Spill esc

Innlegg

Spill

talesofthebroken

Ord fra en pensjonert WoW-spiller

Åkei, jeg hadde spilla WoW i 3 år før jeg i fjor sommer fikk valget mellom kjæresten min eller spillet. Valget var jo ganske enkelt. Jeg solgte acc'en min og sletta alt som hadde noe med WoW å gjøre, og lovte å ikke spille det igjen. Til gjengjeld fikk jeg en Wii fra min kjære, slik at jeg ikke skulle gå helt amøbe av å ikke ha et spill lenger. Men. Av og til når jeg har hørt, eller lest, et litt uvanlig navn på noe eller noen, så har jeg tenkt: "Oj, det hadde vært et stilig navn på en wow-char!" Yepp, jeg var hekta lenge etter at jeg solgte spillet, men "bare" i tankene.

Jeg tenkte mange ganger på å drite i kjæresten min, å heller gjøre som jeg selv ville. Men det ble aldri sånn. Jeg har holdt løftet mitt om å ikke spille mer wow.

Men, så her en dag var det en pop-up som klarte å snike seg opp foran nesa mi, hvor den reklamerte for AoC. Ja jøss, detta ser jo litt spennende ut, eller? Jeg klikka på linken og leste meg frem til at JAH, dette vil jeg spille, det er jo tross alt ikke WoW. Diskuterte det med kjæresten min, og det endte med en liten fight hvor han sa at hvis jeg skulle spille noe sånt igjen, så kom han til å fjerne Wii'en, hvorpå jeg gikk ut i frustrasjon.

Tenkte meg nøye om etterpå. Vil jeg virkelig tilbake til der jeg var for 1 år siden? Ikke sove, ikke spise, ikke gå ut, sur kjæreste (kanskje ingen kjæreste?), bare spille spille spille. For det er jo akkurat samme konsept som med WoW, man må bruke tid på dette spillet for å få noe ut av det. jeg konkluderte med at nei, dette vil jeg faktisk ikke gjennomgå en gang til. Hvorfor blir noen så sinnsykt hekta på sånne typer spill? Jeg likte WoW mest pga det "samholdet" man får med folk fra helt andre land. Liksom-venner. Jeg levde jo i en virtuell verden i 3 år, noe man ikke akkurat får mye ut av. Kjenner jo noen folk som er like hekta som jeg var. Som bare vil hjem for å spille, raide, pvp'e eller grinde. De vil gjøre hva som helst for å få sitte der, foran pc'n. De snakker om måter å få seg sykemelding på, bare for å unnslippe jobben eller skolen. Jeg tenker med meg selv; Men herre.... Var jeg virkelig sånn? Har jeg vært der? Huff.

Grunnen til at jeg skriver dette her, er fordi at jeg lurer på hvordan andre pensjonerte wow-addicts har det. Var det på samme måte som meg, eller har dere glemt hele greia bare sånn !poff!?

Jeg er ihvertfall helt sikker på at jeg aldri skal spille mmorpg igjen. Jeg vil ikke, kan ikke, skal ikke, må ikke. Jeg skal holde løftet!

-tales

87
198 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Kan ikke gi flere tomler idag, men du skal få imorra;) hehe

Sånne type spill er ikke bra! Dessuten er det bare tull også.

Men for all del, alle har forskjellig smak.

2

Er selv hektet på Fallout 3.....kanskje ikke samme typen siden det ikke har online muligheter, men har dame som tåler endel spilling heldigvis

1
Den-Sorte-Brystevorte

God tråd. Ikke begynn med Wow, fortsett helder med å leve livet så lenge dere kan!

1

slutta ( var før tbc) var totalt poff, prøvde dog litt tbc og wotlk hos noen kompiser som spiller fortsatt, men for meg var det totalt uintresangt. begynte og kjede meg etter bare noen min. og jeg spillte mye før tbc,

eneste jeg spiller nå er fotball manager:)

1

Du var nok avhengig, ja. At du har abstinenser så lenge etter, er nok ikke normalt. Men det spørs om det du skisserer er abstinenser, høres mer ut som en nysgjerrig tanke som har lyst å finne ut hvordan det er i dag. Ville ikke logget meg inn, for svaret er at det er tilnærmet likt som sist... bare litt mer casual, hvis du var i hardcore-segmentet.

1

La folk få gjøre hva de vil.

Hvem avgjør at dataspill er verre enn å sparke fotball, bortsett fra det fysiske aspektet såklart?

