Spill esc

Innlegg

Spill

ExarKun

Publisher: Unnskyld for alle feil i Gothic 3

http://www.rpgwatch.com/forums/showthread.php?t=289

Her sier Pirhanna Bytes tydlig unnskyld for hvor dårlig gjennomført "Gothic 3" er. Jeg har argret med grønn over dette spillet siden det kom ut. Spillet er så fullt av buggs at det er en tragedie. (Sett i forhold til hva det er snakk om selvfølgelig hehe) Her kommer altså forklaringen fra Pirhanna Bytes. Og jeg må si at jeg er mektig imponert! Jeg syntes det viser VELDIG gode holdninger og repekt for kundene at de går ut på denne måten når de først har dummet seg så til de gradet ut. Det virker også som min besluttning om å vente med å spille videre på spillet til flere patcher har kommer vil lønne seg, etter som de skal gjøre en del forandringer.

1
13 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Pirhanna bytes er utvikler ikke publisher.

1

Ahahahah. Jævlig kult når Ithilien her på forumet har brukt hele siste uke på å trolle VGs anmelder fordi han våget å fremheve de tekniske problemene i spillet.

Ithilien? Hvis du leser? N000000000000000000000000000000000B! Ta deg en kald banan og la folka som lever av dette få gjøre jobben sin.

/Dante

1
Dante Ahahahah. Jævlig kult når Ithilien her på forumet har brukt hele siste uke på å trolle VGs anmelder fordi han våget å fremheve de tekniske problemene i spillet. Ithilien? Hvis du l...

"Dante skrev: Ahahahah. Jævlig kult når Ithilien her på forumet har brukt hele siste uke på å trolle VGs anmelder fordi han våget å fremheve de tekniske problemene i spillet."

Ingen har benektet at det er mange feil i spillet, og jeg har selv påpekt flere.

Men de feilene som nevnes i anmeldelsen er *ikke* blant de feilene.

Anmeldelsen nevner helt andre ting enn de faktiske reelle feilene.

1
IthiIien "Dante skrev: Ahahahah. Jævlig kult når Ithilien her på forumet har brukt hele siste uke på å trolle VGs anmelder fordi han våget å fremheve de tekniske problemene i spillet." Inge...

Nå ble vel anmeldelsen ansett som dårlig ikke kun pga feil, men fordi det stort sett ikke var noe informasjon om spillet, kun "funker ikke, er ikke bra, gammeldags, utdatert - forresten en 4'er og en rollespillfanatikers våt drøm".

Jeg mener, det var ren slakt som ender opp med en 4'er og en bisetning som indikerer at spillet er bra innen sin genre ... relativt meningsløs anmeldelse.

Men at spillet har problemer og kanskje burde vært utsatt en stund, eventuelt løst enkelte ting annerledes, er vel ikke noe særlig tvil om.

1
Dante Ahahahah. Jævlig kult når Ithilien her på forumet har brukt hele siste uke på å trolle VGs anmelder fordi han våget å fremheve de tekniske problemene i spillet. Ithilien? Hvis du l...

Dante skrev: Ahahahah. Jævlig kult når Ithilien her på forumet har brukt hele siste uke på å trolle VGs anmelder fordi han våget å fremheve de tekniske problemene i spillet.

-> Du viser at du ikke har skjønt noe som helst..

Grunnen til at jeg personlig gikk hardt ut var at det var flere feil i artikkelen, og jeg var faktisk usikker på om anmelderen i det hele tatt hadde tatt seg noe tid til en så "stor release". Det er ikke en unnskyldning for å nevne bugs som neppe eksisterer, for å så faktisk overse de virkelige problemene. Det finnes heller ikke unnskyldning for å gi en tittel terningkast 4, når en faktisk ikke presterer å nevne noe annet positivt enn god grafikk og atmosfære (artikkelen var så negativt rettet, at jeg trodde det skulle få terningkast 2 eller 1 før jeg leste på terningen, det sier noe).

Det ble ikke det spor bedre da det kom fram 2 andre ting i den tråden:

1) Ikke testet patchen lansert på utgivelsesdatoen, som var annonsert at den skulle komme på denne dagen 6 uker før (og artikkelen var utgitt 3 dager etter utgivelsesdatoen). Ingenting var nevnt i artikkelen om at patch ikke var testet, eller at noen av disse problemene kunne blitt fikset ved lanseringsdato.

2) Sammenligning av sine argumenter mot tyske magasiner sine, der sistnevnte som ikke hadde evaluert den ferdige versjonen.

Feil og utdatert kritikk er bestandig uheldig og har i dette tilfellet garantert ført til lavere salgstall for tittelen. Det er derimot mer skremmende at du faktisk ikke klarer å lese argumentene til andre, og for enhver pris skal ligge med anmelderen til tross tabbene i akkurat dette enkeltstående tilfellet.

