Sosialt

osnes

FATTIGDOM - JEG SKAMMER MEG

Jeg har nettopp sett siste utgave av Debatten på NRK Hvor det påvises at svært mange mennesker i Norge lever langt under fattigdomsgrensen, og at det i disse husstandene også er mange barn. Som ikke har mulighet til å få ta del i det velferdssamfunnet vi andre lever i.

Ingenting av dette er nyheter.

Det jeg skammer meg over er politikernes opptreden i denne debatten. Men det er jo heller ikke noen overraskelse. Innlærte repriser av bortforklaringer, kombinert med at "situasjonen er slik på grunn av at vi ikke må få for høy prisvekst slik at det skader oss andre" og "for at renta ikke skal bli for høy". Og videre alle mulige bortforklaringer og skryt av hva "vi" har gjort tidligere.

Jeg har en klar konklusjon på debatten. Situasjonen for alt for mange i Norge er uverdig. Denne uverdige situasjonen er skapt av våre politikere MED ÅPNE ØYNE. Om det ikke har vært med åpne øyne så er det ekstra alvorlig, fordi da har de ikke evnet å se hvilken utvikling de løpende har besluttet.

Og, den manglende forståelsen begge politikerne viste i sine debattinnlegg ar virkelig å skamme seg for.

Jeg føler også at alle vi andre bør skamme oss over at vi aksepterer at politikerne "lager" fattige mennesker i Norge. Det er uverdig.

Men så går vi inn i en hektisk julehandel der de fleste av oss unner oss det vi har lyst på.

Og temaet om fattigdom i Norge kommer sikkert ikke opp på nytt igjen som en urettferdighet som vi må rette på før om lenge. Og da kommer sikkert politikerne med nye resirkulerte floskler.
Om vi hevet ytelsene for alle de som i dag lever under EUs fattigdomsgrense ville dette sikkert koste ganske mange milliarder årlig en tid fremover.
Men vi har på bok over 12 tusen milliarder. Som vi skal spare for å sikre fremtidige generasjoner gode pensjoner! Dette sikrer vi da med at alt for mange i dag lever i fattigdom. Og mange av disse er barn som får en helt annen barndom enn de fleste andre barn i Norge.
Men disse menneskene det gjelder er jo ikke de som roper høyest i Norge. De har få talsmenn for sin sak. Og dermed fortsetter dette. Skam til alle oss andre.

1
1 svar

FATTIGDOM - JEG SKAMMER MEG
osnes i dag 08:12

Hjelp ville nå jeg trodd skulle være til det vi prioriterer høyest?

Tak over hodet, stille sulten, løpende nødvendige utgifter som avdrag, som forsikringer, osv.

Da settes fornøyelser og underholdning stort sett på pause, og kortet kan ikke trekkes til annet enn livsnødvendigheter?

Livet i hjelpeperioden må bli og arbeide med saken, noe som koster mye blod svette og tårer? Men jeg er ikke så sikker på om jeg ville skamme meg, så for min del vil jeg vel tro at jeg heller ville blitt forbannet...

1

Lignende innlegg

Sosialt Langorm Publisert

Idrettsutøveres påkledning.

Dette må vel være stedet, hvor vi kan diskutere og prate om alt mulig? Det har i den senere tid, vært fokus på den nedre del av påkledningen til strandballdamer. Om dette, synes jeg en burde se til lø...
2
0 svar
Laster...