1

Jeg ble hekta av WoW med eksen min, som var mye mer hekta med meg. Bestekameraten hans var fullstendig hekta fra første dag WoW kom ut og er det sikkert enda.

Eksen min kom på unnskyldninger for å ikke bli med meg hjem bare for å spille, han unnskylde seg med at han skulle være med venner, men hvorfor skulle han det når han hadde sittet og spilt de siste månedene? Hvorfor sosial akkurat nå? Jeg visste han var ganske hekta.. vi spilte jo en del sammen. Men jeg spilte mindre og mindre, og ble tvert lei av spillet. Han fortsatte, men jeg tok den klassiske "meg eller WoW" og han valgte meg.

Etter vi slo opp tok jeg opp WoW-spillingen, og joina en kjempekul guild. Etterhvert "kjente" jeg bedre et par folk i guilden enn veninnene jeg bodde med. Jeg satt 7 timer hver dag og spilte, og sluttet på bacheloren, delvis pga WoW. Da de vanskeligere instancene startet ble det for mye spilling for meg, og jeg ble lei av å få den beste dagger'en, beste robe'en, og slikt.

Skjønner ikke vitsen egentlig. Jeg hadde på en måte ikke noe bedre å gjøre enn å spille.

1

Jeg har selv også vært en stor WoW-addict. På litt over 3 år hadde jeg nesten 500 døgn playedtime. 7 Level 70s, 2 level 60s, full tier6 untatt bracers på main charactern min, rank12 på Warriorn min - som jeg skaffet 2 ganger bare for fun. Grindet utrolig mye pots, herbs, ores, etc. Spilte opp i mot 20 timer i døgnet på slutten av TBC og har drept alle bosser som var ingame før WotLK kom.

Hadde planer om å bli server first til level 80 når WotLK kom ut, men på level 74 ble jeg bare lei og logget av, og siden den dagen har jeg ikke logget på igjen heller. Noe som er det beste som kunne ha skjedd meg, jeg måtte velge mellom det ekte liv eller det virtuelle. Mellom raiding og være en "hero" i et spill eller utdanning og venner. Valget var ganske enkelt, men jeg savner "wow-vennene" mine til tider.

Uansett hvor lyst du får til å logge inn igjen er det bare å motstå fristelsen, sett på en film eller dra til en kompis/venninne istede, ta heller en kveldsjobb ved siden av studiene et par kvelder i uken for å forhindre kjedsomhet som kan lede til fristelsen om å "bare spille casual". Once a hardcore, always hardcore.

Wow er et sykt bra og morsomt spill, men det hadde aldri fenget så mye om det ikke hadde vært for det sosiale, og det er nettopp det som er skremmende med mmorpgs synes jeg.

2
Dr_House Jeg har selv også vært en stor WoW-addict. På litt over 3 år hadde jeg nesten 500 døgn playedtime. 7 Level 70s, 2 level 60s, full tier6 untatt bracers på main charactern min, rank1...
talesofthebroken

Uansett hvor lyst du får til å logge inn igjen er det bare å motstå fristelsen

Det er akkurat hva mine intensjoner er: Å motstå "fristelsen". Det er ikke en fristelse lenger. Ikke når jeg tenker tilbake på hvordan ting var. Spilte jo på det meste to dager i strekk med minimalt mat-inntak og ingen søvn. Hardcore raider uten liv. Men den gang da! Elsker min nye tilværelse blant mennesker irl. :)

1

Har aldri spillt, rørt eller sett på wow... og er stolt av det:D Skal ALDRI gjøre det heller...

oppfordrer alle til og gjøre det samme!!

2

Stor fan av WoW - særlig pga det sosiale. Blir imidlertid aldri "avhengig"... Blir vel en 5 timer i uken i snitt, og har ikke problemer med å droppe det for ting i den virkelige verden.

Skyldes nok at jeg ikke klarer å knytte meg alt for mye til andre spillere som jeg egentlig ikke vet hvem er. Dersom noen i "teamet" trekker fra meg i lvl, finner jeg nye samarbeidspartnere og vender tilbake til den tidligere ved en senere anledning (når vi er på samme lvl), samt events der lvl ikke er så viktig.

1
F_Brandy Les kva han skriver så sjønner du;)

Ser ikke hvorfor en liten promille skal ødelegge for dem som bruker det med måte og kontroll. Blir hektet i perioder på WoW jeg også, sist så lvlet jeg en Death Knight til 80, raidet litt så ga jeg meg. Og alltid når jeg har holdt på med WoW så prioriterer jeg jobb, skole og venner/familie osv.

