beste ratingsnitt 2015, tapende finalist fra sist VM samt en med wild card.

1

vidar

Skjønner ikke hvorfor de aldri har et kamera i taket rett over brettet.

2

Bagley-Towns

Nå er selvfølgelig styrke i sluttspill enn vesentlig del av sjakk, men om man er rusten som Kasparov, så lenge siden han spilte viktige turneringer, så er jeg villig til å si at han i spillestyrke burde vært rundt Nepo i poeng nå. Til tider imponert over det han i partiene fram til sluttspill-delen der han virker langt fra gammel standard. Nå viser Kasparov svakheter i stressede situasjoner på klokka, likevel tror jeg han gjør det bedre i lyn-delen, siden den ofte er mindre computerbasert.

2

Lignende temaer

Bilde

Tipping, Odds, Spill og Poker

Tipping, Odds, Spill og Poker

Bilde

Trav

Trav

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

OL

OL

Laster...