Min tolkning er ihvertfall at Ithilien har sagt seg enig at det er tekniske problemer, dog ikke av den art anmelderen påpeker (spillet krasjer faktisk ikke flere ganger i timen eller lignende, om du ikke har en utrolig råtten PC).

// Tilføyer at jeg sier meg fullstendig enig med innlegget Aebriol [4027]

1
macklett Dante skrev: Ahahahah. Jævlig kult når Ithilien her på forumet har brukt hele siste uke på å trolle VGs anmelder fordi han våget å fremheve de tekniske problemene i spillet. -> Du...

macklett skrev: Du viser at du ikke har skjønt noe som helst..

> Hei macklett. Hyggelig at du stakk innom. Nei jeg skjønner ingenting og er evig misunnelig på din umenneskelige visdom.

macklett skrev: Det er ikke en unnskyldning for å nevne bugs som neppe eksisterer

> Så bugs som alle andre opplever eksisterer, men de som anmelderen opplever eksisterer altså ikke. Forklar denne enorme selvmotsigelsen og si hvordan du i din uendelige visdom kan vite at han ikke hadde bugs. Spiller ingen rolle om han har en annerledes konfigurasjon. For han var spillet buggy, og det gjelder for flere andre også tydeligvis.

macklett skrev: Det finnes heller ikke unnskyldning for å gi en tittel terningkast 4, når en faktisk ikke presterer å nevne noe annet positivt enn god grafikk og atmosfære

> Kan du vennligst skrive en anmeldelse på 200 ord om G3 så resten av verden kan vite hvilken mal de skal bruke når de anmelder spill? Du har tydeligvis bestemt et minstekrav for hvor mange positive ting man skal skrive i forhold til terningkast. De andre tinga du ramser opp kan godt være sant. Jeg vet ikke noe om patchinger eller hva som står i tyske magasin.

macklett skrev: Det er derimot mer skremmende at du faktisk ikke klarer å lese argumentene til andre, og for enhver pris skal ligge med anmelderen til tross tabbene i akkurat dette enkeltstående tilfellet.

> Jeg i grunn null interesse av å støtte anmelderen, men å tirre surmaga fanboys og forumtroll er det aller, aller beste jeg vet. Si noe mer a :D

Tante Dante

1
Dante macklett skrev: Du viser at du ikke har skjønt noe som helst.. > Hei macklett. Hyggelig at du stakk innom. Nei jeg skjønner ingenting og er evig misunnelig på din umenneskelige vis...

Poenget er at teksten skal stå i forhold til terningkastet.

Jeg mener for eksempel at Dead or Alive 4 er et morsomt spill, har kost meg en god del med det.

http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=301435

Fikk en 3'er i VG.

Legg merke til forskjellene:

"På subjektivt grunnlag, kan man derimot si mye stygt om «Dead or Alive 4» også.

SPEKULATIVT: De kvinnelige figurene i «Dead or Alive 4» er ikke akkurat redde for å vise frem sine kvinnelige former... Foto: Tecmo

Jeg er absolutt ingen ekspert på slåssespill, bare så det er sagt. Men i motsetning til andre serier i denne sjangeren, «Tekken» og «Soul Calibur» for eksempel, er det svært lite å hente for hobbyspilleren.

Vanskelighetsgraden er kriminelt høy - bare det å komme seg gjennom historiene til de forskjellige figurene er en frådende og frustrerende prøvelse i tålmodighet."

Og

"Selv har jeg foreløpig ikke funnet noe særlig med underholdning etter rundt 15 timers spilling. Og da er ikke «Dead or Alive 4» noe for meg."

Er en 3'er riktig her? Ja - fordi det står i forhold til teksten. Og du blir forklart HVA som var årsaken til terningkastet.

Gothic 3 anmeldelsen? I forhold til teksten burde den fått 2 ... og det kan lettere forsvares enn at anmeldelsen slakter spillet men gir det en 4'er.

1
Aebriol Poenget er at teksten skal stå i forhold til terningkastet. Jeg mener for eksempel at Dead or Alive 4 er et morsomt spill, har kost meg en god del med det. http://www.vg.no/pub/vga...

Aebriol skrev: Poenget er at teksten skal stå i forhold til terningkastet.

> Jøss, her burde de andre følge med for det er SÅNN man klager! Velformulert og du har et poeng. Dette er et grunnlag for en voksen diskusjon og ikke i "Fyfaen så latterlig dårlig anmeldelse, han som skrev dette er en amøbe og burde bli skutt" sjangeren.

Min hatt av til deg Aebriol

Dante Kongen av Hatt

1
Dante macklett skrev: Du viser at du ikke har skjønt noe som helst.. > Hei macklett. Hyggelig at du stakk innom. Nei jeg skjønner ingenting og er evig misunnelig på din umenneskelige vis...