Noen personer som ser på generell tv-spilling på samme måte som flere ser på WoW, altid er det spillet sin feil når det er en promille av en promille av bestemmer seg for å slutte på skole, gi opp alt sosial liv, drepe noen, stjele noe osv.

4

Begynte med WoW i midten av 2005, og spilte sinnsykt mye i et par år før jeg fant ut at det ikke var spesielt sunt.

Problemet er at min avhengighet til WoW har drept omtrent all spilleglede jeg har. Spilte stort sett bare singleplayer-spill før jeg begynte med WoW(likte spill ala MGS, FF, Fable, Morrowind, PES etc), og min Xbox 360 står omtrent urørt. Har lovet meg selv å aldri prøve onlinespill igjen, men da kommer jeg neppe heller aldri til å finne et spill jeg kan flere titalls timer på. Det er rett og slett ikke interessant lenger.

1

Spillte WoW i nesten 3 år, og nå savner jeg det noe jævlig. Hver gang jeg kjeder meg har jeg lyst til å gå å kjøpe et game card, men har heldigvis klart å motså fristelsen til nå. Men tviler på jeg klarer mye lengre, spesielt siden to av mine beste venner også spiller WoW.

1
oIympus Begynte med WoW i midten av 2005, og spilte sinnsykt mye i et par år før jeg fant ut at det ikke var spesielt sunt. Problemet er at min avhengighet til WoW har drept omtrent all sp...

Problemet er at min avhengighet til WoW har drept omtrent all spilleglede jeg har. Spilte stort sett bare singleplayer-spill før jeg begynte med WoW(likte spill ala MGS, FF, Fable, Morrowind, PES etc), og min Xbox 360 står omtrent urørt. Har lovet meg selv å aldri prøve onlinespill igjen, men da kommer jeg neppe heller aldri til å finne et spill jeg kan flere titalls timer på. Det er rett og slett ikke interessant lenger.

Kjenner til det, det var et større problem litt i starten, men etterhvert så dabbet det kraftig av for meg. Savnet liksom den menneskelige faktoren en hadde i WoW. Jeg spiller for tiden på nesten alt og kansje litt WoW nå og da. Det som er greit er at jeg fort mister interessen i WoW og vil prøve noe annet.

1
DanielJackson

Bare for å presisere; dette fenomenet er kjennetegnende for spill i MMO-sjangeren generellt og ikke et unikt "WoW-fenomen" slik mange synes å tro.

Det er uansett en evig aktuell problemstilling for MMO-spillere om prioriteringer. Det største problemet er balanse, noen graver seg alt for mye inn i spillene sine og stenger ute den virkelige verden og prioriterer bort det sosiale i reallife, noe som er ganske synd og etter hvert får store negative ringvirkninger. Det er allikevel ikke ensidig negativt med MMO, det tilbyr også mye bra og det er opp til hver enkelt hvor mye man føler man får igjen for tiden man bruker, har spillt mmorpg lenge selv og har mange gode minner og folk fra tiden jeg spillte som jeg ikke ville vært foruten. Hvorfor skulle dette være noe dårligere enn tiden en bruker på å sløve foran sofaen?

Det er lett å skylde på avhengighetsskapende spill etc, men det blir alt for lettvint og ensidig. Det er mange komplekse årsaker til at folk velger å bruke så mye tid på spill, mange av disse har rot i virkeligheten og livssituasjonen. Klarer man å balansere, slik de fleste klarer fint, så er MMO en fantastisk kilde til underholdning og tidsbruk.

1

Det som er problemet, klarer ikke å få solgt accounten. Har bare en lvl 70 mage med full epic, og hvem vil ha det nå? Ingen...

1

Har 4-70 alle forskjellige klasses med epic gear, lurer på hvor mye jeg ville fått for den...

1

Lignende innlegg

Intel Core i7-6700K

Hei. Har en stasjonær pc med Intel Core i7-6700K, som ikke støttes av win 11. noen som hva som skjer hvis en installerer win 11 på denne? Blir du "bannlyst"fra alle oppdateringer? tpm 2 og sikker opps...
1
1 svar

Hvilemodus

Sliter det mye på pcen (bærbar) at jeg sjelden skrur den av? Men setter den i hvilemodus når jeg ikke bruker den, fra dag til dag (fordi jeg ofte har oppe noen faner).
2
2 svar
Laster...