Dante skrev: Hei macklett. Hyggelig at du stakk innom. Nei jeg skjønner ingenting og er evig misunnelig på din umenneskelige visdom.

-> Hei, grunnen til at du ikke skjønner noe som helst er at Ithilien og flere andre har prøvd og forklare deg faktaene. Likevel kommer du indirekte med idiotiske anklager om at det er ett hetsetokt etter anmelderen, uten å faktisk innse svakhetene med anmeldelsen.

Dante skrev: Så bugs som alle andre opplever eksisterer, men de som anmelderen opplever eksisterer altså ikke.

-> Det er tidligere utredet for av flere, men får vel repetere det enda en gang.

1) De krasjbugsene (med unntak av ved saving) er ikke noe som har plaget andre (ihvertfall på forumet, og jowood tråd med evaluering av bugs). Alt tyder på anmelderen har hatt problemer med sin maskin, og han generaliserer problemene hans opp mot at det er problemer med spillet som gjør at det krasjer X antall ganger i timen osv- selv om ikke andre opplever det. 2) Patchen på lanseringsdato rettet opp noe. Han prøvde ikke denne, og opplyste heller ikke noe som helst om dette.

Dante skrev: Jeg vet ikke noe om patchinger eller hva som står i tyske magasin.

-> Det er akkurat problemet. Du vet ikke, likevel vet du tydelig nok til å kunne sette deg imot de som faktisk identifiserer problemene. Det er meget frekt, og faktisk grunnen til at flere har hatt nedlatende tone til deg (se etter i trådene, så ser du at jeg ikke er den eneste).

1
macklett Dante skrev: Hei macklett. Hyggelig at du stakk innom. Nei jeg skjønner ingenting og er evig misunnelig på din umenneskelige visdom. -> Hei, grunnen til at du ikke skjønner noe som...

macklett skrev: -> Hei, grunnen til at du ikke skjønner noe som helst er at Ithilien og flere andre har prøvd og forklare deg faktaene. Likevel kommer du indirekte med idiotiske anklager om at det er ett hetsetokt etter anmelderen, uten å faktisk innse svakhetene med anmeldelsen.

> At det er svakheter med anmeldelsen er noe helt annet enn "håpløst, elendig, søppel, amatørmessig og komplett udugelig". Du tror jeg forsvarer anmelderen mens det jeg egentlig gjør er å påpeke at dere skriver som krakilske fjortiser. Hvis jeg må krangle med deg i en uke for å få deg til å skrive modent om hva du egentlig mener er feil med anmeldelsen så gjør jeg gjerne det.

macklett skrev: Masse om bugs

> Igjen, du vet like lite om problemene som anmelderen fikk som jeg gjør. Men hvis du er fryktelig opptatt av at andre skal ha akkurat samme problem, prøv å bli litt mindre bitter og søk i google etter gothic 3 crash. Det er ikke så jævlig vanskelig. Du finner til og med et par andre anmeldelser som nevner crashes som du kan gå og trolle. Når det gjelder patcher så kan du virkelig ikke være seriøs. Anmeldere anmelder spillet og ikke patcher. Cmon! Skal de vente med å skrive om spillet til det kommer i butikken, sånn i tilfelle det kommer en patch som retter opp inntrykket?

macklett skrev: -> Det er akkurat problemet. Du vet ikke, likevel vet du tydelig nok til å kunne sette deg imot de som faktisk identifiserer problemene. Det er meget frekt, og faktisk grunnen til at flere har hatt nedlatende tone til deg (se etter i trådene, så ser du at jeg ikke er den eneste).

> Jeg setter meg ikke imot folk som har lært konstruktiv kritikk. Det du skriver er med all respekt å melde surmaga oppgulp. Igjen ser jeg du er fryktelig stolt av at andre mener det samme som deg og den gleden skal du absolutt få kose deg med. Gratulations are in order.

Dante

1
Dante macklett skrev: -> Hei, grunnen til at du ikke skjønner noe som helst er at Ithilien og flere andre har prøvd og forklare deg faktaene. Likevel kommer du indirekte med idiotiske an...

Dante skrev: At det er svakheter med anmeldelsen er noe helt annet enn "håpløst, elendig, søppel, amatørmessig og komplett udugelig".

-> Hei, jeg kjenner ikke til noen som har brukt disse ordene. Men det er vel mer voksent å benytte N000000000000000000000000000000000B! som du gjorde i denne tråden.

Dante skrev: Men hvis du er fryktelig opptatt av at andre skal ha akkurat samme problem, prøv å bli litt mindre bitter og søk i google etter gothic 3 crash.

-> Se hva jeg har skrevet tidligere (og ikke prøv og tillegg meg meninger jeg ikke har), og prøv og finn en eneste anmelder som støtter følgende: "men jeg synes allikevel det er elendig av en spillutgiver i 2006 å gi ut et spill som krasjer omtrent annenhver time.". Lykke til. Selv har spillet krasjet en gang på mitt oppsett etter jeg installerte det, og jeg er vel rundt level 30 på hovedkarakteren (og spilte også 2 andre karakterer opp en stund). De fleste har nok flere problemer enn meg, men å prøve å generalisere crash så ofte, jaja.

Dante skrev: Når det gjelder patcher så kan du virkelig ikke være seriøs. Anmeldere anmelder spillet og ikke patcher. Cmon! Skal de vente med å skrive om spillet til det kommer i butikken, sånn i tilfelle det kommer en patch som retter opp inntrykket?

-> Jesus, Christ, må du ha alt inn med teskje, og må jeg gjenta meg selv mange ganger. 6 uker før lansering ble det annonsert en patch, og den skulle komme på lanseringsdato. Det ble også bekreftet ca. 1 uke før lansering at patchen virkelig skulle komme. Datoen kommer, patchen ble levert på riktig tidspunkt. 3 dager etter: VG anmeldelse av Gothic 3 kommer. Patchen ble aldri testet til denne anmeldelsen, greit nok, men samtidig ble det ikke informert noe som helst om dette, samtidig som at flere av problemene ble løst av denne.

Det får være maken på trolling. Her er det ikke snakk om å vente på patch, eller noe som helst. Man må derimot opplyse om hvorvidt en anmelder noe som allerede på det tidspunktet er utdatert, og faktisk en "eldre utgaven" enn det markedet faktisk vil benytte seg av.

Jeg blir forøvrig ikke å svare på flere av dine innlegg. Det blir for lavmål å måtte gjenta meg selv, fordi du stiller spørsmål som er knyttet til ting som har blitt svart på flere ganger tidligere. Samtidig som eksempelvis de tre setningene dine her rett og slett ikke gir mening, da det aldri har vært tilfellet i denne situasjonen.

Dante skrev: Jeg setter meg ikke imot folk som har lært konstruktiv kritikk. Det du skriver er med all respekt å melde surmaga oppgulp. Igjen ser jeg du er fryktelig stolt av at andre mener det samme som deg og den gleden skal du absolutt få kose deg med. Gratulations are in order.

-> Jeg får følge opp ditt nivå: "N000000000000000000000000000000000B!" "Dudes. CHILL! Det er bare en anmeldelse, ikke et angrep på familieæren deres. Sheesh." "Jeg gir deg terningkast 1. Plagsom og bitter bedreviter. Fysj."

Det artige er at skjellsordene dine er faktisk svar på 3 forskjellige debattanter (der jeg er tilknyttet det siste sitatet".

Du skrev selv rett over at det var flere ting vedrørende kritikken du ikke hadde peiling på. Da anbefaler jeg bare at du setter deg ned, setter deg inn i ting, og etterhvert dukker det vel kanskje opp noe informasjon som kan omsettes til kunnskap. Og slikt er kun noe jeg ville skrive til en til tross for en så lang diskusjon, faktisk spør om ting som allerede har blitt besvart, og samtidig tuller masse (eksempelvis vedrørende det idiotiske patchspørsmålet).

1

Som svar til hovedinnlegget må jeg si at PB viser en positiv holdning til konsumentene. Med unntak av ene "hopp utfor ett stup og overlev likevel" bugen i Gothic 1, har utvikleren gode tradisjoner for å fikse opp problemene sine. Jeg har tro på at det meste av tullet i Gothic 3, blir fikset opp på.

I dette tilfellet virker hovedproblemet for mange (foruten bugs) derimot å være knyttet til at frameraten er dårlig, og de ikke får høye detaljer på maskinene sine. I noen tilfeller er det knyttet hardware- eller softwareproblemer, men det er tydelig at optimaliseringsarbeidet har vært dårlig. Og ikke minst bør den kjipe "memory leaken" bli ordnet på. Samtidig er nærkampsystemet direkte "annoying"- selv om dette neppe kan karakteriseres som en bug).

1

Lignende innlegg

Ordstjernen Øivind_ Publisert

Fasit 8/8

ILLVÆR? 6 INNVI? 5 INNVINN? 7 LINNVÆR? 7 LIVN? 1 LIVNÆR? 6 NIVÅ? 1 NÆRVÆR? 6 RÅVÆR? 5 VILL? 1 VILLVIN? 7 VINN? 1 VIRIL? 5 VIRR? 1 VIRVL? 5 VRIR? 1 VRÆL? 1 VÅRVÆR? 6
3
0 svar
Ordstjernen christenmoe Publisert

Likk?

Alle som løser kryssord vet at å likke betyr å lee, bevege. Men bokmålsordboka har ikke tatt bryet med å ta med dette ordet.
2
0 svar
Laster...